Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Mayıs 2014 Pazar

YUNAN (KIBRIS) TATLISI ve ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN!!!




Galeta unu kullanarak yapılan bir tatlıyı sevgili Nuray'da yemiştim. O nefis tadı hala unutamıyorum. İçinde ceviz ve hindistan cevizi, üzerinde sütlü kreması bulunan hafif bir tatlıydı. 
Bugün Anneler Günü; ben de haklarını asla ödeyemeyeceğimiz değerli annelerimizin bu özel gününü tatlı ile kutluyorum.
Dünyanın en fedakar insanı, karsılıksız sevginin ve sonsuz özverinin simgesi tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.
Bütün Anneler kutsaldır.


MALZEMELER
  •  4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı galeta unu
  • 1,5 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şurubu:
  • 2 çay bardağı şeker
  • 4 çay bardağı su

Kreması:
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 poşet toz krem şanti (kaymak tadında)

YAPILIŞI
  1. Kare borcamı yağlayın ve unlayın.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpın (yaklaşık 8 dk.).
  3. Kalan malzemeleri ekleyin ve spatula ile yumurta-şeker karışımını söndürmeden karıştırın.
  4. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün; 175' C de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirin.
  5. Pişen tatlı ılıyınca ılık şurubu üzerine dökün.
  6. Tatlı şurubunu iyice çekip soğuyunca üzerine kremasını sürün. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. 4-5 saat sonra sunabilirsiniz. 
  • Şurubu için, şeker ve suyu 5-8 dk. kaynatın. 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın.
  • Krema için, vanilyalı pudingi 650 gr. süt ile pişirin. Ilık olduğunda mikser ile çırpın ve kaymak tadında krem şantiyi içine ekleyip iyice çırpmaya devam edin. Daha sonra kullanmak üzere buzdolabında bekletin.







26 yorum:

  1. Kaç zamandır aklıma düşüyor ama şekerden uzak durmalı diye erteliyordum, bugün burada görünce yine düştü aklıma :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerıne saglık..anneler gununu kutlarım sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınarcım çok teşekkürler, senin de kutlu olsun:))

      Sil
  3. PIRILCIM NE GÜZEL BİR TATLIYLA ANNELER GÜNÜMÜZÜ KUTLAMIŞSIN..sENİNDE ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN,ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim çok teşekkürler, senin de anneler gününü kutlarım,
      sevgiler...

      Sil
  4. Guzel arkadasim anneler gunun kutlu olsun. Yine cok guzel bir tarif. Ellerine emegine saglik. Kucak dolusu sevgiler canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum benden de sana sevgiler ve çok teşekkürler.
      Anneler günün kutlu olsun:))

      Sil
  5. Nefis görünüyor tatlı. Ellerinize sağlık. Anneler gününüzü kutluyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hülyacım, ben de kutlarım sevgiler:))

      Sil
  6. Hep yapmak istediğim bir lezzet, harika görünüyor, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Haticecim benden de kucak dolusu sevgiler cnm.

      Sil
  7. Merhaba Pırılcım, tatlı harika yine her tarifin, her fotoğrafın gibi mükemmel. Ellerine sağlık, gecikmiş olsam da Anneler Gününü kutluyorum :)

    Krem şantili poğaça tarifinde sorduğun soruyu yeni gördüm ve hemen cevaplamak istedim. Umarım geç kalmamışımdır cevaplamakta. Hayır çok tatlı olmuyor içine tuz da koyduğumuz için. Çok çok hafif bir lezzet ve kıvam veriyor, hamuru yoğururken anlayacaksın zaten. İç malzemesi de tuzlu oluyor, çekinmeden yapabilirsin.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım bilgilere ve ilgine çok teşekkürler:))

      Sil
  8. Öncelikle ben bu tatlıyı çok severim, adının Kıbrıs tatlısı olduğunu bilmiyordum :) Nefis olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleymiş Leylacım. Şu sıralar bu tatlı evimizde in...

      Sil
  9. Öncelikle ben bu tatlıyı çok severim, adının Kıbrıs tatlısı olduğunu bilmiyordum :) Nefis olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık pırıl hanım..çok güzel bir tarif .krema kısmını anlamadım..pudıngı yaptıktan sonra toz şeklinde mi ekleyeceğim teşekkürler..

    YanıtlaSil
  11. Sayın Adsız hoşgeldiniz;
    Pudingi pişirdikten sonra çırparken toz halinde ekleyeceksiniz. Biraz daha çırpıp kullanacaksınız.
    Size kolay gelsin ve iyi bayramlar diliyorum. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toz kremşantiyi kullanacaksınız yani)

      Sil
  12. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
    Ayrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Kıbrıs Tatlısı Tarifi
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla hanim merhabalar,
      Ziyaretinize ve zarif yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Ben de sizi takip ettiklerim arasına ekleyeceğim ve ziyaretinize geliyorum.

      Sil
    2. Leyla hanim merhabalar,
      Ziyaretinize ve zarif yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Ben de sizi takip ettiklerim arasına ekleyeceğim ve ziyaretinize geliyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...