Eşim tatlı, pasta meraklısıdır. Yıllar önce ilk makaronumu Paris'te yemiştim. Ünlü pastane Ladurée'de pastalara bakakalmıştım. Herbiri sanat eseri gibi hazırlanmış pastaların hepsini tatmak, hepsinden almak istemiştim. Makaronların hayal edemeyeceğiniz çeşitleri mevcuttu. Bir kaç çeşidini zevkle tatmıştım. Muhteşem; söyleyecek söz yok. Bir de ekler almıştım. İnanın hayatımda böylesini hiç yememiştim.
Neyse gelelim makarona; o günden bu yana eşim hep bana ''bir makaron yapsan'' der durur. Önce tarifini bulmaya çalıştım. Buldum, yaptım. Yaptım da makarondan çok bizim acı badem kurabiyesinin arası kremalısı oldu. Aldırmadım; aradan bir kaç ay geçti, tekrar yaptım. Sonuç acı badem kurabiyesi. Aradan aylar geçti ve beni makaron yine cezbetti. Kurallara sıkı sıkıya uyarak yaptım, tekrar sonuç hüsran oldu.
Kitaplar, tarifler, linkler, yumurtanın bayat olması gerektiği, pudra şekerinin nişastası az olması, bademin özel ince çekilmesi, makaron duayeni Pierre Hermé nasıl teknikler uygulamış, ünlü şef usta David Lebovitz'in anlattığı tecrübeleri derken, kendimi makaron kursunda buldum. Şefimizin reçetesine göre karıştırıp, pişirdik. Badem ve pudra şekeri özel olmasından mı bilmiyorum makaronlar kabuk da tuttu, eteklenme de oldu, çok güzel de pişti. Evde yapsam sonuç ne olacak derken, OLDU, OLDU ve OLDU !!!
Peki, bu malzemeleri nereden bulacağız? diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. İstanbul'da Eminönü'ne gidiyorsunuz ve oradaki pasta malzemesi satan dükkanlardan makaron için pudra şekeri, badem tozu, gıda boyası, aroma satın alıyorsunuz. Zaten esnaf kurslardan gelenlere o kadar alışık ki her malzemenin ev kullanımı için miktarı azaltılmışını hazırlamışlar. Beklemeden alıp çıkıyorsunuz.
Deneyin siz de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
- 80 gr. yumurta beyazı
- 160 gr. toz şeker
- 140 gr. toz badem
- 50 gr. pudra şekeri
YAPILIŞI
- Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserle 10 dk. çırpılır.
- Toz badem ve pudra şekeri ayrı bir kapta harmanlanır, 3 kez elenir; yani bademlerin hava alması sağlanır.
- Harmanlanan toz bademe istenilen gıda boyası eklenir.
- Mikserde çırpılan karışım ve bademli karışım spatula ile karıştırılır. Karıştırırken yumurta beyazının sönmemesi için aynı yönde karıştırılır. Karışımın karışması yeterlidir. Fazla karıştırmayın.
- Yapılan karışım ucuna düz duy takılmış sıkma torbası yardımıyla iki kat yağlı kağıt veya slikon mat serilmiş fırın tepsisine çapı 2-2.5 cm daireler olacak şekilde sıkılır.
- Makaronların havasının gitmesi için tepsi bir kaç kez tezgaha vurulur. Yaklaşık bir saat kadar üzerinin kabuk tutması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 125 C dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.
- Her bir tepsi fırının orta rafına konmalı, her seferde tek tepsi pişirilmelidir.
- Makaron çok hassas ve rutubetten etkilendiği için kuru havalarda yapmayı tercih edin.
- Makaronları pişince eşleştirin ve arasına rengine göre ara dolgusu sürün. Buzdolabında saklayın.
Dolgusu:
- 2 paket beyaz çikolata (herbiri 80 gr.)
- 1 kutu krema (200 ml.)
- Limon ve çilek aroması
- Sarı ve kırmızı gıda boyası
- Kremayı ocakta kısık ateşte ısıtın. Beyaz çikolataları bıçakla kesin ve içinde eritin.
