MALZEMELER
- 500 gr. Brüksel lahanası
- 2 adet orta boy havuç
- 20 adet kıska soğan
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- Zeytinyağı
- Tuz
YAPILIŞI
- Lahanaları kürdan batırın, biraz suda haşlayıp soğuk suya alın ve süzün.
- Jülyen doğranmış havuç ve soyulmuş kıska soğanları zeytinyağında soteleyin.
- Üzerine Brüksel lahanalarını ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su eklemesi yapın, tuz ve şeker miktarını istediğiniz gibi yapın.
- Lahanalar iyice pişinceye kadar ocakta tutun.
- Piştikten sonra kapağı kapalı halde iyice soğuyuncaya kadar tenceresinde tutun.
- Sonra servis tabağına alın ve istediğiniz zaman sunun.
brüksel lahanasını sevemedim bir türlü ama senin zeytinyağlın nefis görünüyor. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler..
Tatlanınca nefis oluyor, lokum gibi..
SilBrüksel lahanasını çok severim görünce canım istedi:)) elinize sağlık
YanıtlaSilSenin de ellerine sağlık Deryacım:))
Sil