Bu sıralar mevsim gereği evimizde çilek bolluğu var. Kim markete pazara gitse eve çilekle dönüyor. Bu çileklere yakışacak güzel bir kalıbım da var. Hem buzdolabında hem de derin dondurucuda rahatlıkla tutabileceğim cinsten bir kalıp. Evdeki malzemelere bakıyorum; çilekli jölem, çilekli pudingim de var. Hepsini karıştırıp gençlik bayramına hazır bir pastam olsun istiyorum. Kendimce karıştırdım. Sıcak günlerde ferahlatacak çabucak oluveren bu pastayı vakit kaybetmeden yapabilirsiniz.
Kalıbın kullanımı çok pratik. Pastayı çıkarırken hiç zorlanmadım.
MALZEMELER
- 1 kutu Dr.Oetker Jel Çilek aromalı
- 1 paket çilekli puding
- 3 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 10 parça savayer bisküvi
- 1 portakal suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 15-20 adet iri çilek
YAPILIŞI
- 1 kutu jeli 2,5 su bardağı sıcak su ile karıştırın ve kalıba boşaltın. Buzdolabında 8-10 dk. bekletin.
- Çilekleri boyuna 4'e kesip jelin içine yerleştirin. Buzdolabına yerleştirin.
- Çilekli pudingi 3 su bardağı sütle pişirin. Toz jeletini 3 yemek kaşığı sıcak su ile eritin ve pudinge karıştırın. Puding ılıyınca jelin üzerine dökün.
- Savayer bisküvileri kalıba yerleşecek şekilde kesin.
- Portakal suyu, süt ve şekeri karıştırın. Bisküvileri bu karışıma batırıp pudingin üzerine yerleştirin.
- Buzdolabında 3 saat kadar bekletin ve servis yapın.
*** Pastada kullandığım kalıbı kuzenim Nalan'dan almıştım.***
*** İsterseniz ulaşabilirsiniz 0 530 235 25 54 .***
Öncelikle ziyaretin için teşekkürler. Tatlıya bayıldım...Pasta kalıbını nerden aldın, çok değişikmiş...Bende almak isterim...Büyük marketlerde varmıdır acaba? fatoşun mutfak günlüğü
YanıtlaSilMerhaba canım sayfana tesadüfen ulaştım.Hele Adana'da yaşadığını öğ
YanıtlaSilrenince daha bir sevindim:)))Eşim
Ceyhan doğumlu.Bende Seyhan'da Huzurevleri mahallesinde 2 sene oturdum.İnşallah emeklilikte yerleşicez.Ellerine sağlık bende beklerim sevgiler.
tam sanat eseri olmus bu hayatim;ellerine saglik,o kaliptan tr'de benimde var almami bekliyor.ben de boyle seyler yaparim o zaman:)))) sevgilerle.
YanıtlaSil:) yazının silinmesine üzüldüm canım. yeniden yorum yapmak gerekirse sanat eseri yapmak gibi birşey bu yemek pasta olayı.. sürekli yeni şeyler görüyorum bloglarda harika kadınlarımız var :)
YanıtlaSilFatoşcum yorumuna teşekkürler. Kalıp marketlerde satılmıyor. Ürün tupperware in. Kuzenim Nalan kalıbı satıyor, istersen satın alabilirsin. Telefonu tarifin altında yazıyor ulaşabilirsin. Sevgiler.
YanıtlaSilDerya, Adana'da iki yıl da olsa yaşadığına memnun oldum. Ziyaret edeceğim yoruma teşekkürler.
u.aydın, sen de yapabilirsin tabii. bir sanat eseri sen de yap hadi durma.
Mervecim, tekrar seni yordum. Yorumuna ve ilgine çok teşekkürler :))
sanat eseri olmuş gerçekten çok güzel canım
YanıtlaSilellerine sağlık
Teşekkür ederim Handecim :)
YanıtlaSilGörüntü muhteşemmmm
YanıtlaSilTam bloğun adına yaraşır.
Ellerinize sağlık
Sevgiler
süper süper süper
YanıtlaSilgörüntüye bayıldım
ellerine sağlık
sevgiler gönderiyorum
Arkadaşım sana bir süprizim var. Ama bu sürprizi öğrenmek istiyorsan bloğumu ziyerete gelmen gerekiyor..Bekliyooooruuummm fatoşun mutfak günlüğü
YanıtlaSilSana bir sürprizim var.Merak ediyorsan blogumu ziyaret etmen gerekiyor.Bekliyorumm. fatoşun mutfak günlüğü
YanıtlaSilÇok güzel anlatmışsınız. Kalıbınız gerçekten çok güzel. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbayılırım çilekli lezzetlere muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmerhaba toz jelatin adanada nerede satılıyor acaba?tarif bi harika denemek istiyorum ellerinize sağlık..
YanıtlaSiltarif çok güzel toz jelatin adanada nerede bulabilirin acaba denemek istiyorum kalıbım var aynısından bayılıyorum bu kalıba başarılar diliyorum size.
YanıtlaSilFatimanurcum,
YanıtlaSilTariflerimin sıkı takipçisisin, teşekkürler ve her tarifi deneyeceğinden eminim.
Toz jeletini Küçük Saat civarında bulunan pasta malzemesi satan dükkanlardan bulabilirsin.
Ben İstanbul Eminönü'den almıştım.
Çok kolay ve lezzetli bir pastadır, yaparken kolay gelsin. Sevgiler...
ayyy :)ben bayılıyorum size yaa komik olmuşum ard arda çıkmış yazılar gitmiyor diye yaptım bende tüh.sizibeğeniyorum bende yaptıklarımı sizinle paylaşmak size sunmak isterim beğeneceğnize eminim:)) sevgiler
YanıtlaSilsorum var bu kalıptan bendede var acaba kalıba bi işlem yapmak gerekiyormu?yağlamak,ıslatmak vs.. kolay çıkması için?teşekkürederim
YanıtlaSilFatimanur,
YanıtlaSilBirşey yapmana gerek yok.
Kalıbın kuru temiz olsun yeter.
Ters çevirince 2-3 dk. bekle,çıkıveriyor.
tarifinizi yaptım muzlu verdiyonunuda ama jel servis esnasında pudingin üzerinde çok zor duruyor bunun için eklemem gereken malzeme varmı?
YanıtlaSilSayın ümit Ozger ,
YanıtlaSilBu pastayı denemenize sevindim. Ellerinize sağlık:))
Fotoğrafta dikkat ederseniz çileklerin taban kısmı pudingde. Siz de muzlu yaparken muzun bir yarısı jelde, diğer yarısı pudingde olursa kaymayı biraz önleyebilirsiniz diye düşünüyorum.