- Buzdolabında bekletin. Soğuyunca ikiye ayırın. Yarısına bir kaç damla sarı gıda boyası ve limon aroması ekleyin. Diğer yarısına da bir kaç damla kırmızı gıda boyası ve çilek aroması ekleyip karıştırın.
- Pembe makaronlara pembe, sarılara sarı ara dolgusu koyun.
Pırılcım ellerine sağlık,nefis görünüyorlar..Bende ödülün var canım almaya beklerim..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ŞEKERİM MMM MİSSS SEN ÖDÜLÜ ÇOKTAN HAK ETMİŞSİN:)
YanıtlaSilBENDE ÖDÜLÜN VAR:)
bana da beklerim dedin geldim tatlım :)) ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilÇok güzel olmuş makaronlar!. Çok severim hem yemesini hem de yapmasını . Ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Çok teşekkürler.
YanıtlaSilDeniycem, deniycem ve mutlaka deniycem :))) Tesekkurler tatlim tarif icin :)
YanıtlaSilMutlaka denemelisin :)))
YanıtlaSilIşılcım,
YanıtlaSilTarifte toz şeker pudra şekerine göre daha fazla.
Şefimizin reçetesi bu şekildeydi.
İlgine teşekkürler.
Merhaba Pırıl,
YanıtlaSilUzun zamandır makaron yapıyorum ve makaronla ilgili yerli yabancı bütün yayın ve blogları takip ediyorum. Hiçbirisinde sizin şefinizinki gibi bir tarife rastlamadım. Makaronlar çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
Sormak istediğim birkaç konu daha var.
Genellikle eskitilmiş yumurta aklarından yapılıyor makaronlar. Siz de yumurta aklarını bir süre beklettiniz mi?
Bir de fırın ısısı çok düşük geldi bana. Makaronları pişirirken fırının alt-üst konumunda mı yoksa turbo ayarında mı pişirdiniz?
Yanıtlarınıza göre sizin tarifinizi denemek için sabırsızlanıyorum.
Tekrar ellerinize sağlık.
Sevgilerimle,
Işılcım meraba,
YanıtlaSilBen de senin gibi okuduklarımdan sonra kursta duyduklarıma, gördüklerime ve yaşadıklarıma inanamadım.
Hiç korkmadan tarifi aynen uygula, başarılı bir sonuca
ulaşacaksın.
Yumurtaların bayatlatılması, bekletilmesi veya üzeri streçli buzdolabında bekletilmesi olmadan marketten aldığım yumurtalarla gördüğün makaronlar yapıldı. Fırın derecesi iyi geliyor ve alt-üst konumda 125 derecede pişiriliyor. 15 dk. yeterli olmazsa süreyi 3-5 dk. daha uzatabilirsin ama fırın tepsisinde soğuması için beklerken de pişme devam ediyor; bunu da hesapla istersen :)
Sonucu ben de sabırsızlıkla bekliyorum, hadi kolay gelsin:))
Klima ve rutubetli hava makaronları olumsuz etkiliyor. Bir de kullandığın malzeme ve ekipmanlarda (karıştırma kabı, mikser ayakları... gibi.)nem bile olmamasına dikkat et derim.
Merhaba Pırıl,
YanıtlaSilBugün senin tarifinle denedim makaronları. Üzgünüm ama iyi haberler veremeyeceğim. Çünkü ne eteklendiler ne de kabardılar. Aynen sıktığım gibi kaldılar. İlk tepsi bu şekilde olunca ikinci tepside fırının ısısını 150 dereceye çıkardım. Bu kez de istisnasız hepsi tepelerinden çatlayıp içindekiler bir kraterden dökülen lavlar gibi dışarı çıktılar.
Sizin sayfanızdaki makaronlar evde yaptıklarınız mı yoksa kursta yapılanlar mı? Şunun için soruyorum. Yani ev tipi fırınlarla kurstaki fırınlar arasında fark vardır. Birinci etken bu olabilir.
İkinci olarak şu aklıma geliyor.Tarifinizdeki gibi şekeri yumurta akına bir kerede döküp öyle mi 15 dk. çırpıyorsunuz.Yoksa azar azar mı ekliyorsunuz. Ben sizin tarif ettiğiniz şekilde yaptım ve merengden çok royal icing kıvamındaydı. Benim bildiğim ve uyguladığım tarifler yumurta akının mereng olması gerektiği şeklinde. Şekerin fazlalığı mereng olmasını engellemiştir diye düşünüyorum.
