Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Şubat 2013 Çarşamba

ÇILGIN ÇİKOLATALI PASTA - DEVIL'S FOOD CAKE

Geçen yıl bloglar arası geziyor değişik pasta, yemek tariflerini araştırıyordum. Bir gün karşıma çıkan bloglardan birinde (ki şu anda çok beğeni ile takip ediyorum) o zamana kadar görmediğim bir pasta süslemesi ilgimi çekmişti. Hemen uygulamaya geçmiştim. Özellikle krema ve süslemesini çok beğendim. Bu yıl çocuklarımın tatması için Yılbaşı Yemeği'mde tekrar denemesini yaptım. Benim yaptıklarım Cafe Fernando kadar iyi çekimlere sahip değilse de  lezzetli oldu. 

Tam Sevgililer Günü'ne uyabilecek bu fındık kremalı çikolatalı pastayı mutlaka deneyin. Lezzeti çok çikolata sevenlere...



Burada sürekli kullandığım bir kek tarifi verdim. 
Krema ve dekorun daha detaylı anlatımı için Cafe Fernando'yu ziyaret edin. 


MALZEMELER
Kek İçin:
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tereyağ veya sıvıyağ
  • 50 gr. kakao
  • 25 gr. toz neskafe
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un 
Krema İçin:
  • 150 gr. bitter çikolata  (%70 kakao oranı)
  • 150 gr. sütlü çikolata   (%40 kakao oranı)
  • 1 kavanoz Sarelle fındık kreması 400 gr. (kakaosuz)
  • 2 kutu krema (400 ml.)
Çikolata Çubukları İçin:
  • 120 gr. bitter çikolata (%70 kakao oranı)

YAPILIŞI
  1. Öncelikle çikolata çubuklarını hazırlamak için, çikolataları benmari usulü eritin ve iki adet 36x40 cm. lik yağlı kağıt hazırlayın. Bir yağlı kağıda kenarlarından 1 cm. lik boşluk bırakarak çikolataları fırça ile sürün. İkincisini arasında hava kabarcığı olmamasına dikkat ederek üzerine kapatın. Kısa kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın; 2-3 cm. kalınlığında rulo olacaktır ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  2. Kek için, sütün içine sirkeyi karıştırın. 15 dk. sonra kullanın.
  3. Sıcak su içinde kakao ve kahveyi karıştırın.
  4. Yumurta ve toz şekeri iyice kabarıncaya kadar mikser ile çırpın.
  5. Yağı, sirkeli sütü, su+kakao+kahve karışımını yumurta karışımına karıştırın.
  6. Geriye kalan kuru malzemeleri tahta kaşık yardımı ile ekleyin, karıştırın.
  7. Yağlanmış ve kakao serpilmiş 20 cm. çapında kelepçeli kalıba hamuru dökün.
  8. 170 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirin.
  9. Kek soğuyunca enine ikiye kesin. Üzerini keserek düzeltin. 
  10. Krema için, çikolataları benmari üsülü eritin.
  11. Fındık kreması ile erimiş sıcak çikolataları mikser ile çırpın.
  12. Kremayı da ekleyip iyice karıştırın.
  13. Kekin bir parçasını tabağına yerleştirip kremanın 1/3 'ünü üzerine yayın.
  14. Diğer keki üzerine oturtun.
  15. Pastanın kenarlarını ve üzerini krema ile muntazam bir şekilde sıvayın.
  16. Çikolata rulosunu buzdolabından alın ve hızlı şekilde ruloyu açın. Çikolata çubukları oluşacaktır.
  17. Uzun olanları kenarlarına kısa olanları üzerine yerleştirin. Buzdolabında pastayı bekletin.
  18. Pastayı soğuk servis edin. 







17 yorum:

  1. Bol çikolatasıyla insanı baştan çıkarıyor bu kek. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık nefis görünüyor:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. gerçektenn ama gerçekten çok beğendim en kısa zamanda denemek için notumu aldım...sağlık ve afiyetle...ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor çok beğendimm ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. off diyorum:) hatta yemeyipte yayınında yatmak istiyorum ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. bence kendine haksızlık etme çünkü harika gözüküyor.ve bence tadı da muhteşemdir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor sanat eseri gibi çalışıyorsunuz hep bayılıyorum:)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Eminim ki daha lezzetlidir canım,Ama varya bu pasta çikolatadan çıldırmış ve beni de çıldırtmak üzere:)ellerine sağlık hadi ben kaçtım

    YanıtlaSil
  9. Bu nasıl güzel bir pastadır.
    Şaheser gibi ellerinize sağlıkk:)

    YanıtlaSil
  10. böyle yakın çekim mahvolduk ya pasta pasta pasta bize de yok mu

    YanıtlaSil
  11. Nefis gözüküyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. pembe kekik,
    :::ZEYNO'NUN MUTFAĞI::: ,
    HANDE CİGER ,
    BOŞNAK KIZI ,
    Merinin mutfağından:) ,
    Eylemin mutfagı,
    hatice yazıcı,
    FERİDECO,
    Pumpulininmutfagi ,
    kardelen sezgin,
    Endless,
    Ziyaretinize ve zarif yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
    Arkadaşlar siz çıldırmayın; İstediğiniz zaman Bu Çılgın Çikolatalı Pastadan yollayabilirim!!!

    YanıtlaSil
  13. Nefis bir pasta,ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Pazar günü misafirlerime Devıl's cake yaptım.Nefis olmuştu,çok beğendik.Selanik tatlısını da yaptım,harikaydı,çok beğenildi.Teşekkürler,Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  15. Beğenmene memnun oldum.
    Ellerine sağlık ve afiyet olsun Nilgüncüm, sevgiler ...

    YanıtlaSil
  16. Enfes bir pasta olmuş ellerinize sağlık.Sevgiler :)
    Ben de beklerim...

    YanıtlaSil
  17. Süper bir tarif. Efsane.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...