Mart ayının gelmesiyle bahara girmiş bulunuyoruz. Baharda kışa göre daha hafif yiyecekleri tercih etmek sağlığımıza iyi geliyor. Bizi canlı tutacak enerji verecek ve sağlıklı ''ne pişirelim?'' diyorsanız, kış sebzelerinden oluşan bir zeytinyağlı öneriyorum.
MALZEMELER
- 3-4 adet orta boy kereviz
- 500 gr. sap pırasa
- Yarım adet küçük boy karnıbahar
- 1 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı haşlanmış nohut
- 1 adet limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI
- Önce çukur bir kaseye bir miktar su bir limon suyu koyun. Kerevizleri soyun; iri yemeklik şeklinde doğrayın; kararmaması için limonlu suyun içinde bekletin.
- Pırasaları uzun doğrayın. Karnıbaharı iri çiçek parçaları halinde doğrayın. Havuçu jülyen; soğanları piyazlık doğrayın.
- Geniş (yayvan) bir tencerede zeytinyağında soğanları, havuçları soteleyin. Ardından pırasa, karnabahar ve kerevizleri ekleyin. Bu sebzelerin üzerine, kerevizleri aldığınız limonlu suyun bir kısmını üzerini kapatacak kadar dökün. Salçasını, şeker ve yeterince tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra orta-kısık ateşte sebzeler pişinceye kadar ocakta tutun. Fazla suyunun kalmamasını sağlayın. Yağında ve az su ile kalmasına dikkat edin.
- Pişen zeytinyağlıyı soğuyuncaya kadar tenceresinde tutun. İyice soğuduktan sonra bir servis tabağına alın.
Merhaba, blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim sizi ve takipteyim. Bana da beklerim ;) Sevgiler…
YanıtlaSilPırılcım ellerine sağlık,sen pişirirsinde güzel olmaz mı??Süper görünüyor..
YanıtlaSiloooo vitamin deposu ellerinize sağlık
YanıtlaSiltam bir sağlık deposu ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSildenemeli:)
YanıtlaSilNohut, zeytinyağlılara çok yakışıyor. Ne güzel tarif, içinde yok yok :)
YanıtlaSilTakibe aldım blogunuzu, bana da beklerim :)
www.nowacraft.blogspot.com
Just wish to say your article is as surprising. The clearness in your post is just nice and i can assume you are an expert on this subject.
YanıtlaSilbra tape
Güzel bir görüntüsü var. Denenebilir lezzeti olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil