Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Mart 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

İstanbul'dayım yani oğlumun yanındayım. Laptopumu yanıma almadım dolayısıyla birkaç gündür tariflerimi yazmaya ara verdim. Üç günlüğüne de olsa çocukların özledikleri yemekleri yapmak benim çok hoşuma gidiyor. Sanki onlarla özlemin küçük bir parçası mutfakta gideriliyor. Cumartesi günü markete dalıyorum. İstanbul'daki marketler bu kez gözüme daha güzel gözüküyor. Marketten pazara geçiyorum. Yeşillikler daha yeşil, daha taze, meyveler daha canlı. Satıcılar tezgahlarında meyveleri, sebzeleri bir sanat eseri gibi dizmişler. Tezgahlardan kendimi alamıyorum, ne görürsem alıyorum. Dahası resimlerini çekiyorum. Satıcılar görüntü vermeye alışıklar anlaşılan; ciddi ciddi poz veriyorlar karelere girmek istiyorlar. 
























Pazara hayran oldum. Enginarlara resmen vuruldum. Bu kadar çok enginarı hiç birarada görmemiştim. Dayanamayıp iki yemeklik birden aldım. Biri İstanbul'da, diğeri Adana'da pişirilecek.
Enginarı aldım da nasıl pişireceğim? Hemen sevgili Zeliha'yı aradım. Şimdiye kadar Zeliha bana ne tarif verse muhteşem olur. Oldu da !!!



MALZEMELER
  • 5 adet enginar 
  • 15 adet kıska soğan
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1-2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1-2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1-2 çay kaşığı tuz 
  • Bir tutam dereotu
YAPILIŞI
  1. Zeytinyağında soğanları soteleyin. 
  2. Üzerine temizlenmiş limonlu suda beklemiş enginarları koyun. Biraz yağda çevirin.
  3. Portakal suyu, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyin. Enginarları örtecek kadar sıcak su koyun. 
  4. Tadına bakın isterseniz kendi ağız tadınıza göre eklemeler yapın. 
  5. Ocakta kısık ateşte pişirin. Yağında kalsın.
  6. Piştikten sonra servis tabağına alın. Sosuna ince doğranmış dereotunu ekleyin karıştırıp kaşıkla her enginarın ortasına 3 adet soğan gelecek şekilde dökün.




2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...