Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Mayıs 2012 Salı

ÇİKOLATALI MAKARONLAR

Makaron serüvenimi artık biliyorsunuz. Bugün makaronlar çikolatayla doldu. Hem çikolata, hem de makaron birarada nefis bir lezzet. 




MALZEMELER
  • 80 gr. yumurta beyazı
  • 160 gr. toz şeker
  • 130 gr. toz badem
  • 40 gr. pudra şekeri
  • 20 gr. kakao
İsterseniz üzerine elemek için :
  • 2 tatlı kaşığı kakao 

YAPILIŞI
  1. Çikolatalı ganajı yapın ve buzdolabına kaldırın.
  2. Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserle 10 dk. çırpılır.
  3. Toz badem, kakao ve pudra şekeri ayrı bir kapta harmanlanır, 3 kez elenir; yani bademlerin hava alması sağlanır.
  4. Mikserde çırpılan karışım ve bademli karışım spatula ile karıştırılır. Karıştırırken yumurta beyazının sönmemesi için aynı yönde karıştırılır. Karışımın karışması yeterlidir. Fazla karıştırmayın.
  5. Yapılan karışım ucuna düz duy takılmış sıkma torbası yardımıyla iki kat yağlı kağıt veya slikon mat serilmiş fırın tepsisine çapı 2-2.5 cm daireler olacak şekilde sıkılır.
  6. Makaronların havasının gitmesi için tepsi bir kaç kez tezgaha vurulur. Yaklaşık bir saat kadar üzerinin kabuk tutması için bekletilir.
  7. Önceden ısıtılmış 125 C dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.
  8. Her bir tepsi fırının orta rafına konmalı, her seferde tek tepsi pişirilmelidir.
  9. Makaron çok hassas ve rutubetten etkilendiği için kuru havalarda yapmayı tercih edin.
  10. Makaronları pişince eşleştirin ve arasına çikolatalı ganajı sürün. Buzdolabında saklayın.


Dolgusu:
  • 1/2 paket bitter çikolata  (40 gr.)
  • 1/2 paket sütlü çikolata  (40 gr.)
  • 100 gr. krema
Dolgunun Yapılışı:
  1. Kremayı ısıtın.
  2. Bıçakla ince kestiğiniz çikolataları içine atın ve çikolatalar eriyinceye kadar devamlı karıştırarak kısık ateşte tutun. Buzdolabında soğumaya bırakın. 





    37 yorum:

    1. Canım günaydın Macaron yapmaya henüz cesaret edemedim:)))Tutturmak zor sanırım ellerine sağlık sevgiler.

      YanıtlaSil
    2. Makaron serüvenimde yaşadıklarımı detaylı anlatmıştım. Denemelerim başarısız olunca makaron kursuna gittim. Sonunda makaronları yapıyorum. Tarif güzel tutuyor. Makaron yapımı hassas olduğu için dikkatli olmak her koşula uymak gerekiyor. Kuru bir havada deneyin yapabilirsiniz, sevgiler Pırıl.

      YanıtlaSil
    3. bende merak ettim en kısa zamanda deneyeçeğim ellerinize sağlık

      YanıtlaSil
    4. mutlu exclusive design22 Mayıs 2012 13:45

      aştın kendini Pırıl. Ankara'ya bir uğrasan da bana biraz ders versen diyorum...

      YanıtlaSil
    5. Senemcim, bir Ankara'ya gelebilsem mutlaka görüşeceğiz. Ders, sohbet birarada olur inş.:))

      YanıtlaSil
    6. kardelen sezgin, deneyin yapabilirsiniz. Yorumunuza teşekkürler.

      YanıtlaSil
    7. merak edip yapmaya cesaret edemeyenlerdenim ellerine sağlık:)
      sevgiler.

      YanıtlaSil
    8. Çok severim ama denemeye hiç cesaret edemiyorum nefis olmuş ellerine sağlık canım.

