Unsuz, yağsız bir kek. Hafif mi, hafif. Sade yemeyi tercih edebilirsiniz veya üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz. Tercih keyfinize kalmış.
İlk öğrendiğim keklerden biri sayılır. İlk pişirdiğimde tutturamadım. Zamanla, çırparken kıvamın ne olması gerektiğini öğrendim.
Fındıklı kekin dilimlenmiş fotoğrafını telaşımdan bir gün sonra çekince üzerindeki dekor fındıkların karamelleri erimiş oldu. Karamelli fındıkları sunumdan önce yerleştirirseniz erimeyi biraz geciktirebilirsiniz.
Fındıklı kekin dilimlenmiş fotoğrafını telaşımdan bir gün sonra çekince üzerindeki dekor fındıkların karamelleri erimiş oldu. Karamelli fındıkları sunumdan önce yerleştirirseniz erimeyi biraz geciktirebilirsiniz.
MALZEMELER
- 6 adet büyük boy yumurta
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 325 gr. ince çekilmiş fındık içi (Fındıkların üzerinde zar gibi ince kahverengi kabuğu olmalıdır)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Çikolata Sosu:
- 1/2 paket çikolata sos karışımı
- 1 su bardağı süt veya su
- 2 yemek kaşığı krema
- 1/2 paket bitter çikolata (40 gr.)
- Üzerinin dekoru için bir kaç adet fındık ve 2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
- Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
- Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile 10 dk. çırpın.
- Çırpılan karışıma çekilmiş fındık içi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla aynı yöne doğru katlar gibi karıştırın.
- 24 cm. lik kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplayın. Kekin kabarıp taşmaması için alüminyum folyoyu kalıbın kenarlarından yukarıya doğru olacak şekilde bırakın.
- Hazırlanan karışımı kalıba dökün.
- 175 C'de ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan alın ve alüminyum folyodan çıkartın.
- Üzerine çikolata sosu döküp, servis yapın.
- Çikolata sos karışımına süt veya suyu ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Krema ve çikolatayı da ekleyin. Çikolata eriyince ocaktan alın. Kekin üzerine dökün. Sos soğuyunca üzerine kakao eleyin.
- Dekor fındıkları dizin ve servis edin.
Dekor Fındık Yapılışı:
- 2 yemek kaşığı şekeri ocakta eritin. Karamel rengi olsun.
- Üzerine kürdan takılmış fındıkları karamele bulayın ve yağlı kağıt üzerine dik şekilde dizin.
- Biraz soğuyunca kürdanı üzerinden alın. Kürdanı alırken karamel uzayacaktır. Dikkatli şekilde dekor alarak kullanın.
Çiğ Fındık
Pırılcım ellerine sağlık,çok leziz bir kekti..Çok eskiden kayınvalidemin gününün favori pastasıydı..bana nostalji yaşatın..
YanıtlaSilPırılcım sabah sabah nasıl canım çekti anlatamam ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilHayırlı cumalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
offf.bu nasıl bir güzel kek canım.nefis olmuş nefiss.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKek nefis görünüyor,şimdi kahvemin yanında bir dilim olsa süper olurdu.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilNe hoş bir tarif. ellerine sağlık. Sunum harika
YanıtlaSilnursen aksoy,
YanıtlaSilDerya Sezgin,
Fuat Gencal,
mutfagabuyrun,
Burcu Kayhan,
Senem Cabuk,
Hepinize hayırlı Cumalar ve ilginize, yorumlarınıza çok teşekkürler:)
harika görünüyor ellerine sağlık Pırıl hanım bayıldım
YanıtlaSilFüsuncum teşekkür ederim.
YanıtlaSilMerhaba Pırıl,
YanıtlaSilDavetiniz üzere ziyaretinize geldim. Gerçi daha önce de birkaç kez sessizce gelmiştim ama vaktim olmadığı için yorum bırakamamıştım.
O zaman da sayfanızı ve yaptıklarınız çok hoşuma gitmişti ve halen de öyle. Çok lezzetli yiyeceklerle dolu güzel bir sayfanız var. Herşey için ellerinize sağlık.
