Kestane seviyorsanız, kestaneleri kullanarak muhteşem tatlara ulaşablirsiniz. Kestane, krokan, fındık, ceviz, çikolata birbirlerine çok yakışır. Elinizin altında kestane şekerleri varsa hemen değerlendirin. Zevkinize göre benzer şekilde uygulamalar yapabilirsiniz.
Pasta için pişirdiğim kek her zaman tercih ettiğim pandispanya. Kreması da doğaçlama evdeki malzemelerin birleşiminden oluştu. Üzerinin süslemesi sizin zevkinize kalmış.
MALZEMELER
- 4 adet orta boy yumurta
- 3,5 Türk kahve fincanı toz şeker
- 1/2 Türk kahve fincanı eritilmiş tereyağ
- 4 Türk kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pandispanyayı Islatmak için:
- 2 adet mandalina suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
Süslemesi İçin:
- 22 adet kestane şekeri
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 1 çay bardağı parça çikolata veya damla çikolata
- Bir miktar süsleme incisi ve çikolatası
- 1 paket vanilyalı dolgu kreması
- 2 aida çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağı süt
YAPILIŞI
- Pandispanya için bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve un, kabartma tozu, vanilya gibi malzemeler elenerek kullanılmalıdır.
- Pandispanya için, yumurta ve şekeri kabarıp beyazlayıncaya kadar mikser ile çırpın.
- Tereyağını ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tahta kaşık ile karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış 22 veya 24 cm. çapındaki kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 C'deki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Gerekirse kürdan testi yapın.
- Pandispanya piştikten sonra kalıptan alın.
- Üst kısmındaki kabuğu incecik kesin ve pandispanyayı enine 2 parçaya ayırın.
- Mandalina suyu ve şekeri karıştırın.
- Pandispanyanın ara yüzünü ve üzerini ıslatın.
- Fındıkları kavurup bıçak ile iri kıyın.
- Krema için, dolgu kremasını soğuk süt ile çırpın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin, tekrar karışıncaya kadar çırpın. Buzdolabında bekletin.
- Kremşantiyi de 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Buzdolabında bekletin.
- Pastayı oluşturmak için, pandispanyanın tabanına bir ince tabaka kremşanti sürün. Üzerine kremanın yarısını dökün. Üzerine kestane şekerlerinin yarısını iri parçalar halinde serpin. Fındıkların yarısını ve çikolatayı da serpin.
- Üst parçanın ara kata gelecek kısmına da incecik kremşanti sürüp, üzerine kapatın.
- Pastanın kenarına da bıçak ile incecik tabaka kremşanti sürün.
- Kalan kremayı pastanın üzerine ve kenarlarına sürün. Orta kısmına bütün halde olan kestane şekerlerini yerleştirin. Aralara fındık ekeleyin.
- Sıkma torbasına kremşantiyi dökün. Kremanın üzerine yıldız uç ile çiçekler şeklinde sıkın.
- En son inciler, dekor çikolatalar, kartaneleri ile üstünü ve kenarları süsleyin.
- Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın.