Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Şubat 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI

Minyatür sebze Brüksel lahanası et yemeklerinin yanına çok yakışır. Bu kez garnitür yerine zeytinyağlısını pişirdim. Brüksel lahanası genelde acı olarak bilinir. Acısının olmaması için soğuklardan sonra Brüksel lahanasını almalısınız. Çünkü soğuk ile bünyesindeki acı tadı gitmiş oluyor.



MALZEMELER
  • 500 gr. Brüksel lahanası
  • 2 adet orta boy havuç
  • 20 adet kıska soğan
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • Zeytinyağı
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Lahanaları kürdan batırın, biraz suda haşlayıp soğuk suya alın ve süzün.
  2. Jülyen doğranmış havuç ve soyulmuş kıska soğanları zeytinyağında soteleyin.
  3. Üzerine Brüksel lahanalarını ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su eklemesi yapın, tuz ve şeker miktarını istediğiniz gibi yapın.
  4. Lahanalar iyice pişinceye kadar ocakta tutun.
  5. Piştikten sonra kapağı kapalı halde iyice soğuyuncaya kadar tenceresinde tutun.
  6. Sonra servis tabağına alın ve istediğiniz zaman sunun.








4 yorum:

  1. brüksel lahanasını sevemedim bir türlü ama senin zeytinyağlın nefis görünüyor. ellerine sağlık canım.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlanınca nefis oluyor, lokum gibi..

      Sil
  2. Brüksel lahanasını çok severim görünce canım istedi:)) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de ellerine sağlık Deryacım:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...