Dünya Mutfaklarından yemekleri denemem konusunda oğlum ısrarcıdır. Kendisi İtalya'da okurken yediğimiz özel dana inciğinden yapılmış yemeği çok beğenmiştik. Osso Buco adındaki bu et yemeğinin etini Günaydın Kasabı'ndan aldı. Bütün malzemeleri titizlikle temin etti. Sonuçta benim görevim de bu yemeği pişirmek oldu. Etimizin yanına da patates püresi eşlik etti.
Üzerine serpilen yeşilliğindeki (gremolata) limon, portakal, sarımsak ve maydanoz etin tadına ayrı bir lezzet verip hafifletiyor.
Etin özelliği dana inciğinden oluşu ve yendiğinde kemiğin ortasında boşluk kalması.
Osso Bucco yanında patates püresi yakışır.
Osso Bucco yanında patates püresi yakışır.
Osso Buco ortası delik kemikli et anlamına geliyor.
MALZEMELER
- 4 parça kesilmiş dana incik (2 cm. kalınlığında)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 orta boy soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy kereviz
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 3 orta boy domates
- 2 parça defne yaprağı
- 1 sap taze kekik
- 2 sap taze biberiye
- 8 adet tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 su bardağı beyaz şarap (orjinal tarifte var isterseniz kullanmayın)
- 2 tablet etsuyu veya tavuksuyu
- Tuz
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Üzerinin Yeşilliği (Gremolata):
- 1 tutam maydanoz
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
- Un, tuz, karabiberi karıştırın. Etleri unlayın. Zeytinyağında kızartın.
- Temiz bir tencerede zeytinyağında küçük doğranmış soğan, havuç, yeşil biber, kırmızı biberleri soteleyin.
- Sarımsağı baş halinde ikiye kesin ve içine atın. Sirkeyi ekleyin. Kerevizleri ekleyin ve kavurun.
- Kızarttığınız etleri sebzelerin üzerine koyun.
- Etlerin üzerine küp doğranmış domatesleri, defne yaprağını, tane karabiberi, kekik ve biberiyeyi ekleyin.
- Üzerini kapatacak kadar su ve tableti koyun. Kısık ateşte 3-4 saat pişirin.
- Etler pişince sosu ve üzerinin yeşilliği (gremolata) ile servis yapın.
- Patates püresi eşliğinde servis edilmesi uygundur. Tarif için TIKLAYIN.
Yeşilliği (Gremolata):
- Saımsakları dövün.
- Maydanozları içcecik kıyın.
- Limon ve portakal kabuğu rendeleri ile karıştırın.
- Etin üzerinde kullanın.
Spesyel olmuş resmen:) Harika görünüyor,ellerinize sağlık!
YanıtlaSilPırılcıım,ellerine sağlık..çok lezzetli görünüyor..Bilalciğime afiyet olsun..
YanıtlaSilnefis olmuş canım.harika bir görüntü.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHome tv'de gördüğüm ve merak ettiğim bir yemekti osso buco. Sizin tarifle denemeli, harika görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Sevgili Simge,
YanıtlaSilSevgili Nurşencim,
mutfagabuyurun,
Hülya,
Değerli yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
Et sevenlerin denemesini tavsiye ediyorum.
Pırıl'cım Günaydın'ın etleri harika
YanıtlaSilolur.Yemeğin tam bir davet yemeği
olmuş ellerine sağlık sevgiler.
Çok beğendim.İncik pişirmeyi severim.Sos değişik geldi.Deneyeceğim.Sevgiler.
YanıtlaSilDeryacım güzel bir davet yemeği oldu.
YanıtlaSilTeşekkürler.
Nilgüncüm,
YanıtlaSilMutlaka denemelisin, ilgine çok teşekkürler.
Malzemelere bakınca nefis bir lezzet olduğu anlaşılıyor. Ellerinize sağlık, görüntü harika. Afiyet, şifa olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Sevgili Birsel ve İrem,
YanıtlaSilİlgili yorumlarınıza teşekkürler,
harika bir yemek oldu.
mmm...
YanıtlaSilçok gzel görünüyor canımm..
ellerine sağğlık...
sevgilerimle..
:)
italyan mutfağı tğrk mutfağından sonra bana göre en iyi mutfaktır,eline sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilOooo süper olmuş. lezzeti de her halinden belli. afiyet şeker olsun size :)
YanıtlaSilbirtutamkekik,
YanıtlaSilanne eli gibi,
Hayatın Tatları,
Zarif ziyaretinize ve görüşlerinize çok teşekkür ederim.
ELLERİNE SAĞLIK TATLIMMM...
YanıtlaSilbir kase lezzet,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Gecer not aldi.
YanıtlaSilAnne ellerine saglik, cok basariliydi.
YanıtlaSilBilal
kesinlikle nefisss ellerinize sağlık
YanıtlaSilpırıl ablacım lezzetinin müthiş olduğuna eminim, en kısa zamanda yapmayı deneyeceğim, ellerine sağlık...
YanıtlaSilNurselcim mutlaka denemelisin, super oluyor.
YanıtlaSilBüşracım teşekkürler.
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor elinize sağlık. Acaba dana değilde kuzu incikle de yapılabilir mi?
YanıtlaSilSayın Adsız (yazmış olsaydınız isminizle hitap etmek isterdim),
YanıtlaSilKuzu incik kullanarak da yapabilirsiniz. Osso Buco orijinali dana incik ile olduğu için dana eti kullandım.
Sizin de ellerinize sağlık, kolay gelsin, sevgiler...
Bu eti şarapla mı pişirdiniz
SilŞarap kullanmadan pişirdim.
SilYerine 1 tatlı kaşığı sirke kullandım.