MALZEMELER
Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı un (190 gr.)
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tutam tuz
- 300 gr. taze fasulye
- 300 gr. mantar
- 3 adet havuç
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 3 sap yeşil soğan
- 3 yemek kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Krepleri Bohça Yapmak İçin:
- 1 tutam haşlanmış spagetti makarna
YAPILIŞI
- Unu bir karıştırma kabına eleyin. ortasını açın, yumurta ve sütün 1/3'ünü dökün biraz çırpın.
- Kalan sütü, tuzu ve tereyağını ekleyin, çırpın.
- Küçük bir tavayı yağlayın. Krep karışımından 2-3 kaşık dökün, tavanın her yerine ince bir şekiğlde yayılmasını sağlayın.
- Yüksek ateşte krep'in bir tarafı pişince diğer tarafını da pişirin.
- Krep pişince tavadan alın ve kalan hamur bitinceye kadar bu işlemi uygulayın.
- Sebzeli iç için, fasulyeleri temizleyin ve enine küçük doğrayın. Tuzlu suda dirice haşlayın.
- Soğanları küçük doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Önce haşlanmış fasulyeleri, sonra küçük doğranmış havuç, kabak ve tuz ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sebzeler yumaşayıp pişince krema ve karabiberi ekleyin. Bir kaç kez karıştırıp ocaktan alın.
- Her bir krep'in içine 2 kaşık sebzeli iç koyun. Kenarlarını bohça gibi ortada birleştirin.
- Haşlanmış spagetti makarna ile bağlayın. Yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerini kurumaması için alüminyum folio ile kapatın. Kenarlarını kapatmayın.
- Krepleri servisten önce 170 C'de ısıtılmış fırında 20-25 dk. tutun. Üzerinden alüminyum folioyu alıp, tabaklara yerleştirip sunun.
Bohçalar harika görünüyor ellerinize sağlık canım.Selamlar.
YanıtlaSilRenkli Dünyam,
YanıtlaSilTesekkurler, sebzeli ve hafif bir yiyecek oluyor.
Benden de selam ve sevgiler canim.
Bir bohçayı kaçırasım geldi ;) ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSunumu harika eminimki lezzetide öyledir
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
eline sağlık çok şık olmuş,harika görünüyor..
YanıtlaSilBir tane ben alsam olmaz mi?:) Harika gorunuyor canim...Ellerine saglik
YanıtlaSilBu tariften esinlenerek karidesli krepler yaptım, güzel de oldu. Çok teşekkürler!
YanıtlaSilEllerinize sağlık, bir sırasında karidesli denemeyi ben de düşünüyordum.
SilHarika olmuştur, afiyet olsun.