Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Nisan 2014 Cumartesi

PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ'NİN ARDINDAN...

Güzel memleketim, Adana... 
Canlı, hareketli şehrimizde bu yıl ikincisi düzenlenen Nisan'da Adana'da-Portakal Çiçeği Festivali (Karnavalı) ile hepimiz çok güzel bir coşku yaşadık. Adana halkı olarak bu karnavala sahip çıktık ve herkes bir ucundan tutarak festival gerçek bir şenliğe dönüştü. Haftalar öncesinden karnaval hazırlıkları başladı. Hepimizi tatlı bir heyecan sardı. Kentin farklı yerlerinde çeşitli faaliyetler düzenlendi. Havaalanından başlayan ''Portakallı Hoşgeldiniz'' karşılaması şehrin sokaklarına yansıdı. Sokaklarda konserler verildi; sergiler yapıldı. Portakal çiçeği temalı ürünlerin satışları yapıldı. Çeşitli etkinlikler içinde Çukurova Üniversitesi Tekstil Bölümü Öğrencilerinin karnaval için tasarladıkları ve Adana Beymen desteği ile sundukları kıyafetler çok ilgi çekiciydi. 

Sanatçıların karnaval'a verdikleri destek ve ilgiyle Adanalılar çok mutlu oldular. 

Festival için hazırladığımız portakal çiçekli önlükler ve çantaları çok beğenen ödüllü tiyatro ve sinema sanatçısı Sayın Hatice Aslan önlüklerimizden birini giyerek yürüyüşe katılıp bize destek verdi; çok teşekkür ederiz:))
Portakal çiçeği temalı sabun, T-shirt, havlu, reçel ve kurabiyelerimiz 
Adana'ya Adanalı sahip çıkmalı düşüncesiyle ''Adana Kimsesiz ve Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği'' olarak karnavalda stand açtık ve dernek üyelerimizin yaptığı portakal çiçeği temalı çeşitli ürünlerin satışını yaptık. Ayrıca karnaval korteji içinde yer alarak karnaval coşkusunu yaşadık. 
                   Gelecek yıl bu coşkuyu birlikte yaşamayı diliyorum. Sevgiyle kalın.







4 yorum:

  1. Ahh,ahh içim cızzz etti.Orda olmak vardı ama gurbet:(( Çok güzel olmuş.Sevgiler Sibel...

    YanıtlaSil
  2. Ayyy orda olmak isterdim. Bayılırım portakal kokusuna..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslacım seneye mutlaka gelmelisin.
      Bu yıldan daha coşkulu olacağı inancındayım:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...