Davet yemeğim için yaptığım zeytinyağlı kabak çiçeği dolmasının tabaktaki görünümü.
MALZEMELER- 24 adet taze kabak çiçeği
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam nane
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı bahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
YAPILIŞI
- Kuru soğanı çok küçük doğrayın. Zeytinyağında soğanları iyice kavurun. İçine yıkanmış pirinçler ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile fıstıkları pembeleştirin.
- Kuş üzümlerini su ile yıkayıp ıslayın. Kullanacağınız zaman sudan alın.
- Pirinler şeffaflaşınca küçük doğranmış domatesi ekleyin. Domatesler suyunu iyice çekince küçük doğranmış nane, maydanoz, baharatlar, fıstık, kuş üzümü, şeker, limonsuyu ve kararınca tuz ekleyin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün. İçi dirice pişirin.
- Kabak çiçeklerini örselemeden yıkayın. Varsa alt kısmındaki sert kısmını kesin.
- Hazırladığınız iç ile çiçekleri doldurun. Üzerini örtecek kadar sıcak su dökün.
- Pirinçler pişinceye kadar ocakta tutun.
- Tenceresinde iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın.
- İstediğiniz zaman sunun.
ne sağlıklı bir tabak öyle... :)
YanıtlaSilHarika sofradan nefis tarifler geliyor. Kabak çiçeği dolmasını ben de yapmıştım bir kez çok da severima ama benimki hafif acımsı olmuştu. Sebebi ne olabilir.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
en sevdiğimmm :) harika görünüyor hem tadı hem sunumu çok şık bir tat bence.
YanıtlaSilHiç yemedim ya kimbilir ne lezzetlidir eline sağlık canım
YanıtlaSil