Gizemli meyve çilek pastalara hem görsellik katıyor, hem de lezzetine doyum olmuyor. Mini tartöletlerde bu kez çilek, yeşil antep fıstığı ve beyaz çikolatayı buluşturdum.
Misafirlerim tartöletleri görünce önce yemeğe kıyamadılar, sonra da yemeye doyamadılar.
MALZEMELER
Tart Hamuru:
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık (kavrulmuş)
- 2-3 yemek kaşığı su
- 1 paket vanilya
- 215 gr. un (1,5 su bardağı)
Kreması:
- 100 gr. krema
- 1 paket beyaz çikolata
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 50 gr. tereyağ
- Çırparken 1 tatlı kaşığı çilek aroması
Üzeri için:
- 500-600 gr. iri çilek
- 1 paket tart jöle
- 2-3 avuç dolusu tuzsuz antep fıstığı
- 3 yemek kaşığı beyaz çikolata topları
YAPILIŞI
Tart Hamuru
- Tart kalıplarını margarinle yağlayın.
- Tart hamuru için olan malzemeleri karıştırın ve hamur yapın.
- Kalıpların içine hamuru yerleştirin.
- Pişerken kabarmaması için üzerini çatalla delin.
- 175 C'de pişirin.
Krema
- Ocakta bir küçük kapta beyaz çikolatayı krema içinde eritin. Buzdolabında bekletin.
- Bir tencerede vanilya ve margarin dışında diğer malzemeleri karıştırıp katı krema pişirin.
- Kremaya margarin ekleyip mikserle çırpın, ılıyınca buzdolabındaki çikolata ganajıyla birleştirip vanilya ve aroma ekleyip tekrar iyice çırpın.
- Buzdolabında 15-20 dk. bekletin.
- Pişen tartları kalıplarından çıkartın.
- İçlerine kremayı kaşıkla dökün.
- Buzdolabında 15 dk. bekletin.
- Çilekleri boyuna ikiye kesin.
- Kremanın üzerine çilekleri iç kısmı dışarıda görünecek şekilde 3'er tane yerleştirin.
- Yeşil fıstıkları suda haşlayın. Dış kabuklarını çıkartın. Çileklerin aralarına fıstıkları yerleştirin.
- Tart jöleyi üzerindeki tarife göre suyla pişirin.
- Biraz ılıtıp fırçayla çileklerin üzerine sürün.
- Buzdolabında 10 dk. beklettikten sonra beyaz çikolata toplarını çileklerin üzerine serpin; tekrar buzdolabına sürün.
- Yarım saat sonra servise hazırdır.
çok güzel görünüyorlar gerçekten sanat eseri gibi ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler.
YanıtlaSilpırılcım ellerine sağlık,süper olmuşlardı...
YanıtlaSilCanım teşekkürler, çilek herşeye yakışıyor !!!
YanıtlaSilpırıl nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilkıvrımsız tartölet kalıplarına bayıldım. Benimkiler kıvrımlı sırf bu yuzden yapmaya useniyorum :) yazın en sevdiğim tatlılardan çilekli tartöletler!! harika gorunuyor.
YanıtlaSilHarika, görüntüsü kadar lezzetide harika.
YanıtlaSilİlahi Tatlar Berrin
YanıtlaSilİrem K
T Ozbelli Abicim
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkürler.
merhaba benim bir sorum olacak krema yerine kaymak kullanabilirmiyim acaba?
YanıtlaSilbu arada çok güzel gÖzüküyorlar
Sayın Adsız,
YanıtlaSilKaymakla hiç denemem olmadı. Kaymakla da olabilir; hatta daha da lezzetli olabilir diye düşünüyorum. Denemeye değer, sonucu merakla bekliyorum...
sevgiler.