Makaronlarınız çok güzel görünüyorlar.
Sormak istediğim bir konu var. Makaronlarınızın tarifini yazarken pudra şekeri ile toz şeker miktarlarını karıştırdınız mı yoksa tarif bu şekilde mi? Bildiğim kadarıyla çok miktarda olması gereken pudra şekeri. Cevap verirseniz memnun olurum.
Kolay gelsin.
Svgilerimle,
Sık sık ziyaretinize gelip
Işılcım, hoşgeldin, iyi ki geldiğini haberdar ettin teşekkürler.
YanıtlaSilSorusu olabilecek kişilerin de yaralanabilmesi için makaron ile ilgili cevabımı makaronlarda veriyorum.
Nefis görünümlü bir kek.Mutlaka deneyeceğim.Aklıma takılan fındıklar.Kabuğu da olacağına göre,fındıklar taze fındık mı olacak?Sevgiler.
YanıtlaSilNilgüncüm,
YanıtlaSilFındıklar sadece tuzsuz, sert kabuğundan alınmış, kavrulmamış olması gerekiyor. Kabuğu dediğim dışındaki zar gibi olanı, sert olanı değil.
Denedikten sonra yine beklerim.
Çok lezziz gözüküyor
YanıtlaSilye beni diyor
ellerine saĝlık
:-)))
Merhabalar çok güzel gözüküyor ellerinzie sağlık
YanıtlaSilTarif de un yok değil mi? Yazılmayı unutulmuş olabilir mi acaba dedim de..
Sevgiler
Sayın Adsız,
YanıtlaSilYanlış okumadınız içinde un yok.
Nefis bir şey bu. Söylenecek söz yok..
YanıtlaSilTeşekkürler Leylacım:)
YanıtlaSilPırıl Hanımcığım,bugün Adana'dan misafirlerim vardı.Bu kekinizden yaptım.İlk defa yapmama rağmen mükemmel oldu.Sadece kenar folyolarda zorluk çektim.Resimledim.Sizin siteyi misafirlerime de tanıştırdım.Çok beğendiler.Teşekkürler.sevgiler.
YanıtlaSilNilgüncüm, beğenilerine ve arkadaşlarına tavsiye etmene çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilKenar folyoyu dik şekilde yerleştirirsen sorun çıkmayacaktır.
Nefis bir pastaydi kek demeyin haksizlik olur denedim ve coook begendim cikolatasi ile harikaydi
YanıtlaSilMerhaba ben Talya. Tarifinizi denedim ve çok sevdim.Güzel bir sunumu var, ayrıca çok lezzetli. Ellerinize sağlık Pırıl hanım. Adınız gibi pırıl pırıl valla...
YanıtlaSildenenecekler arasına girdi, http://belginanne.blogspot.com.tr/2013/07/bademli-turta.html adresinde bademlisi var.öneriyorum,ellerinize sağlık..
YanıtlaSil:)
Slm tarifinizi dün denedim ilk yirmi dk açtığım için çöktü sanmıştım bügün tekrar denedim folya zararlı diye yağlı kağıt serdim çok güzel kabardı tabanı çıkan kelepçeli kalıpta yaptım fırının içinde söndü sonuç hüsran emeğime ve malzememe yazık bunun püf noktası nedir yada içinde başka bişey daha varda unuttunuzmu
YanıtlaSilSelam Tubacım,
SilBu pastayı yaparken her basamağa dikkat etmen gerekiyor. Belki yağlı kağıttan çökme olmuştur. Çünkü ben hep alüminyum folyo ile yaptım.
Kabuklu fındık kullanman ve fındığı makinada çekerken yağlanmamasına özen göstermen gerekiyor.
Tarifte eksiklik yok. Bütün malzemeler ve püf noktalarını tarifin yapılışında anlatıyorum.
Ayrıca her yorumu da yayınlıyorum, şüpheniz olmasın. Güvenebilirsiniz.
Olumsuz yorumlar sitede gözükmüyor anlaşılan bu yapıpta beğenenler tanıdıklarınız
YanıtlaSil