Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Şubat 2014 Pazartesi

AŞIK KUĞULU PASTA - PROFİTEROLLÜ PASTA

Dostlarla birlikte sevgi gününü kutladık. O güne özel üzeri kuğulu, profiterollü bir pasta yaptım.
İçi profiterollü üzerinde birbirine aşık kuğularla sevgi dolu bir pasta....İki kuğunun birbirine bakışı kalp şeklinde oldu, görebildiniz mi?
Bu pastayı dostlarımla kesmeye kıyamadık, kuğuları da saklamaya aldık!!!
Pastanın tadını merak ediyor ve yapmayı istiyorsanız, neler yaşayacaksınız???
Yaşarken de keyifini çıkarmak istiyorsunuz...







Birbirine Aşık Kuğularım

Dostlarla sevgimizi pastada da birleştirdim...





Bu pastayı yapmaya niyetlendiğinizde öncelikle sabırlı olmalısınız. Pastanın pandispanyası pişirilecek; profiteroller pişecek, dolacak; kuğular yapılacak; en sonunda da hepsi birleştirilecek. Tamam, hazırım dediğiniz anda malzemelerinizi alın ve kuğulu profiterollü pastayı yapmanın keyfini çıkarın. 

Kekimiz tadını, kadifemsi dokusunu çok sevdiğim Red Velvet Kekin kakaolu versiyonu.

MALZEMELER

2 adet kelepçeli kalıp (Çapı 24 cm.lik ve çapı 26 cm.lik iki kalıp)

Kek İçin:
  • 2,5 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un  (225 gr.)
  • 40 gr. kakao
  • 1 fiske tuz
  • 125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker  (300 gr.)
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
  • 1 su bardağı süt   (1 yemek kaşığı limon suyu ile kesilecek)            
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat

Profiteroller İçin:

Beyaz krema:
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 50 gr. tereyağ

Çikolatalı Krema:
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr. bitter çikolata

Üzeri İçin:
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 100 ml. süt kreması

Ayrıca, kavrulmuş iri doğranmış badem ve çilek parçaları


YAPILIŞI
  1. Kek için olan malzemelerle kakaolu kek hazırlayın. (Kekin yapılışı için Red Velvet Kek tarifine bakabilirsiniz, basamakları uygulamalısınız)
  2. Hazırladığınız kek hamurunu 26 cm. lik kelepçeli kalıpta 45-50 dk. pişirin. gerekirse kürdan testi yapın.
  3. Pişince fırından alın; 5-10 dk. sonra kalıptan çıkarıp ızgara üzerine alın, pişirme kağıdını üzerinden alın ve iyice soğumaya bırakın.
  4. Profiteroller için BURADAKİ tarifi yarı ölçü olarak yapmalısınız. Pastanın içi için küçük top halinde hamuru tepsiye sıkacaksınız veya kaşıkla koyacaksınız. Kuğular için daha büyük toplar yapın ve ''S'' halinde kuğu başı olacak şekilde pişirme kağıdına hamuru sıkın. Kuğu başları daha çabuk piştiği için topları ayrı başları ayrı tepsilerde pişirin.
  5. Profiterolleri tarifteki gibi pişirin. 
  6. Beyaz krema için olan malzemelerle katı bir krema yapın. Yağ ve krem şanti dışındaki malzemeleri mikserle iyice çırpın, ocakta devamlı karıştırarak pişirin. En son  yağı ekleyin ve mikserle iyice çırpın. biraz soğuyunca toz şantiyi de ekleyip çırpın. Buzdolabında bekletin.
  7. Çikolatalı kremayı da çikolata dışında bütün malzemeleri karıştırıp ocakta pişirin ve en son çikolatayı ekleyip mikserle iyice çırpın. Buzdolabında bekletin.

Pastanın Birleştirilmesi:
  1. Keki 24 cm.lik kelepçeli kalıba göre çevresinden kesin. Kenarları dikkatlice kırılmadan bir kenara alın. 24 cm. lik kekin üzerini alın. 3 kata ayırın. 24 cm. lik kelepçeli kalıba bir kat keki koyun. Üzerine kenar için ayırdığınız kenarı yerleştirin. Çikolatalı kremadan 2-3 yemek kaşığı tabanın üzerine yayın. Kavrulmuş bademlerden arasına serpin.
  2. Büyük profiterolleri kuğu yapmak için üzerinden ikiye kesin. Taban kısmına beyaz krema koyun. Üst parçayı da boyuna ikiye kesin. Tabanın üzerine 2 parça çilek yerleştirip iki parçayı kanat olacak şekilde üzerine oturtun. 
  3. Pastanın içi için profiterolleri beyaz krema ile doldurun. Sığacak kadar dolu profiterolleri kremalı taban üzerine yerleştirin. Çikolatalı kremayı profiterollerin üzerini kapatacak şekilde yayın. Çikolatalı kremadan 3-4 kaşık üzeri için ayırın. Kalan kek katını krema üzerine kapatın. Buzdolabında 4 saat kadar bekletin.
  4. Pastayı kalıptan alın. Ayırdığınız çikolatalı kremayı üzerine sürün. Süt kremasında çikolatayı eritin. Biraz ılıyınca pastanın üzerine ganajı dikkatlice her kenarından eşit olacak şekilde akıtın. 
  5. Çikolatalı ganaj pasta üzerinde katılaşıp bir kat oluşturunca kuğu için hazırlanan profiterollere birer baş takın, pastanın üzerine yerleştirin. Üsterseniz kanatlarını belirlemek için beyaz çikolata sıkın. 


* Profiteroller bir kaç adet fazla gelebilir.
* Kalan kek parçasını mozaik pasta için değerlendirebilirsiniz.










8 yorum:

  1. Pırılcım ellerine sağlık,nefis bir pastaydı canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun, sizlerle herşey güzel, teşekkürler Nurşencim.

      Sil
  2. Muhtesem bir pasta. Ellerine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arzucum, benden de sevgiler:))

      Sil
  3. çok çok güzel olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Bu kuğular nasıl da güzel, nasıl da aşıklar :)) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. keşke 14 şubattan önce görseydim,çok güzel ve şık olmuşlar. emeğinize sağlık.

    http://hayatin-puf-noktalari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. bu pastayı tatmış şanslı inlardan biri olarak kesinlikle muhteşem olduğunu söylemek istiyorum, hiç abartısız hayatımda yediğim en güzel pastaydı, bu efsane pasta için size teşekkür ediyorum pırıl ablacım, ellerinize sağlık, sevgiler ...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...