Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Temmuz 2012 Çarşamba

KARAMELLİ ETİMEKLİ TATLI

Kolay, pratik ekmek kadayıfı tadında bir tatlı. Karamel ve krokanın birlikteliği bir de fındık ve bademle olunca tatlıda lezzet karnavalı yaşanıyor. Üzerindeki damla sakızlı muhallebi  tatlıyı hafifletiyor.  

Uzun yaz günlerinde gelen kandillere uygun 
mükemmel bir tatlı.

MALZEMELER

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu



*  *  *  *  * 

  • 1 lt. süt
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 50 gr. tereyağ veya margarin
  • 2 parça damla sakızı veya 1 paket vanilya                             Yağlı Kağıt Üzerindeki Krokan 


*  *  *  *  *
  • 2 avuç dolusu fındık - badem karışımı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker





YAPILIŞI
  1. 1 paket etimek dikdörtgen borcam veya benzeri bir tabağa dizilir.
  2. Toz şeker ocakta eritilir. Şeker karamel rengi alınca 2 su bardağı su eklenir. Şeker katılaşacaktır, karıştırınca eriyecektir. Limonsuyunu ekleyin. 5 dk. kaynatın ve ocaktan alın. Ilıyınca etimeklerin üzerine dökün.
  3. Süt, un, nişasta ve şeker ile muhallebi pişirin. Kaynayınca damla sakızını un gibi dövün ve muhallebinin içine atın erisin.
  4. Ocaktan alınca tereyağ veya margarini içine koyun. Mikser ile 5-6  dk. çırpın. Etimeklerin üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına alın.
  5. Krokan hazırlamak için, fındık ve badem karışımını tavada biraz pembeleştirin. 
  6. Şekeri ekleyin ve kısık ateşte eriyip badem ve fındıkları yapıştırıncaya kadar tutun.
  7. Yağlı kağıt üzerine alın. Soğuyunca rondo veya robottan geçirin.
  8. Servis yapmadan önce muhallebinin üzerine serpin. 
  9. Tatlıyı dilimleyin ve sunun.

* Tatlıyı 1 gün önce yaparsanız tadı ve kıvamı daha iyi olacaktır.*





21 yorum:

  1. çok severim bu tatlıyı, üzerinde kremşantinin olmaması süper olmuş, ellerine sağlık pırıl ablacım, herzamnki gibi harikalar yaratıyorsun...

    YanıtlaSil
  2. pırıl ablacım yine harikalar yaratmışsın,bu tatlı favorimdir herzaman, ancak genelde kremşantili yapıyorlar o da çok ağır oluyor, sizinki şahaser olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Kandilin mübarek olsun canım..

    Bu tatlıya bayılıyorum, soğuk soğuk dolaptan alıp yemelere doyamıyorum :) Krokanla lezzetini katlamışsın, nefis görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nurselcim,
    Pastalarımda krem şantiyi mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum.
    Güzel yazılarına ve görüşlerine çok teşekkür ederim.

    Hülyacım, senin de kandilin mübarek olsun, yorumlarına teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Pırılcım ellerine sağlık..nefis görünüyor..bu gidişle Bilal kilo alacak...:)))hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Kardelen Sezgin,
    Sevgili Nurşen,
    Sizlerle aynı fikirdeyim. Bu tatlı nefis, kışkırtıcı ve tatlı sevenlere çok uygun.
    Yorumlarınıza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. canım hemen iadeyi ziyarete geldim...ellerine sağlık çok güzel görünüyor...seni izlemeye aldım:))hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  8. Sizi mimledim, sayfama beklerim, selamlar

    YanıtlaSil
  9. Güzelll;krokanı yanlız yesek de olur.İyi kandiller,her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  10. Mmm olsada yesem dedirttin ama...nefis görünüyor ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  11. sonu garanti tarifler,
    Hoş geldiniz, ziyaretinize teşekkürler.
    Mahsun Prenses,
    Ziyaretinize seve seve geliyorum.
    Nilgüncüm, ziyaretinize teşekkürler.
    Hayatın tatları, yorumlarınıza teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Nasılda cazip bir görüntü,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. etimek tatlısını çok severim ..
    nefis görünüyor ellerinize sağlık..
    biz hep kremşantili yapardık tarifiniz hoşuma gitti en kısa zamanda deniycem:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. yaa bu nee muhteşeeemmmm

    YanıtlaSil
  15. Merhaba ben yaptım muhallebesini beğenmedim. Margarinin çiğ tadı geçmedi o kadar çıptığım halde. Çok beğendiğim bir tatlı olmadı, belki de damak tadıma uymadı. Yine de emeğinize tşk.

    YanıtlaSil
  16. Handan Hanım belki de damla sakızı tadını sevmiyorsunuzdur.
    Çoğu kişi tarafından sevilen bir tatlı oluyor. Hatta akşamdan yapılıp ertesi gün yenirse daha iyi oluyor.
    Margarin tadına gelince eğer sevmiyorsanız margarin kullanmayın veya tereyağ kullanın. Margarin markalarının değişik tatları var. O da etkilemiş olabilir.
    Seviyorsanız bol vanilya veya limon kabuğu rendesi kullanıp da yapabilirsiniz. Denemelisiniz:))

    YanıtlaSil
  17. kahve fıncanı derken türk kahvesi mi nescafe fıncanı mı :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Adsız buradaki ölçü Türk kahve fincanı ile yapılmıştır.

      Sil
  18. Ben margarin yerine tereyağını tercih ederim, bir de damla sakızı kullanmam, 1,5 su bardağı şeker yerine 1 su bardağı eklerim ve enfes olur. Ellerinize sağlık, yarın kesinlikle deneyeceğim diyette olduğum halde....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Deniz, buradaki tarifi istediginiz tada gore degistirebilirsiniz. Artik az seker tuketmek istiyoruz ve ben de (misafir icin degilse) eve yaptigimda sekeri biraz azaltarak kullniyorum.
      Yorumunuza ve ziyaretinize tesekkurler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...