Çok pratik, yağsız, içi bol tarçınlı, elmalı bir kek. Çocuklar okuldan gelince atıştırabileceği türden ve hafif. Büyüklerin akşam sohbetlerinde çayın yanına yakışacak lezzette. Üstelik yağsız olunca kalorisi düşük, tatlı ihtiyacını karşılayabilecek elmalı keki elimizin altında bulunduralım.
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı şeker (2 kaşık eksiltebilirsiniz)
- 1 su bardağı ceviz (orta dövülmüş veya çekilmiş)
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 3 adet orta boy elma (rendelenmiş)
YAPILIŞI
- Fırını 170 C'de ısıtın.
- Yumurtaları ve şekeri mikser ile beyazlayıp kabarıncaya kadar iyice çırpın.
- Un, kabartma tozu, tarçın, vanilya ve dövülmüş cevizleri ekleyin; tahta kaşık ile karıştırın.
- En son rendelenmiş elmaları ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.
- Isıtılmış fırında alt-üst konumda üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dk. pişirin.
- Keki fırından alıp biraz ılıyınca kalıbından alın.
- İyice soğuduktan sonra servis yapın.
yağsız olması çok güzel sağlıklı ve kalorisiz kesinlikle denicem ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBiliyorum ben bu keki daha önce yapmıştım ve ertesi gün dahada lezzetli oluyor. Afiyet olsun :)
YanıtlaSilçayın yanında harika gider.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilyağsız keki hiç denemedim ama bu tarif beni cesaretlendirdi...
YanıtlaSilelerine sağlık ;)
Yagsiz saglikli bir kek olmus... Canim ellerine saglik...
YanıtlaSilyağsız kelimesini görünce bir durdum yanii.Eline sağlık.ben bunu denerim
YanıtlaSilsevgiler
Herkes gibi yağsız olmasını bende sevdim ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilhımm hemde hiç yağsız ne güzel sağlıklı bir tarif olmuş :)
YanıtlaSilDiyet kek olmuş bu :))
YanıtlaSilElllerine sağlık
Sevgiler
canım çayından aldım çok severim ve evimden eksik etmem.
YanıtlaSilkekindende aldım mmmmmmmm harikasın:)
Çok severek yaptığım bir kekti tarifi hatırlayamıyordum. Teşekkürler
YanıtlaSilGulten