Durum bu.Görüş ve düşüncelerini bekliyorum.
Işılcım, inanmıyorum!!! Makaronların tutmamasına inan çok üzüldüm.
YanıtlaSilBurada yani makaronlar ve blogdaki bütün yayınladığım fotoğraflarım kendi evimde ve fırınımda yaptıklarım, pişirdiklerimdir.
Acaba sorun malzemelerde mi? Malzemeleri nereden temin ettin? Başka birşey aklıma gelmiyor.
Ben makaron için hazırlanan pudra şekeri ve çekilmiş bademi kullanmıştım.
Bir de malzemeleri mutfak tartısında tarttın mı? Çok hassas olduğu için soruyorum da.
Moralini bozma bir daha yaptığında tutturursun, sevgiler Pırıl.
Işılcım,
YanıtlaSilMakaronlardan aldığın sonocu daha dikkatli okuyunca senin yumurta akı ve toz şekeri 15 dk. çırptığını sonra fark ettim.
Yumurta akı ve toz şekeri 10 dk. dan fazla çırpmayacaksın ve ben tek seferde ekledim. 15 dk. çırptıysan yumurta akları sönmüştür.
Pırılcığım,
YanıtlaSilYazarken yanlışlık olmuş. 10 dakika çırptım. Yazarken fırın dakikasıyla karıştırmış olmalıyım.
Yok malzemelerden hiç kuşkum yok. Zira bizim evde hemen hemen 2 günde, bazen hergün pişiyor. Bazen sipariş, bazen kurs bazen de hediye amaçlı.Aynı malzemeleri kullanıyorum hep. badem unu Fransadan, pudra şekeri de nişastasız olanlardan.
Hassas terazi ile tartıyorum. Pastacılığın olmazsa olmazıdır zira tartı.
Bilemiyorum, belki daha sonra bir kez daha yaparım. Şimdilik kendi tariflerime devam edeyim.
Keşke aynı şehirde olsak da birlikte senin tarifini uygulayabilme şansımız olsa, ne güzel olurdu.
Yine de herşey için çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım.
Selam ve sevgiler,
Şimdi gördüm makaron kursu ile ilgili talebini Pırılcığım. Sen zaten yapıyorsun. Farklı bir yöntemle olsa da görünüm olarak çok güzeller.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBirkaç makaron tarifim var sayfamda. Kestaneli ve yer fıstıklı diye arama yaparsan ulaşabilirsin.
Sevgiler
Macaronlar çok güzel görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilEminönü'nden toz badem alayım dedim. Tamamen acıbademden yapmışlar. Siz toz bademi nereden alıyorsunuz?
Pınarcım merhaba,
YanıtlaSilToz bademleri Eminönü'den alıyorum.
Geçen yıl almıştım, dükkanı hatırlamıyorum ama toz badem yanlış hatırlamıyorsam, ''kalealtı'' olması gerekiyor.Pudra şekerini de aynı yerden alın, makaron için olanından isteyin. Kolay gelsin, sevgiler.
Size ne kadar teşekkür etsem azdır :) Bugün 5. makaron denememdi, ilk 4 acıbadem oldu, son olarak sizinkini deneyip tutmazsa uzunca bi süre rafa kaldırcaktım :) ama olduuuu :) çatlamayan, eteklenen, güzel mi güzel makaronlarım var :) çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilCanCum Pasta hoşgeldiniz.
YanıtlaSilMakaronları 5. denemede başarıyla yapmana çok memnun oldum. İşte azmin elinden bir şey kurtulmuyor. Buraya geri dönüşlerinize ve vakit ayırmanıza çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık, sevgiler.
Size tşk ederek, hala makaronlarımı seyrediyorum :) inanın dün geceden beri hala tşk ediyorum :)
YanıtlaSilBende deneyim dedim ama sizinki gibi eteklenme olmadı 2.demedeyim bakalkm 3.de basarabileckmiyim..
