Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Şubat 2012 Pazartesi

STRASBURG BİSKÜVİSİ

Lise 1 'deyim ve Şubat tatili. Annem kek sever ya, evimizden kek hiç eksik olmaz. 
Ama ben KURUcuyum. Yani kuru bisküvi olsun, kıtır çubuk olsun çok severim. Annemin pasta kitaplarından şu meşhur Ekrem Muhittin Yeğen**'in pasta kitabında bisküvi tarifi bulmuştum; uygulayacak uygun zaman arıyordum. 
Fırınımız tüplü. Tüplü olduğu için benim fırını açmam yasak. Ya sızıntı olursa, ya zehirlenirsem diye annem tedirgin.
İşte bir gün annem evde yokken bu tarifi hemen uyguladım. Yasakları delerek fırını çalıştırdım ve bisküvileri pişirdim. Annem eve gelince mis kokulardan durumu anladı. Hemen bir tanesini yiyip ''bu muhteşem bisküviler için herşeye değer'' dedi.




MALZEMELER
  • 350 gr. margarin
  • 150 gr. pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 450 gr. un
  • 1 paket vanilya


YAPILIŞI
  1. Yumuşamış margarin ve şekeri iyice çırpın veya elinizle karıştırın.
  2. Yumurtayı ekleyin.
  3. Un ve vanilyayı da ekleyip hamur yapın.
  4. Merdaneyle açıp istediğiniz kalıplarla kesin. 
  5. İsterseniz üzerine süs şekerleri yerleştirin.
  6. Kuru fırın tepsisine dizin.
  7. 175 derecede 20 dk. veya hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

**EKREM MUHİTTİN YEĞEN Alaturka-Alafranga Tatlı Pasta Öğretimi,
   Onuncu Basım, Sayfa 335.

5 yorum:

  1. Bu hikayeyi daha evvel duymuştum senden:))))

    YanıtlaSil
  2. Ağaç yaşken eğilirmiş , benim hiç nböyle anım yok mesela:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,eşim soruyor:lisede bir arkadaşı varmış.Adı Pırıl özgür 'müş.Siz olabilirmisiniz diye düşündük.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. güzel görünüyor annem de evde yok hanii..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...