Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Haziran 2014 Çarşamba

KARAMELLİ VE YER FISTIKLI -SNICKERS CHEESECAKE


Yer fıstığını kendimi bildim bileli çok severim. Yer fıstığı karamel ve çikolata ile birleşince adı Snickers olur ve bu sevme işi tutkuya dönüşür. Çay soframda tatlı olarak Snickers tutkum cheesecake ile birleşti ve üzerine de karamelli yer fıstığı  serildi. Görünüm harika; tadı da resmen lezzet şölenine döndü.






MALZEMELER
Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. En iyisi 2 saat önce malzemeleri tezgahta bırakın. Fırını 200 C’de ısıtın.
Cheesecake’i çapı 26 cm. lik kelepçeli kalıp için yapıyoruz.

Tabanı:
  • 1 paket Eti Burçak Bisküvi
  • 1 paket Eti Kakaolu
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 avuç kavrulmuş yer fıstığı

Peynir Dolgusu İçin:
  • 750 gr. Ülker İçim Labne Peynir
  • 1,5 su bardağı şeker (3 yemek kaşığı eksik kullandım)
  • 100 gr. krema
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya ekstresi
  • 1 paket Snickers veya karamelli çikolata

Üzerinin Karamelli Yerfıstığı İçin: 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu kremadan 4 yemek kaşığı eksik krema
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş yer fıstığı
  • Süslemek için 2 adet Snickers

YAPILIŞI
  1. Kalıbın dışını önce streç, sonra da aliminyum folyo ile kaplayın.
  2. Kalıbın iç tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.
  3. Bisküvileri rondoda un haline getirin. Yerfıstıklarını dövün.
  4. Tereyağını eritip hepsini karıştırın. Kalıba taban ve kenar yapın. Buzdolabında bekletin.
  5. Buzdolabında bekleyen kalıbın içine Snickers’ları doğrayıp serpin.
  6. Peynir dolgusu için, labneyi süzgeçte bekletip fazla suyunun süzülmesini sağlayın.
  7. Peynirin açılması için mikser ile orta hızda pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  8. Yumurtaları teker teker biri karıştıktan sonra diğerini ekleyerek çırpmaya devam edin.
  9. Krema, nişasta, un, limonsuyu ve vanilyayı ekleyip fazla karıştırmadan bisküvi tabanının üzerine dökün.
  10. Cheesecake su içinde pişirildiği için kalıbı fırın tepsisine yerleştirin. Kenar folyoyu geçmeyecek kadar kaynar suyu fırın tepsisine dökün.
  11. İlk 20 dk. 200 C’de, sonraki 50 dk. 120 C’de yaklaşık 70-75 dk. pişirin.
  12. Piştikten sonra fırının kapağını yarı açık bırakın ve cheesecake’i içinde bırakın. Sonra fırından alın ve soğuyunca dışındaki streç ve aliminyum folyoyu çıkarıp buzdolabında 8-10 saat kadar bırakın.
  13. Karamelli yer fıstıkları için, şekeri karamel rengi alıncaya kadar eritin. Üzerine kremayı ve sirkeyi döküp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  14. Karamel biraz ılıyınca kavrulmuş ve ikiye ayrılmış yer fıstıklarıyla karıştırın. Cheesecake üzerine dökün. Karamelin katılaşmasından sonra üzerine Snickers parçaları yerleştirin. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. 









30 yorum:

  1. Şahane görünüyor. Yer fıstığı cheesecakede harika oluyor. Snickerslarla ben de denemiştim. Karamelli sosla da enfes olmuştur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Pırılcım ellerine sağlık canım,hani komşuda pişti,bize düşmedi:((( bizde isterizz,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim cheesecake çok sevildi ve anında kapışıldı.
      Eve ayıramadım bile...Sana özel yapacağım söz komşum.

      Sil
  3. Nefis olmuş. Tam benlik, ellerine sağlik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Lezzet sarayı, sevgiler...

      Sil
  4. Cok harika görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel görüşlerine teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  5. bu bombadan uzak duruyorum yine de eline sağlıkk

    YanıtlaSil
  6. Pırılcım tam bir lezzet şöleni olmuş. Şimdi Adana 'da olmak vardı👏👏👏👏👏ellerine sağlık arkadaşım. Yolumuz bir gün kesişse de seninle tanışsam. Kucak dolusu sevgiler canım😘😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif görüşlerine teşekkürler Arzucum. Ben de tanışmak istiyorum.
      Seni iftar sofralarımda bekliyorum.
      Adana'dan sevgiler; çok öpüyorum:))

      Sil
  7. ne desem ne yazsam az kalcak bu şahaneye...ellerine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoşcum görüşlerine çok teşekkürler.

      Sil
  8. Muhtesem bir cheesecake olmus canim :)
    Ellerine saglik, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. bu nasıl bır lezzet cok guzel olmustur ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  10. Cok fazla bastan cikartici buldum ben bu pastayi,cocuklar görse dibine düserler! Ellerinize saglik efendim,en kisa sürede yapilacak,fistik delisi olarak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün bile yerfıstıklı cheesecake'i sorup istedi çocuklar.
      Bu demektir ki yarın tekrar yapılacak. Hiç durma yap Terazi kızı, bu lezzete bayılacaksın.

      Sil
  11. Şahane görünüyor güzel olduğu kadarda zahmetli sanki.
    Ama her zahmete değecek bir cheescake olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BAL TATLISI başladıktan sonra çok kolay aslında.
      Teşekkürler, çok lezzetli bir cheesecake oldu.

      Sil
  12. Süperrr, ellerine sağlık Pırılcım çok beğendim :)) Svg.

    YanıtlaSil
  13. Tabii ki gitmistir kapis kapis. Enfes gorunuyor. Ellerine saglik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sulemmutfak hala bu cheesecake soruluyor.
      Tekrar yapacağım. Ziyaretine teşekkürler:))

      Sil
  14. Olamazzz bana kast'ın mı var senin. Rejimdeyim veee gözüm kaldı. Ellerine sağlık acaaip şık ve leziz olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VuslaT'ım diyetine ara ver vee bu lezzeti mutlaka ve mutlaka dene derim.
      Yorumuna tşk ve sevgiler...

      Sil
  15. Fıstık yerine badem kullandam olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegülcüm hoşgeldin,
      Yerfıstığı yerine badem de kullansan olur tabiiki.
      Snickers'ın içi yerfıstıklı olduğu için yerfıstığıyla bütünlük sağlıyor.
      O yüzden cheesecake'te yerfıstığını tercih ettim. Badem de çok lezzetli olur.
      Yaparken kolay gelsin. Şimdiden sonucu merak ediyorum...
      Sevgiler Ayşegülcüm, Pırıl.

      Sil
  16. merhabalar,ellerinize sağlık acaba kaç cm lik kalıpta yaptınız

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...