Pastanın üzerinde kullanacağınız mineleri ve kalpleri bir gün önceden hazırlamakta fayda var. Çiçeklerin kuruması ve şekil alması gerekiyor.
MALZEMELER
Kek
İçin:
- 2,5 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un (225 gr.)
- 50 gr. kakao, 1 fiske tuz
- 125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker (300 gr.)
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi,
- 1 su bardağı süt (1 yemek kaşığı limon suyu ile kesilecek)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
Krema
İçin:
- 750 gr. süt
- Yarım su bardağı un, 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 50 gr. kakao
- 100 gr. krema
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket vanilya
Ganaj
İçin:
- 200 ml. krema
- 2 paket bitter çikolata (160 gr.)
- Dış kaplaması İçin şeker hamuru
YAPILIŞI
- Fırını 170 C'de ısıtın.
- Un, kakao ve tuzu eleyin; bir kenarda bekletin.
- Sütü ılıtın ve içine limon suyunu ekleyin; 15 dk. kesilmesi için bekletin.
- Kek için, tereyağını mikser ile çırpın, beyazlaşsın. İçine şekeri ekleyin ve çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin. Her bir yumurtayı eklediğinizde karıştırın, yumurta karıştıktan sonra diğerini ekleyin. Vanilya ekstresi ve kabartma tozunu ekleyin, karışıncaya kadar çırpın.
- Mikseri orta hıza getirin. Kesilmiş sütü ve elenmiş un karışımını 3 bölümde kek karışımına ekleyin. Yani 1/3 süt karışımı ve 1/3 un karışımını kek karışımı ile karıştırın. Sonra tekrar süt ve un karışımını kek karışımına ekleyin, karıştırın. En son kalan süt ve un karışımını da kek karışımına ekleyip karıştırın.
- Karbonatın üzerine sirkeyi dökün, kabarınca hızlıca kek karışımına ekleyin ve spatula veya tahta kaşık ile karıştırıp hamuru, yağlanmış ve unlanmış kalp şeklindeki kelepçeli kalıba veya 22 cm. çapındaki kelepçeli kalıba dökün.
- Keki fırında alt-üst, orta rafta, 1 saat pişirin. Kürdan testi yapın. Gerekirse 5-10 dk. daha pişirin. Keki fırından aldıktan 10 dk. sonra kalıbından alın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
- Kekiniz pişerken kremayı pişirin. Yumurta, şeker, un, nişasta ve kakaoyu mikserle çırpın, sonra sütü ekleyip ocakta devamlı karıştırarak pişirin. Biraz koyu kıvamlı bir krema elde edin. Ocaktan aldıktan sonra krema, çikolata ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Buzdolabına alın arada karıştırın soğumasını sağlayın.
- Kekiniz iyice soğuduktan sonra enine 3 parçaya kesin. Kek katlarının aralarına krema sürüp katmanları üst üste getirin. Pastanın üzerini de ince olacak şekilde krema ile kaplayın ve pastayı buzdolabında bekletin.
- Ganajı hazırlayın. Pasta iyice soğuyunca ganaj ile kaplayın; pastayı tekrar buzdolabında bekletin. Şeker hamurunu ince şekilde açıp pastanın üzerini kaplatın. Üzerini düzeltin ve fazlalıkları kesin. Üzeri için renkli şeker hamurlarından kalpler kesin; çiçekler hazırlayın. İsteğinize göre süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra sevdiklerinize servis yapın.
***Sevgililer Günü için diğer tarifler burada TIK TIK.
Ben de şeker hamurlu kurabiye yapmıştım. pasta çok güzel görünüyor, denemek istiyorum. Sizin tarif aklımda. Bende bloğuma beklerim. sukrancapaylasimlar.blogspot.com sevgiler
YanıtlaSil