Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Eylül 2015 Çarşamba

YOĞURTLU FASULYE KAVURMASI


Sıcak havalarda az yağlı, bol sebzeli ve pratik yemekler yapmak çok iyi oluyor. Şu sıralar taze fasulye ile hafif bir yemek istiyorsanız buradaki yoğurtlu fasulye kavurmasını deneyin... Eminim seveceksiniz:))


MALZEMELER
  • 1 kg.  taze fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı acı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine Dökmek İçin:

  • Sade veya Sarımsaklı Yoğurt 

YAPILIŞI
  1. Fasulye, soğan, kırmızı biber ve yeşil biberleri temizleyin ve küçük doğrayın.
  2. Zeytinyağında soğan, sarımsak, kırmızı biber ve yeşil biberleri soteleyin. Biber salçasını ekleyin; kaşıkla ezip karıştırın.
  3. Üzerine küçük doğranmış fasulyeleri ekleyin. Üzerine toz şekeri serpin.
  4. İstediğiniz miktarda acı kırmızıbiber ve tuz ekleyip kısık ateşte sebzeler suyunu salıncaya kadar tutun.
  5. Sonra üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin.
  6. Fasulyeler suyunu çekip pişinceye kadar ocakta tutun. Ocaktan alınca karabiber ekeleyin.
  7. Tabağa alınca isteğinize göre sade veya sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın. 









4 yorum:

  1. Merhabalar, muhteşem bir görüntüsü var ayrıca çok da iştah açıcı ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Böyle bir bloğa sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
    Sizi kendi bloğuma davet etmek isterim. Nurselin Mutfağı
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. yogurtlusunu hıc denememıstım elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ellerine sağlık gerçekten mükemmel görünüyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...