Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Haziran 2013 Perşembe

KAĞITTA LEVREK FİLETO


Hafif yemek istediğimde tercihim genellikle balıktan yana olur. Davet yemeğimde balıkları pişirme kağıdı arasında pişirdim. Daha önce bütün levrek olarak uyguladığım tarifi levrek filetoya uyguladım. Bu kez patatesleri ayrı pişirdim. Her bir fileto parçayı ikiye kesip sosuna bulayıp üst üste koydum. Bu şekilde birer porsiyonluk levrekler oluştu. Levrekler üstte, soğanları altta, yanında patates dilimleri ve badem soslu kuşkonmaz ile tabakta güzel bir görüntü oluştu. 




 Levrekleri 8-10 saat önce hazırlayıp buzdolabında tutabilirsiniz. 
Sunumdan önce buzdolabından alın ve pişirin.
MALZEMELER
  • 7 adet levrek (herbiri 500 gr.)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 10-12 sap yeşil soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 5 adet kuru soğan
  • 6-7 adet defne yaprağı
  • Limon dilimleri
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI
  1. Levrekleri fileto olarak hazırlatın. Herbir parçayı ikiye kesin.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıdı yayın. Üzerine soğanları ince halkalar halinde doğrayın. Soğanların üzerine uzun sap halindeki yeşil soğanları yerleştirin. Bir kaç diş sarımsağı aralara serpin.
  3. Limonun kabuğunu incecik soyun. Limonu ince halka halinde doğrayıp her halkayı 3 veya 4 'e kesin.
  4. Zeytinyağ, toz karabiber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
  5. Fileto levrek parçalarını zeytinyağlı sosa bulayın. Tepsideki soğanların üzerine bir parça limonla birlikte dizin. Herbir parçanın üzerine bir diş sarımsak ve bir parça defne yaprağı yerleştirin. Üzerlerine bir parça fileto levreği sosa bulayıp dizin. 
  6. En üste bir parça maydanoz ve limon parçası koyun. Aralarına tane karabiberleri atın.
  7. Yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Kenarlarını kıvırıp kürdan ile tutturun. 
  8. Fırını 180 C'de ısıtın. 45- 50 dk. fırında pişirin. (Son 5-10 dk. 'yı kağıdı açıp yapabilirsiniz.)
  9. Yağlı kağıdı üzerinden alın. Tabaklara yerleştirip servis yapın.










2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Balık sağlık demektir bana göre ;)selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Balık olsun da ne olursa olsun, hele sen pişirince şahane olmuş canım. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...