YanıtlaSilSayın adsız,
SilSabırla denemeye devam derim. Yalnız bu sıralar hava çok rutubetli ve hava yağmurlu. Makaron havadan çok etkilenir. Hazırlarken havanın kuru olmasını tercih edin. Kolay gelsin.
Benim bi iki sorun olucak ayni tepsideki macaronlarin bazilari pir pirlandi bazilarinin tepesi catladi hepsi olmadi neden acaba? Bide pistikten hemen sonra firindan cikartilmalimi yoksa firindami sogumasini bekelemeliyiz.tesekkurler...
YanıtlaSilBen denedim ayni trpsidekilerin bazilarinin ustu catladi bazilari pir pirlandi neden hepsi pirpirlanmadi bide pistikten hemen sonra firindan.cikartmaliyiz yoksa firindami sogumali? Tesrkkurler..
YanıtlaSilAşçı Çocuk hoşgeldiniz,
YanıtlaSilMakaronları fırından aldıktan sonra soğuyuncaya kadar tepsisinin içinde tutabilirsiniz.
Eğer pişme süresi sizin için yeterli ise pişirme kağıdını tutarak tezgah üzerine alabilirsiniz ama dikkat etmeniz ve makaronları kırmamaya özen göstermeniz gerekecektir. Fırın tepsisini keşinlikle fırından alacaksınız.
Makaron anlattığım gibi çok hassas ve herşeyden etkileniyor. Ben de bir kaç denemeden sonra ancak tutturabildim yine de çok dikkat etmek gerekiyor. Bayram dolayısıyla istemeden cevapta biraz geciktim:((
Yaparken moralinizi bozmayın ve başaracağınıza kesinlikle inanıyorum, kolay gelsin, sevgiler:))
Ilk makaronumu bir wep sayfaasindan aldim cok guzel tuttu. Ve unuttum hangi sayfaydi.ikincisi baska sayfaadan aldim sonuc husran oldu yarin bu nu denicem insallah basarili olurum
YanıtlaSilben aklımı kaybedicem bu akşam:(tam tamına 4 kez denedim peşpeşe ama olmuyor benım ozel makaron malzemesı alabılecegım bır sehırde degılım gıda boyasını bıle bır pastaneden yalvar yakar plastık bardaklarda az az aldım..
YanıtlaSilama olmuyor yapamıyorum kabarmıyor tepsiye yapısıp kalıyor:(
ben bu akşam kafayı yemek üzereyim..ilk defa yapıyorum ve bunu kendime iş haline getirmek istiyorum.bunun için bu akşam tam bes kez denedim fakat olmuyor.özel makaron malzemesi alabıleceğim bir sehırde değilim gıda boyasını bile bir pastaneden yalvar yakar plastık bardaklarda az az alabıldım:( badem unu da bulamadım ıkı paket badem alıp rondoda cektım fakat un gibi olmadı..tadı tıpkı acıbadem gibi oldu ama görüntü asla makaron değil:((( çok üzgünüm:(
YanıtlaSilGözdecim hoşgeldin,
SilMakaron olayı işte senin yaşadığın gibi bir tutku. Biraz ara ver ve malzemeleri yerinden aldıktan sonra her basamağa uyarak ve havanın rutubetli yani yağmurlu olmamasına dikkat ederek tekrar denemeye devam et derim. Kesinlikle aradan 15-20 gün geçsin ve sen kendini rahat hissederek sevgiyle yapmalısın.
Malzeme çok önemli biliyorsun. İstanbul Eminönü'den malzemeleri temin edebilirsin. Hatta internetten Nüans veya Fermo gibi pasta malzemesi satan yerlerin telefon numalarını bulup gerekenleri adresine postalamalarını da isteyebilirsin sanırım.
Bazen her basamağa uyulsa bile bir türlü makaronlar tutmaz.
Ben de birkaç kez bunu yaşadım. Başaracağına inanıyorum, sevgiler Pırıl.
