MALZEMELER
- 80 gr. yumurta beyazı
- 160 gr. toz şeker
- 130 gr. toz badem
- 40 gr. pudra şekeri
- 20 gr. kakao
- 2 tatlı kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Çikolatalı ganajı yapın ve buzdolabına kaldırın.
- Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserle 10 dk. çırpılır.
- Toz badem, kakao ve pudra şekeri ayrı bir kapta harmanlanır, 3 kez elenir; yani bademlerin hava alması sağlanır.
- Mikserde çırpılan karışım ve bademli karışım spatula ile karıştırılır. Karıştırırken yumurta beyazının sönmemesi için aynı yönde karıştırılır. Karışımın karışması yeterlidir. Fazla karıştırmayın.
- Yapılan karışım ucuna düz duy takılmış sıkma torbası yardımıyla iki kat yağlı kağıt veya slikon mat serilmiş fırın tepsisine çapı 2-2.5 cm daireler olacak şekilde sıkılır.
- Makaronların havasının gitmesi için tepsi bir kaç kez tezgaha vurulur. Yaklaşık bir saat kadar üzerinin kabuk tutması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 125 C dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.
- Her bir tepsi fırının orta rafına konmalı, her seferde tek tepsi pişirilmelidir.
- Makaron çok hassas ve rutubetten etkilendiği için kuru havalarda yapmayı tercih edin.
- Makaronları pişince eşleştirin ve arasına çikolatalı ganajı sürün. Buzdolabında saklayın.
Dolgusu:
- 1/2 paket bitter çikolata (40 gr.)
- 1/2 paket sütlü çikolata (40 gr.)
- 100 gr. krema
- Kremayı ısıtın.
- Bıçakla ince kestiğiniz çikolataları içine atın ve çikolatalar eriyinceye kadar devamlı karıştırarak kısık ateşte tutun. Buzdolabında soğumaya bırakın.
Canım günaydın Macaron yapmaya henüz cesaret edemedim:)))Tutturmak zor sanırım ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilMakaron serüvenimde yaşadıklarımı detaylı anlatmıştım. Denemelerim başarısız olunca makaron kursuna gittim. Sonunda makaronları yapıyorum. Tarif güzel tutuyor. Makaron yapımı hassas olduğu için dikkatli olmak her koşula uymak gerekiyor. Kuru bir havada deneyin yapabilirsiniz, sevgiler Pırıl.
YanıtlaSilbende merak ettim en kısa zamanda deneyeçeğim ellerinize sağlık
YanıtlaSilaştın kendini Pırıl. Ankara'ya bir uğrasan da bana biraz ders versen diyorum...
YanıtlaSilSenemcim, bir Ankara'ya gelebilsem mutlaka görüşeceğiz. Ders, sohbet birarada olur inş.:))
YanıtlaSilkardelen sezgin, deneyin yapabilirsiniz. Yorumunuza teşekkürler.
YanıtlaSilmerak edip yapmaya cesaret edemeyenlerdenim ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsevgiler.
Çok severim ama denemeye hiç cesaret edemiyorum nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Denemeyi çok istiyorum ama cesaret edemedim. O kadar kolay bir şey değil. Şimdilik bu güzellikleri seyrediyorum.
Sevgiyle kal.
harika görünüyorlar ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilgörüntü muhteşem,eminim tadıda öyledir,ellerine sağlık..
YanıtlaSilpirilcigim en kisa zamanda adana ya sik bir pastane acmani isterim ki bu yaptigin lezzetli pastalari herkesler tatsin sevgilerle sibel serce
YanıtlaSilpirilcigim sık sık deniyorum muhteseeeem ellerine saglik.enkisa zamanda adanada sik bir pastane acman dilegiyle sibel serce
YanıtlaSilpirilcigim en kisa zamanda adana ya sik bir pastane acmani isterim ki bu yaptigin lezzetli pastalari herkesler tatsin sevgilerle sibel serce
YanıtlaSilSibelcim ilgine, yorumlarına ve beğenilerine çok teşekkürler.
YanıtlaSilSen de çok becerikli ve yaratıcı bir kişisin. Hatırlıyorum da senin çok şık pastalarını yemiştik Sibelcim :))
Sevgiler, Pırıl.
canim cumartesi kalabalik misafirim var menum senin verdigin tariflerden yapacagim basaracagima inaniyorum.sadece sam tatlini yapamadim ustu seninki gibi olmuyor.kac derecede ve alt ust konumdami pisirmeliyim sevgilerle sibel
YanıtlaSilSibelcim, başka soranlar da yararlanabilsin düşüncesiyle cevabı şam tatlısında yazıyorum.
YanıtlaSil80 gr yumurta akı ne kadar olur acab
YanıtlaSilSayın Adsız (adınızla hitap etmek isterdim),
YanıtlaSil1 yumurta akı, yumurta büyüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 30-33 gr. kadardır. Makaron yapacaksanız, mutlaka tartmanızı öneririm.
