Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Ocak 2013 Cuma

7 TAHILLI SİMİT

Piyasada çok çeşitli unlar mevcut. Bunların arasından beğendiğim ve lezzetine güvendiğim 7 tahıllı Söke marka un ile kahvaltıya sıcacık simitler pişirdim. Simitlerin kokusu alanlar, anında simitleri kapıştılar. Bu sıralar sabah kahvaltıda, akşam üstü çayın yanında soframızda sağlıklı, sindirimi kolay, 7 tahıllı simitler eşlik ediyor. 



MALZEMELER
  • 1 kg.'dan 2 su bardağı eksik 7 tahıllı un  (Söke marka)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instand maya  (Dr. Oetker marka)

Üzeri için:
  • 1 adet yumurta
  • Susam, haşhaş.

YAPILIŞI
  1. Unu geniş bir hamur kabına alın.
  2. Üzerine mayayı serpin ve karıştırın.
  3. Unun ortasını açın; ılık süt, eritilmiş tereyağ, zeytinyağ, şeker ve yumurtayı elinizle unun ortasında karıştırıp azar azar unu da alarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur haline getirin. İyice yoğurun. Gerekirse 1-2 kaşık un ekleyin. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanması için bekletin. İsterseniz fırını 50 C'de ısıtın ve hamuru sarıp fırında bekletin.  
  4. Yarım saat sonra hamur mayalanıp kabarır. 
  5. Hamura simit şekli verin.
  6. Önce çırpılmış yumurtaya sonra susam veya haşhaş tohumuna bulayın.
  7. Yağlanmış tepsiye dizin.
  8. Tepside simitlerin tekrar mayalanması için 15-20 dk. bekleyin.
  9. 230 C'de ısıtılmış fırında alt-üst konumda önce 5-6 dk., sonra 200 C'de 15 dk., 190 C'de 6-8 dk., toplam 25-30 dk. pişirin. 
  10. Fırından çıkan simitleri tepside ılıyıncaya kadar bekletin. 
  11. Simitleri sepet veya tabağa yerleştirip sunun.






6 yorum:

  1. Yazıyı okurken burnuma neden simit kokusu geldi buram burammm.... Elllerine sağlık hemen hemen yapılacaklar listesine alındıı.....

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel düşünmüşsünüz. Ellerinize sağlık. Mis gibi olmuş.

    YanıtlaSil
  3. off süper ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. offf çok güzeller canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Hande, pembe kekik ve Cafe Portakal,
    Oğlum bu simitlere bayılıyor, tavsiye ederim.
    Ziyaretlerinize ve görüşlerinize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık pişme safhasındaki kokularını duyar gibi oldum gerçekten mis mis..:) afiyetler olsun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...