Havalar soğuyunca artık çorba zamanı gelmiş demektir. Bizi soğuğa, gribe karşı koruyacak birbirinden faydalı çorbalar pişirmek istiyorum. Bu kez alışılmışın dışında içi bol balkabaklı ve zencefilli bir çorba yapıyorum. Zencefil ve balkabağı birlikteliği çorbada nefis bir tat oluşturuyor. Bu arada çorbanın içine muskat ekliyorum. Balkabaklı çorbada karabiber yerine mutlaka muskat kullanın, lezzet farkını hissedeceksiniz.
Muskat tane ve rendesi
MALZEMELER
- 1 kg. balkabağı
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet ortaboy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı knorr toz bulyon et veya tavuk
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 çay kaşığı muskat
- Tuz
YAPILIŞI
- Tereyağında küçük doğranmış soğanları soteleyin.
- İçine doğranmış balkabaklarını ve patatesleri ekleyin.
- Üzerini kapatacak kadar su ve tozbulyon ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Zencefili ekleyin. Gerekirse su ekleyin.
- 2 yemek kaşığı unu küçük bir kasede biraz su ve çorbanın suyu ile karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar dökün. El blenderi ile çorbayı ezin ve pürüzsüz hale getirin.
- Üzerine muskat ekleyin.
- Kızarmış ekmek parçaları ile sıcak halde servis yapın.
Rengi de çok güzelmiş :) Bal kabağını tatlı olarak alışmışız ya dışına çıkamıyoruz. Aslında pirinçli yemeğini yapanlarda var. Bir cesaretle denemek lazım :) Paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilbu corbayı hep okurum ama hıc yemedımde tadınıda merak ettım denesemmı acaba elıne sağlık
YanıtlaSil