      YanıtlaSil
    9. Canım,
      ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Denemeyi çok istiyorum ama cesaret edemedim. O kadar kolay bir şey değil. Şimdilik bu güzellikleri seyrediyorum.
      Sevgiyle kal.

      YanıtlaSil
    10. harika görünüyorlar ellerine sağlık canım

      YanıtlaSil
    11. Çok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık.Sevgiler:)

      YanıtlaSil
    12. görüntü muhteşem,eminim tadıda öyledir,ellerine sağlık..

      YanıtlaSil
    13. pirilcigim en kisa zamanda adana ya sik bir pastane acmani isterim ki bu yaptigin lezzetli pastalari herkesler tatsin sevgilerle sibel serce

      YanıtlaSil
    14. pirilcigim sık sık deniyorum muhteseeeem ellerine saglik.enkisa zamanda adanada sik bir pastane acman dilegiyle sibel serce

      YanıtlaSil
    15. pirilcigim en kisa zamanda adana ya sik bir pastane acmani isterim ki bu yaptigin lezzetli pastalari herkesler tatsin sevgilerle sibel serce

      YanıtlaSil
    16. Sibelcim ilgine, yorumlarına ve beğenilerine çok teşekkürler.
      Sen de çok becerikli ve yaratıcı bir kişisin. Hatırlıyorum da senin çok şık pastalarını yemiştik Sibelcim :))
      Sevgiler, Pırıl.

      YanıtlaSil
    17. canim cumartesi kalabalik misafirim var menum senin verdigin tariflerden yapacagim basaracagima inaniyorum.sadece sam tatlini yapamadim ustu seninki gibi olmuyor.kac derecede ve alt ust konumdami pisirmeliyim sevgilerle sibel

      YanıtlaSil
    18. Sibelcim, başka soranlar da yararlanabilsin düşüncesiyle cevabı şam tatlısında yazıyorum.

      YanıtlaSil
    19. 80 gr yumurta akı ne kadar olur acab

      YanıtlaSil
    20. Sayın Adsız (adınızla hitap etmek isterdim),
      1 yumurta akı, yumurta büyüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 30-33 gr. kadardır. Makaron yapacaksanız, mutlaka tartmanızı öneririm.

      YanıtlaSil
    21. Şu küçük şirin şeyler çok hoşuma gidiyor harika görünüyorlar ama ne tadabildim denk gelip de ne de yapmayı denedim,bakalım ne zaman sıra gelecek.Her zamanki gibi şahane olmuş,ellerin dert görmesin:)

      YanıtlaSil
    22. Merhaba,
      Sayfanızı yeni yeni keşfediyorum.çok güzel bir site.sizi tebrik ediyorum.ben makaronlarımı kakaolu yapmak istiyorum ama renkleri çikolata renginde olması için oranları ne şekilde değiştirebiliriz?birde badem tozunu bademi çekerek yapamazmıyız?hoşçakalın.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Fatimecim, makaron çok hassas olduğu için ben ölçülerde değişiklik yapmaya hiç cesaret edemedim. Sana da değişiklik yapma derim. Yalnız renginin koyu olması için koyu renkli kakao kullanabilirsin. Ülker kakao oldukça koyu bir renge sahip, istersen dene bakalım.
        Sevgiler...

        Sil
    23. fırının ısısı sizce çok mu önemli ya da ısınmış bırına sürmek?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Fırın ısısı tartışmasız çok önemlidir. Konu makaron olunca daha da önemli.
        Neden diyorsan makaron çok nazlı da ondan....Ortamı beğenirse tutar beğenmezse tutmaz.
        Sevgiler...Pırıl.

        Sil
    24. Merhabalar. Ben de macaron yapmayı denemekten bıkmayanlardanım. Şimdiye kadar değişik sitelerden 3 kez deneme yaptım. Ama hiç başarılı olmadı. Ama yine de tadı eşiyle beni mest etti. Bu siteyi bugün keşfettim. Yarın bu tarifinizi denicem. Sonucu da sizinle paylaşacağım. Yalnız yukarıdaki tarifte şeker ve pudra şekerinin yeri değişecek galiba.

