Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Şubat 2014 Cuma

KARNABAHAR SALATASI


Karnabaharı kullanarak lezzetli bir salata yapmak istedim. Evde el altında olan malzemeleri kullanarak bir salata oluşturdum. Karnabaharı yemekte zorlanan yeğenlerim ve Amerikalı misafirlerim salatayı çok beğendiler. Sağlık kaynağı sebzelerden salatalar yapmayı seviyor ve  farklı lezzetlere açıksanız bu salatayı mutlaka denemelisiniz:)) 

Salata ızgara etin, tavuğun yanında çok uyumlu oldu.

MALZEMELER
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 1 adet orta boy taze kırmızı biber
  • 3 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı köftelik sarı bulgur
  • 3 sap yeşil soğan
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Karnabaharı iri parçalara ayırın ve diri olacak şekilde  buharda pişirin.
  2. Karnabaharları orta-küçük büyüklükte doğrayın.
  3. Kırmızı biberi küçük küp şeklinde, maydanoz ve yeşil soğanı küçük doğrayın.
  4. Bulgura az tuz ekeleyin; üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ile ıslayın. 10-15 dk. içinde bulgur kabaracaktır. 
  5. Geniş bir karıştırma kabında karnabahar, maydanoz, mısır, kırmızı biber, yeşilsoğan, bulgur, limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Gerekirse isteğinize göre tuz, yağ, limonsuyu eklemesi veya azaltması yapabilirsiniz.
  6. Servis tabağına yerleştirin, istediğiniz zaman sunun.








5 yorum:

  1. Çok lezzetli gözüküyor.İlk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. sağlıklı güzel bir salata eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kardelencim, çok sağlıklı ve lezzetli bir salata oldu.
      Karnabaharı sevdirmenin formülü bu salata bence...teşekkürler...

      Sil
  3. çok hafif ve çok lezzetli görünüyor, dolapta geçen haftadan beri bekleyen karnabaharımın kaderini belirlediniz, teşekkürler, hemen deniyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...