Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Mart 2012 Cuma

ÇİKOLATALI TARTÖLETLER

Çikolata pastaların vazgeçilmez klasik lezzeti. 
Herkes tarafından beğenilen ve istenen bu lezzeti mini mini tartlarda muzla buluşturdum.
Unutulmayan lezzetlere bir yenisini de siz ekleyin.





Bu kez yaparken unu tarttım. Bilgilerinize..



MALZEMELER

Tart Hamuru

  • 125 gr. tereyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı fındık (çekilmiş)
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (215 gr. un yani 1,5 su bardağı kadar)

Çikolata Ganajı

  • 1 kutu krema (200 ml.)
  • 2 paket bitter çikolata (her biri 80 gr.)
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • İstenirse 1 adet muz ( içine koymak için- ince doğranır)

YAPILIŞI

  1. Tart hamuru için olanlarla hamur yapılır. Yağlanmış küçük tart kalıplarına altlık yapılır.
  2. Pişerken kabarmaması için üzerleri bir çatalla birkaç kez delinir.
  3. 180 C'de pişirilir. Kalıplarından çıkartılır.
  4. Krema ve bitter çikolatalar kısık ateşte, küçük bir tencerede devamlı karıştırılarak eritilir.  
  5. Pudra şekeri ve tereyağ eklenir, biraz daha karıştırılıp ocaktan alınır.
  6. Pişen ve kalıbından çıkarılmış tartların içine istenirse incecik muz doğranır.
  7. Hazırlanan çikolata ganajı bekletilmeden tartların içine dökülür.
  8. Buzdolabına alınır.
  9. Ganajlar donduktan sonra üzerleri isteğe göre süslenir.

              **Bu kez süslemede kavrulmuş, çekilmiş fındık ve drajeler tercih ettim.**


4 yorum:

  1. muhtesem bir tarif! cok da lezzetli!!

    YanıtlaSil
  2. Çok şık görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. hazır ganajlar kullanılabılırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Adsız merhaba,
      Şimdiye kadar hazır ganaj kullanmadım; o yüzden bir şey diyemiyorum.
      Buradaki ganaj tarifi oldukça basit ve uğraştırmıyor ve tadı da harika oluyor. önce sıvı görünüyor . 4-5 saat sonra donuyor.
      Denemenizi isterim, sevgiler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...