      Birde size bademin illaki kabuksuz mu olması gerektiğini soracağım. Zira yazın köyümüzden topladığım bademleri kırdım. Amakabuklarını nasıl sayabilirim bilmiyorum. Bu konuda fikir verirseniz sevinirim. Selamlar

      YanıtlaSil
    25. Merhabalar. Ben de macaron yapmayı denemekten bıkmayanlardanım. Şimdiye kadar değişik sitelerden 3 kez deneme yaptım. Ama hiç başarılı olmadı. Ama yine de tadı eşiyle beni mest etti. Bu siteyi bugün keşfettim. Yarın bu tarifinizi denicem. Sonucu da sizinle paylaşacağım. Yalnız yukarıdaki tarifte şeker ve pudra şekerinin yeri değişecek galiba.

      Birde size bademin illaki kabuksuz mu olması gerektiğini soracağım. Zira yazın köyümüzden topladığım bademleri kırdım. Amakabuklarını nasıl sayabilirim bilmiyorum. Bu konuda fikir verirseniz sevinirim. Selamlar

      YanıtlaSil
    26. Merhaba pırıl hanım. Iki gün önce yazdığım yorumu göremedim. Ama ben size teşekkür etmek istiyorum. 4.cü denememde ben de macaron yapmayı sayenizde tutturdum. Sırayla her çeşidini deneyeceğim inşallah. Mutluluğumu size anlatamam.

      YanıtlaSil
    27. Yorumlarım neden çıkmıyor. Bilgi verirseniz sevinirim.

      YanıtlaSil
    28. Sevgili Gülsümcüm hoşgeldin.
      Çok yoğun günler yaşadığım için blogumla ilgilenemedim. Yayın giremediğim gibi yorumları da okuyup cevap yazamadım. Sonuçta sizleri istemeden ihmal ettim. Bu duruma ben de üzüldüm.
      Gülsümcüm, çikolatalı makaronlarda başarılı olmana çok memnun oldum. Anlaşılan sen de denemekten yılmayan ve başarmak için çabalayan birisin. Ellerine sağlık...Makaron yapmak hiç te kolay değil biliyorsun...
      Tariflerimde her adımı doğru ve açık şekilde anlatmaya çalışıyorum. Tekrar soruların olursa zamanında cevaplamak isterim.
      Buraya yaptığın zarif ve samimi yorumlara ayrıca da ziyaretlerine gönülden teşekkür ederim, Pırıl.

      YanıtlaSil
    29. Merhaba pırıl hanım. Cevabınızı görünce nasıl sevindim bilemezsiniz. Şimdi sırada sade macaron denemesi var. Yumurta aklarının bayatlamasını bekliyorum. Perşembe günü yapacağım inşallah. Tabii ki sonucu sizinle paylaşacağım. Renkli macaron yapma konusunda henüz cesaretim yok. Sonra belki... Görüşmek üzere..

      YanıtlaSil
    30. Ben de sade makaron denemesi yapacağım ama ancak 15- 20 gün sonra olacak...
      Sonucu merakla bekliyorum.

      YanıtlaSil
    31. Merhaba ben de makaron yapimiyla ilgili bi şey danışmak istiyorum daha once yaptiklarim tam istedigim gibi olmadi sizin tarifinizi deneyeceğim bir de sormak istedigim turbo ayarda mi calistirmaliyim fırını bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. bidilim daha merhabalar,
        Lezzetli Sanatlara hoşgeldiniz.
        Fırın Atl-üst ısıtılacak. Kesinlikle turbo kullanmayın.
        Kolay gelsin, sevgiler...

        Sil
    32. Cok tesekkurler en kısa surede deneyeceğim :))

      YanıtlaSil
    33. Merhaba bu tariftte yumurtalar bayat mı acaba?

      YanıtlaSil

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...