Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Temmuz 2012 Salı

OSSO BUCO - İTALYAN ET YEMEĞİ

Dünya Mutfaklarından yemekleri denemem konusunda oğlum ısrarcıdır. Kendisi İtalya'da okurken yediğimiz özel dana inciğinden yapılmış yemeği çok beğenmiştik. Osso Buco adındaki bu et yemeğinin etini Günaydın Kasabı'ndan aldı. Bütün malzemeleri titizlikle temin etti. Sonuçta benim görevim de bu yemeği pişirmek oldu. Etimizin yanına da patates püresi eşlik etti. 
Üzerine serpilen yeşilliğindeki  (gremolata) limon, portakal, sarımsak ve maydanoz  etin tadına ayrı bir lezzet verip hafifletiyor. 


 Etin özelliği dana inciğinden oluşu ve yendiğinde kemiğin ortasında boşluk kalması.
Osso Bucco yanında patates püresi yakışır.















Osso Buco ortası delik kemikli et anlamına geliyor.



MALZEMELER
  • 4 parça kesilmiş dana incik   (2 cm. kalınlığında)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 orta boy havuç
  • 1 orta boy kereviz
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 3 orta boy domates
  • 2 parça defne yaprağı
  • 1 sap taze kekik
  • 2 sap taze biberiye 
  • 8 adet tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi 
  • 1 su bardağı beyaz şarap (orjinal tarifte var isterseniz kullanmayın) 
  • 2 tablet etsuyu veya tavuksuyu
  • Tuz
Unlamak için:
  • 4 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerinin Yeşilliği (Gremolata):
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 diş sarımsak

YAPILIŞI
  1. Un, tuz, karabiberi karıştırın. Etleri unlayın. Zeytinyağında kızartın.
  2. Temiz bir tencerede zeytinyağında küçük doğranmış soğan, havuç, yeşil biber, kırmızı biberleri soteleyin. 
  3. Sarımsağı baş halinde ikiye kesin ve içine atın. Sirkeyi ekleyin. Kerevizleri ekleyin ve kavurun. 
  4. Kızarttığınız etleri sebzelerin üzerine koyun. 
  5. Etlerin üzerine küp doğranmış domatesleri, defne yaprağını, tane karabiberi, kekik ve biberiyeyi ekleyin.
  6. Üzerini kapatacak kadar su ve tableti koyun. Kısık ateşte 3-4 saat pişirin.
  7. Etler pişince sosu ve üzerinin yeşilliği (gremolata) ile servis yapın.
  8. Patates püresi eşliğinde servis edilmesi uygundur. Tarif için TIKLAYIN.

Yeşilliği (Gremolata):
  1. Saımsakları dövün.
  2. Maydanozları içcecik kıyın.
  3. Limon ve portakal kabuğu rendeleri ile karıştırın.
  4. Etin üzerinde kullanın.




27 yorum:

  1. Spesyel olmuş resmen:) Harika görünüyor,ellerinize sağlık!

    YanıtlayınSil
  2. Pırılcıım,ellerine sağlık..çok lezzetli görünüyor..Bilalciğime afiyet olsun..

    YanıtlayınSil
  3. nefis olmuş canım.harika bir görüntü.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  4. Home tv'de gördüğüm ve merak ettiğim bir yemekti osso buco. Sizin tarifle denemeli, harika görünüyor.

    Ellerinize sağlık..

    YanıtlayınSil
  5. Sevgili Simge,
    Sevgili Nurşencim,
    mutfagabuyurun,
    Hülya,
    Değerli yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
    Et sevenlerin denemesini tavsiye ediyorum.

    YanıtlayınSil
  6. Pırıl'cım Günaydın'ın etleri harika
    olur.Yemeğin tam bir davet yemeği
    olmuş ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlayınSil
  7. Çok beğendim.İncik pişirmeyi severim.Sos değişik geldi.Deneyeceğim.Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  8. Deryacım güzel bir davet yemeği oldu.
    Teşekkürler.

    YanıtlayınSil
  9. Nilgüncüm,
    Mutlaka denemelisin, ilgine çok teşekkürler.

    YanıtlayınSil
  10. Malzemelere bakınca nefis bir lezzet olduğu anlaşılıyor. Ellerinize sağlık, görüntü harika. Afiyet, şifa olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  11. Sevgili Birsel ve İrem,
    İlgili yorumlarınıza teşekkürler,
    harika bir yemek oldu.

    YanıtlayınSil
  12. mmm...
    çok gzel görünüyor canımm..
    ellerine sağğlık...
    sevgilerimle..
    :)

    YanıtlayınSil
  13. italyan mutfağı tğrk mutfağından sonra bana göre en iyi mutfaktır,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlayınSil
  14. Oooo süper olmuş. lezzeti de her halinden belli. afiyet şeker olsun size :)

    YanıtlayınSil
  15. birtutamkekik,
    anne eli gibi,
    Hayatın Tatları,
    Zarif ziyaretinize ve görüşlerinize çok teşekkür ederim.

    YanıtlayınSil
  16. bir kase lezzet,
    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlayınSil
  17. Anne ellerine saglik, cok basariliydi.

    Bilal

    YanıtlayınSil
  18. kesinlikle nefisss ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  19. pırıl ablacım lezzetinin müthiş olduğuna eminim, en kısa zamanda yapmayı deneyeceğim, ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  20. Nurselcim mutlaka denemelisin, super oluyor.

    YanıtlayınSil
  21. Çok güzel gözüküyor elinize sağlık. Acaba dana değilde kuzu incikle de yapılabilir mi?

    YanıtlayınSil
  22. Sayın Adsız (yazmış olsaydınız isminizle hitap etmek isterdim),
    Kuzu incik kullanarak da yapabilirsiniz. Osso Buco orijinali dana incik ile olduğu için dana eti kullandım.
    Sizin de ellerinize sağlık, kolay gelsin, sevgiler...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Bu eti şarapla mı pişirdiniz

      Sil
    2. Şarap kullanmadan pişirdim.
      Yerine 1 tatlı kaşığı sirke kullandım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...