Şu küçük şirin şeyler çok hoşuma gidiyor harika görünüyorlar ama ne tadabildim denk gelip de ne de yapmayı denedim,bakalım ne zaman sıra gelecek.Her zamanki gibi şahane olmuş,ellerin dert görmesin:)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilSayfanızı yeni yeni keşfediyorum.çok güzel bir site.sizi tebrik ediyorum.ben makaronlarımı kakaolu yapmak istiyorum ama renkleri çikolata renginde olması için oranları ne şekilde değiştirebiliriz?birde badem tozunu bademi çekerek yapamazmıyız?hoşçakalın.
Fatimecim, makaron çok hassas olduğu için ben ölçülerde değişiklik yapmaya hiç cesaret edemedim. Sana da değişiklik yapma derim. Yalnız renginin koyu olması için koyu renkli kakao kullanabilirsin. Ülker kakao oldukça koyu bir renge sahip, istersen dene bakalım.
SilSevgiler...
fırının ısısı sizce çok mu önemli ya da ısınmış bırına sürmek?
YanıtlaSilFırın ısısı tartışmasız çok önemlidir. Konu makaron olunca daha da önemli.
SilNeden diyorsan makaron çok nazlı da ondan....Ortamı beğenirse tutar beğenmezse tutmaz.
Sevgiler...Pırıl.
Merhabalar. Ben de macaron yapmayı denemekten bıkmayanlardanım. Şimdiye kadar değişik sitelerden 3 kez deneme yaptım. Ama hiç başarılı olmadı. Ama yine de tadı eşiyle beni mest etti. Bu siteyi bugün keşfettim. Yarın bu tarifinizi denicem. Sonucu da sizinle paylaşacağım. Yalnız yukarıdaki tarifte şeker ve pudra şekerinin yeri değişecek galiba.
YanıtlaSilBirde size bademin illaki kabuksuz mu olması gerektiğini soracağım. Zira yazın köyümüzden topladığım bademleri kırdım. Amakabuklarını nasıl sayabilirim bilmiyorum. Bu konuda fikir verirseniz sevinirim. Selamlar
Merhabalar. Ben de macaron yapmayı denemekten bıkmayanlardanım. Şimdiye kadar değişik sitelerden 3 kez deneme yaptım. Ama hiç başarılı olmadı. Ama yine de tadı eşiyle beni mest etti. Bu siteyi bugün keşfettim. Yarın bu tarifinizi denicem. Sonucu da sizinle paylaşacağım. Yalnız yukarıdaki tarifte şeker ve pudra şekerinin yeri değişecek galiba.
YanıtlaSilBirde size bademin illaki kabuksuz mu olması gerektiğini soracağım. Zira yazın köyümüzden topladığım bademleri kırdım. Amakabuklarını nasıl sayabilirim bilmiyorum. Bu konuda fikir verirseniz sevinirim. Selamlar
Merhaba pırıl hanım. Iki gün önce yazdığım yorumu göremedim. Ama ben size teşekkür etmek istiyorum. 4.cü denememde ben de macaron yapmayı sayenizde tutturdum. Sırayla her çeşidini deneyeceğim inşallah. Mutluluğumu size anlatamam.
YanıtlaSilYorumlarım neden çıkmıyor. Bilgi verirseniz sevinirim.
YanıtlaSilSevgili Gülsümcüm hoşgeldin.
YanıtlaSilÇok yoğun günler yaşadığım için blogumla ilgilenemedim. Yayın giremediğim gibi yorumları da okuyup cevap yazamadım. Sonuçta sizleri istemeden ihmal ettim. Bu duruma ben de üzüldüm.
Gülsümcüm, çikolatalı makaronlarda başarılı olmana çok memnun oldum. Anlaşılan sen de denemekten yılmayan ve başarmak için çabalayan birisin. Ellerine sağlık...Makaron yapmak hiç te kolay değil biliyorsun...
Tariflerimde her adımı doğru ve açık şekilde anlatmaya çalışıyorum. Tekrar soruların olursa zamanında cevaplamak isterim.
Buraya yaptığın zarif ve samimi yorumlara ayrıca da ziyaretlerine gönülden teşekkür ederim, Pırıl.
Merhaba pırıl hanım. Cevabınızı görünce nasıl sevindim bilemezsiniz. Şimdi sırada sade macaron denemesi var. Yumurta aklarının bayatlamasını bekliyorum. Perşembe günü yapacağım inşallah. Tabii ki sonucu sizinle paylaşacağım. Renkli macaron yapma konusunda henüz cesaretim yok. Sonra belki... Görüşmek üzere..
YanıtlaSilBen de sade makaron denemesi yapacağım ama ancak 15- 20 gün sonra olacak...
YanıtlaSilSonucu merakla bekliyorum.
Merhaba ben de makaron yapimiyla ilgili bi şey danışmak istiyorum daha once yaptiklarim tam istedigim gibi olmadi sizin tarifinizi deneyeceğim bir de sormak istedigim turbo ayarda mi calistirmaliyim fırını bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler
YanıtlaSilbidilim daha merhabalar,
SilLezzetli Sanatlara hoşgeldiniz.
Fırın Atl-üst ısıtılacak. Kesinlikle turbo kullanmayın.
Kolay gelsin, sevgiler...
Cok tesekkurler en kısa surede deneyeceğim :))
YanıtlaSilKorkmadan deneyin sevgili bidilim daha...
SilMerhaba bu tariftte yumurtalar bayat mı acaba?
YanıtlaSil