Portakal
biliyorsunuz tatlı tuzlu herşeye çok yakışıyor. Uzun zamandır tatlılarda
kullanıyorum. Revanide portakalı hem içinde hem de şerbetinde hem de üzerinin
süslemesinde severek kullandım. Portakal yiyeceklerin tadını resmen hafifleştiriyor
ve lezzetlendiriyor. Hafif tat için haftaya portakallı tatlı ile başlayalım. Portakallı Revani'yi GÖNÜLLERİ GÜZEL DOSTLARLA BİR ÖĞLE YEMEĞİ'nde yapmıştım.
MALZEMELER
Hamuru İçin:
- 5 adet orta boy yumurta (veya 4 iri boy)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yogurt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 2,5 su bardağı irmik ( bulabilirseniz Selva Portakallı İrmik)
- 2 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 damla limon suyu (Hamura Karbonatı eklerken üzerine sıkın)
Şerbeti İçin:
- 6 su bardağı şeker
- 8 su bardağı su
- Yarım bardak portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu 10-15 dk. kaynatın. Limonsuyunu ve portakal suyunu ekleyip birkaç dakika daha ocakta tuttuktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Revani için yumurta ve şekeri mikser ile kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- Yoğurt, sıvıyağ, portakal suyunu ekleyip karıştırın.
- Kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış büyük dikdörtgen Borcam’a karışımı dökün.
- 170 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk. pişirin.
- Pişen revaninin üzerine birkaç yerine kürdan batırın.
- Soğuyan şerbeti sıcak revaninin üzerine dökün.
- Soğuduktan sonra buzdolabında üzeri kapalı tutabilirsiniz.
- Servisten önce kesin ve her parçanın üzerine portakal kabuğu reçeli parçası yerleştirin.
- Kaymak veya dondurma ile servise sunabilirsiniz.
*Revaniyi
bir gece önce yapın. Ertesi gün irmikler daha çok açılmış ve şurubu daha iyi
çekmiş olur.
Sevilmez mi ? Harika... Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Hülyacım:))
SilSevgiler:)
Çok lezzetli görünüyor, eşimin en sevdiği :)
YanıtlaSilŞerbetli tatlıların hali başka. Çok özlemişim. Mis gibi portakallı revani. Bir kaçamak yapmak lazım. Paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilMerhabalar Rabiacım özlemişim sizi:)
SilArada da kaçıralım canım yaaa...
Güler yüzlü yorumlarınızı bekliyorum, sevgiler:)