Merhabalar Pırıl hanım.. Ben de ikinci macaron denememi bu tarife göre. Hatırlarsanız Çikolatalı macaronum çok güzel olmuştu. Ama bu olmadı. Eteklenmedi ve acı badem kurabiyesi tadında garip bişey oldu. Tabii eşim macaron hastası olduğu için zevkle yedi ama moralim bozuldu. Bu tarifi siz bir kez daha deneseniz diyorum sonucu da bizimle paylaşsanız. Sanırım bundan Işılca hanım da memnun olur. Şimdiden teşekkürler..
YanıtlaSilSevgili Gülsüm merhaba,
YanıtlaSilBuradaki tarifi tarifteki malzemelerle yaptığımda hep başarılı oldum.
Bu tarifi bir kaç kez denedikten sonra sizin de başaracağınıza inanıyorum.
Yorum yapanlardan yapabilen ve yapamayanlar var. Makaron hassas olduğu için başarısızlık olabilir.
Mutlaka bir gün mükemmel makaronlar yapabileceğinize inanıyorum.
Sevgiler...
Merhaba Pırıl Hanım.
YanıtlaSilTarifinizi denemek istiyorum. Tahmin edeceğiniz gibi onlarca makaron tarifi araştırdım :)
Daha önceden sizin birçok tarifinizi denemiş ve hepsini beğenmiş biri olarak makaronda da sizinkini denemeye karar verdim. Fakat dikkatimi çeken toz şeker ve pudra şekeri oranları şimdiye dek incelediğim birçok tarifte (yerli-yabancı sitelerden) toz şeker 50-70 gram arası pudra şekeri de 100-170 gram arasıydı. Sizin tarifinizde toz şeker fazla, pudra şekeri az. Bu miktardaki toz şeker yumurta akının içinde erirken (doğal olarak süre uzayacak) akın kıvamını bozar mı ki diye düşünmeden edemedim. Şerbet ile yapılan hani şu 118 dereceye kadar su ve şekerin kaynatıldığı tariflerde toz şeker oranı fazla evet ama bu kuru yöntemle yapılanda daha düşük... Tarifte herhangi bir yazım yanlışı olup olmadığını merak ettim. Şimdiden teşekkürler.
Esra
Esracım merhaba,
SilBuradaki pudra şekeri ve toz şeker miktarı bana da yanlış gibi gelmişti. Ancak şefimiz gözümüzün önünde buradaki miktarla yaptı. Ben de üç kez buradaki reçeteyi uyguladım ve başarılı oldum. Tabi malzemeler önemli ..daha önce de yazdığım gibi Eminönüden alıyorum.
Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra kızımın hediyesi Pierre Herme Macarons kitabından frambuazlı makaronları dikkatlice uygulayarak yaptım. Çok dikkat ederseniz sonuç mükemmel. En ufak aksaklıkta başarıya ulaşmak zor. Buradaki ölçüler doğrudur bir yanlışlık yok için rahat yapabilirsin, sevgiler kolay gelsin...
Merhabalar bende macaron tarifini 2 kez farklı tariflerde denedim ve malesef tutturamadım.Sizin tarifi de denemek istiyorum ama tutturamamaktan korkuyorum.benim merak ettiğim ben birkaç farklı renkte yapmak istiyorum peki bu tarifi nasıl bölebilirim ve gıda boyasını ne kadar eklemem gerekir ayarını bozmuş olurmuyum birde aromalarında bir ölçüsü varmı hamurun ölçüsünü bozarmı
YanıtlaSilSayin Adsiz merhaba,
SilMakaron çok hassas olduğu için yapmak biraz zordur. Ben de önceleri tutturamadım. Gıda boyasını önce ekleyip (mesela pembe) birazını kullandıktan sonra üzerine mavi ekleyip mor renk elde edebilirsiniz. Genelde her ölçüyü tek renk yapıyorum ama 3-5 adet renk farklılığı istiyorsanız bu şekilde deneyin.
Kolay gelsin.
Macaronlarin ne kadar sure saklayabiliriz? Ne kadar sure tazeligini koruyor.daha once hicyapmadim denemek istiyorum tesekkurler
YanıtlaSilSevgili Gökçe merhaba,
SilMakaronları buzdolabında yaklaşık 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Kolay gelsin, sevgiler.
