Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Mayıs 2012 Salı

MISIR EKMEĞİ

Balık olunca yanında mısır ekmeği çok yakışır. Benim bildiğim ve yaptığım Geleneksel Amerikan mısır ekmeğidir. Küçük bir kız iken bana bakan Mrs. Dunn bu ekmeği çok güzel yapar, ben de yemeğe doyamazmışım.  O günlerden bu yana evimizde yapılan mısır ekmeği beni yine çocukluğuma götürdü ve o günleri sevgiyle hatırlattı. 



MALZEMELER
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı bal  (azaltabilirsiniz)
  • 2/3 su bardağı mısır unu
  • 3/4 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
  1. Yumurtalar beyaz ve köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır.
  2. Süt ve bal eklenir. 
  3. Geriye kalan kuru malzemeler birbirleriyle karıştırılıp sıvı karışıma eklenir.
  4. En son eritilmiş yağ hamura eklenir. 
  5. Yağlanmış kalıba dökülür.
  6. 200 C' de 20 dk. kadar pişirilir.
*  Verilen ölçü çapı 20- 22 cm. lik yuvarlak kalıp içindir.
** Uzun dikdörtgen kalıp için 2 ölçü mısır ekmeği hamuru yapın.






11 yorum:

  1. Merhaba,
    Ödül için çok teşekkür ederim. Bana oldukça kötü bir zamanımda inanılmaz moral verdi. En kısa zamanda blogda yayınlayacağım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor, balıkla harika olmuştur mısır ekmeği.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. bencede balık masasına yakışır,
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir tarif olmuş.Canım çekti, kalkıp yapsam mı acep:)Ellerine sağlık.SEvgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Cok severim misitr ekmegini!!!Pirasali misir ekmegi yapmistim da sen sormustn nasil oldu diye??Karadenizli birinden almistim tarif ama yazmamisim olcuyu!!!!Onu da deneyeim tekrar -aklima dusurdun:))

    YanıtlaSil
  6. MIMMM..nefis görünüyor arkadaşım..ama hanii bize...çok severimm..banada..banada..))))

    YanıtlaSil
  7. Pelin
    Hülya
    Hande
    Cafe kanelo
    Efsun
    Nurşen
    Yorumlarınız için çok teşekkürler. Efsuncum mısır ekmeğini sen aklıma getirdin açıkcası; çok ta iyi oldu teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  8. Normal unlardan olan farkı mutlaka ekmeğe de yansımıştır.denemek istiyorum ama tereyağını kaşıkla ölçmek çok göreceli geliyor bana rica etsem kaç gr koyacağımı söyleyebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatimeciğim bu tarifteki yağı kaşık ile ölçüyorum.
      Sanırım 75-80 gr. kadar oluyor.

      Sil
  9. Selam bence malzemelerin miktarinda Bir problem var cok kati Bir hamur oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın adsız, mısır ekmeğini yıllardır yaparım ve şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.
      Mısır unu mu farklıydı diye düşündüm. Tekrar denemenizde fayda var.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...