MALZEMELER
- 450 gr. kuşkonmaz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı uzun doğranmış kabuksuz çiğ badem
- 1,5 tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı su
- 1-2 kaşık limon suyu (azaltabilirsiniz)
- 1/2 tatlı kaşığı toz bulyon
YAPILIŞI
- Kuşkonmazların sert kısımlarını incecik alın.
- Kuzkonmazları tuzlu suda 5 dk. kadar haşlayın. Sıcak suda çok fazla bırakmadan alın, suyunu süzün.
- Sosu için bir tencerede tereyağını eritin. Bademleri tereyağında pembeleştirin.
- Nişastayı, su ve limonsuyunu ekleyin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar kısık ateşte ocakta kaynatın.
- Kuşkonmazların üzerine sosu kaşık ile gezdirin ve servis yapın.
*Tarif Better Homes And Gardens New Cook Book'tan alınmıştır.
Pırılcım ellerine sağlık,kuşkonmaz senin ellerinden dahada lezzetli olmuş..sevgiler.
YanıtlaSilBen çok severim ve sosun tarifini aldım canım. ellerine sağlık..
YanıtlaSilkuşkonmazın tadını çok merak ediyorum ama hala yiyemedim :(
YanıtlaSilBadem sosunun tadını çok merak ettim.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
kesinlikle denenmeli harika gorunuyor ellerine saglik piril
YanıtlaSilNurşencim, teşekkürleri sevgiler canım.
YanıtlaSilVusla T, Senin de ellerine sağlık, sevgiler.
Damlacım, istersen tattırabilirim:)) Sevgiler.
Bittercim bu tadı denemelisin canım. Sevgiler.
Arzucum bence de denenmeli:)) Sevgiler canım.