Ziyaretinize ve yorumunuza teşekkürler...
merhabalar
YanıtlaSiltarifinizi denedim diğer denemelerime nazaran bu denemem daha iyi oldu fakat pişerken olması gereken kabarıklıkta olmadı yani piştiğinde alt kısmında oluşan o kabartı tam oluşmadı ayrıca üst kısımlarda çatlamalar oldu merengide traş köpüğü kıvamında olmadı daha yapışkan bir kıvam aldı elimi sürdüğümde toz şeker hissediliyordu bunlar neden olmuş olabilir
Sayın adsız meraba,
SilBelki az çırpmışsındır. yaklaşık 10 dk. çırpmak gerekiyor.
Ben bu tarifi portakallı olarak tekrar yaptım ve yayınlayacağım. Çok güzel oldu. Yumurta beyazını bayatlamadan ve italyan merengi hazırlamadan yapıldığı için Pierre Herme'nin tarifine göre çok pratik.
Bir defaki denemene mutlaka tutturursun. Sevgiler...
merhaba
YanıtlaSilben yumurta akını bayağı bir bekletmiştim bayat olunca daha güzel sonuç veriyor diye birde yumrta akını önce biraz köpürttüm ve şekeride yavaş yavaş birkaç seferde ekleyerek çırptım sönmesin diye ama olmadı.eteklenmede olmadı bu sefer malzemeyide eminönünden aldım tekrar deniycem inşallah 4.denememde tuttururum:))
Makaron biraz hassas. Herşeyden etkilenebiliyor. Yine de italyan merengi yapılınca daha güzel oluyor. tabi ki derece kullanmak ve her basamağa uymak şart. http://lezzetlisanatlar.blogspot.com/2013/02/frambuazli-makaronlar.html
SilKolay gelsin:))
Bende tarifi dun aksam denedim eminonununden malzemeleri aldim ve eve gelip heycanla yapmaya basladim. Tepsiye yayilan macaronlarimin basinda kendimi aglarken buldum. Yinede 1 saat beklettim ve disi kabuk tutmadi sonra firina surdumm tabikide bir husran olarak tepsiden cikti :( herseye cok dikkat ederek tarifinizi yaptim. Acaba elemeden ustte kalan bademlerin gramini dusmem mi gerekiyordu
YanıtlaSilSayın Adsız merhaba,
SilMakaron yapmak biraz zor. Herşeyden etkilenmiş olabilir. bademi ölçüye göre kullanmanız çok önemli ayrıca. Elek üzerinde kalan bademleri inceltip eleyin. Yani badem miktarı tam olmalı. Çok hassas olduğu için bademi 3 kez elemeden makaron yapmıyorum.
Ben de bir kaç denemeden sonra yapabildim. Moralinizi bozmayın, kolay gelsin. Sevgiler...
Merhabalar bugun tarifinizi denedim gittim tarti bile aldim :) ve olduuuuuuu cok tsk ederim cok mutluyum firinde kabarip eteklendigini gorunce mutfakta ziplamaya basladim :) fotografinida koymak isterdim ama koyamiyorum AYLIN
YanıtlaSilAylincim bu habere çok sevindim.
SilÖnce azmine hayran oldum, sonra da ellerine sağlık.
Afiyetler olsun:)) Sevgiler...
Merhaba bende son zamanlarda makaron yapmaya taktim ve bununla ilgili videolar birtakim tarifler okudum ve heveslendim yapmaya karar verdim bir video özledim ve hoşuma gitti onu denemeyi düşünüyorum fakat ilk defa yapacagim için biraz kuskuluyum bu tarife gore deneyecegim umarim basarili olurum :) tarif için teşekkürler:)
YanıtlaSilKesinlikle başarırsınız'!!!
Siliyi günler ben makaron deniyorum ancak eteklenme olmuyor ve üsatü kırılıyor bu neden oluyor olabilir bilgi alabilirmiyim genelde kimse tarifini püf noktalarını vermiyor herkes öğrenirde işime ortak çıkarlar die anlamadıkları tek nokta bu işi hobi için yapan bizlere yardımcı olmuyorlar bende samimiyetinize güvenip size yazmak istedim gerçekten artık sinirim bozuluyor biri yardımcı olsun zarar paylaşmakla zarar gelmez
YanıtlaSilSevgili Melikecim merhabalar ve sayfama hoşgeldiniz.
