Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Haziran 2013 Pazartesi

SEBZELİ KREP BOHÇASI


Hafif ve sebzeli krepler istenilen şekilde sunulabilir. Davet yemeğimde bohça şeklinde sunum yaptım. İsterseniz üzerine kaşar veya dil peyniri yerleştirip fırınlayabilirsiniz.




MALZEMELER

Hamuru İçin:
  • 1,5 su bardağı un (190 gr.)
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam tuz
Sebzeli İç İçin:
  • 300 gr. taze fasulye
  • 300 gr. mantar
  • 3 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 3 sap yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Krepleri Bohça Yapmak İçin:

  • 1 tutam haşlanmış spagetti makarna

YAPILIŞI

  1. Unu bir karıştırma kabına eleyin. ortasını açın, yumurta ve sütün 1/3'ünü dökün biraz çırpın.
  2. Kalan sütü, tuzu ve tereyağını ekleyin, çırpın.
  3. Küçük bir tavayı yağlayın. Krep karışımından 2-3 kaşık dökün, tavanın her yerine ince bir şekiğlde yayılmasını sağlayın.
  4. Yüksek ateşte krep'in bir tarafı pişince diğer tarafını da pişirin. 
  5. Krep pişince tavadan alın ve kalan hamur bitinceye kadar bu işlemi uygulayın.
  6. Sebzeli iç için, fasulyeleri temizleyin ve enine küçük doğrayın. Tuzlu suda dirice haşlayın.
  7. Soğanları küçük doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. 
  8. Önce haşlanmış fasulyeleri, sonra küçük doğranmış havuç, kabak ve tuz ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  9. Sebzeler yumaşayıp pişince krema ve karabiberi ekleyin. Bir kaç kez karıştırıp ocaktan alın.
  10. Her bir krep'in içine 2 kaşık sebzeli iç koyun. Kenarlarını bohça gibi ortada birleştirin.
  11. Haşlanmış spagetti makarna ile bağlayın. Yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerini kurumaması için alüminyum folio ile kapatın. Kenarlarını kapatmayın.
  12. Krepleri servisten önce 170 C'de ısıtılmış fırında 20-25 dk. tutun. Üzerinden alüminyum folioyu alıp, tabaklara yerleştirip sunun.  









8 yorum:

  1. Bohçalar harika görünüyor ellerinize sağlık canım.Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Renkli Dünyam,
    Tesekkurler, sebzeli ve hafif bir yiyecek oluyor.
    Benden de selam ve sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  3. Bir bohçayı kaçırasım geldi ;) ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Sunumu harika eminimki lezzetide öyledir
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık çok şık olmuş,harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. Bir tane ben alsam olmaz mi?:) Harika gorunuyor canim...Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  7. Bu tariften esinlenerek karidesli krepler yaptım, güzel de oldu. Çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık, bir sırasında karidesli denemeyi ben de düşünüyordum.
      Harika olmuştur, afiyet olsun.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...