SilYorumunu okurken bir an yaşadıklarımı hatırlattınız. Bütün tariflerim en ince detayına kadar hiçbir ayrıntıyı saklamadan ve yanıltmadan blogumda yayınlıyorum; sizlerle paylaşıyorum. Burada makaron tarifini vermeden önce yaşadıklarımı kabaca anlattım.Ayrıca yorumlarda makaronun çok hassas olduğu, havanın rutubetinden, karıştırma kabı veya çırpıcıdaki en ufak yağdan etkilenebileceğini de okumuşsunuzdur. Malzemeyi alır ve hassas tartıda tartıp burada tarifte yazılanları uygularsanız mutlaka başarılı ve eteklenen makaronara kavuşabileceğinize inanıyorum. Anlıyorum emek verip sonuç alınmayınca insanın morali bozuluyor ama asıl olan zoru başarabilmek değil midir?
İsterseniz blogumdaki diğer makaron tariflerimi ve yorumları da okuyup sonra deneseniz belki de daha iyi sonuç alabilrsiniz. Unutmayın, çoğu kişi makaron uğruna sizin yaşadıklarınıza benzer durumlar yaşamıştır. Tarifle ilgili her türlü sorunuzu cevaplamak ve yardımcı olmak isterim. Umarım yardımcı olabilmişimdir:))
Merhabalar ben istanbulda yasamiyorum rizede yasiyorum ve burada badem unn yok malesef… online satis yok mu acaba bildiğiniz? Tesekkurler..
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilBen Kütahya'da yaşıyorum burada hiçbir yerde macaron malzemesi bulamıyorum badem ununun ne olduğunu sorup "Öyle bir şey mi varmış?" diyen aktarlar oldu ama arkadaşımla yapmak için can atıyoruz
Merhabalar
YanıtlaSilBen Kütahya'da yaşıyorum ve hiçbir yerde macaron yapmak için malzeme bulamıyorum badem unu sorduğum aktarlar badem ununu ilk kez duyuyorlar pasta malzemesi satan hicbir yer yok ne yazık ki. Ama arkadaşımla macaron yapmak için can atıyoruz keşke İstanbul'da yaşadığım zamanlarda yapma şansım olsaydı =( Biz bu malzemeleri nereden temin edebiliriz ya da alternatif bir yolu yok mu?
Tuğçecim merhabalar,
SilBurada yazdığım malzemeleri İstanbul'dan Eminönü semtinde pasta malzemeleri satan yerlerden alabilirsin. Görüşürseniz Size kargo ile yollayabilirler sanırım.
Çok yoğun günler geçirdim hemen cevap veremedim kusura bakmayın.
İyi günler sevgiler, Lezzetli Sanatlar-Pırıl.
bu tarif harika elinize sağlık
YanıtlaSilSize nasıl teşekkür etsem bilmiyorum. Bundan önce defalarca makaron denedim (hem yabancı hem yerli tarifler =) Her seferinde bir sorun yaşadım. Ya çatladılar, ya eteklenmediler.. Gerçekten artık kabusum olmuştu. İnanada da bindirdiğimden sanırım, makaron denemelerimi bırakamadım da..
YanıtlaSilKendi baby shower'ım için makaron denemeleri yaptım yine. Merengi yaparken şekeri ve yumurta aklarını benmari durumda çırpmak vb. benim için yeni teknikler içeren bir sürü yeni tarif denedim ve hiç biri güzel olmadı.
Son umutlarımı sizin tarifinize bağladım dün ve akşamına denedim. İnanılmaz şirin oldu makaronlarım. Gerçekten size nasıl teşekkür etmeliyim bilemiyorum :) Paylaşımınız için size çoook çooook çoooook teşekkür ederim.
çok güzel olmuş benimde tarifime bakıp yorumlarsanız sevinirim
YanıtlaSilhttps://www.harikaevisleri.com/2018/04/makaron-evde-nasil-yapilir-makaron-tarifi.html