* * * * *
Tarifini kimden, hangi tarihte aldım bilmiyorum.
Elimdeki not kağıdına bakınca uzun zaman olduğu her halinden belli.
Bu keki pişirmeye karar verdim ve hemen işe koyuldum.
30 Ağustos Zafer Bayramı tatilinde de evde bulunabilecek hafif ve leziz bir kek oldu.
MALZEMELER
- 4 adet orta boy yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağ veya fındık yağı
- 1 kutu (50 gr.) koyu renk kakao (Dr. Oetker Gourmet veya Ülker)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- İsternirse limon rendesi
- 2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kakao (25 gr.)
- 2,5 su bardağı süt
- 50 gr. tereyağ
- 80 gr. bitter çikolata
- üzerine elemek için 3-4 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar mikser yardımı ile çırpın (6-7 dk.).
- Sırası ile malzemeleri ekleyin.
- Unu eklerken spatula veya tahta kaşık kullanın ve karıştırın.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu dökün.
- Soğuk fırında 165 C'de önce alt ısıtmalı 30 dk. sonra 170 C'de alt-üst ısıtmalı 25 dk. kadar pişirin. Kürdan ile test yapın. Keke kürdan batırın. Kürdan hamursuz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir.
- Pişen keki fırından alın, soğusun.
- Krema için, tereyağ ve çikolata dışındaki malzemeleri karıştırın ve ocakta devamlı karıştırarak pişirin.
- Çikolata ve tereyağını ekleyin, mikser ile 10 dk. çırpın. Soğuyan kekin üzerine dökün.
- Krema soğuduktan sonra üzerine kakao eleyin, kare şeklinde kesip servis yapın.
Wowww yeme yanında yat Pırıl'cğm...
YanıtlaSilPırılcım ellerine sağlık,bu güzel lezzeti tatmak bize nasip oldu..
YanıtlaSilo dilimlenmiş hali beni benden aldı:)))
YanıtlaSilellerine sağlık tam benlik
Görüntüsünden harika bir kek olduğu belli. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSoyle sicak sicak firindan yeni cikmis haliyle ne guzel olur.Ellerinize saglik
YanıtlaSilSenemcim,
YanıtlaSilTam sana göre bir kek oldu. Teşekkürler.
nurşencim, Afiyet olsun, teşekkürler.
Handecim, senlik haklısın, teşekkürler.
yersofrasi.org,
Teşekkürler.
harika görünüyor canım.çayın yanında olsa dahada harika olurdu.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCok güzel nefis görünüyor ellerinize saglik.
YanıtlaSilpırıl ablacım dün bana ikram ettiğiniz bu kekin tadı damağımda kaldı, tek kelimeyle muhteşemdi, herkese tavsiye ediyorum,teşekkürler...
YanıtlaSiloyyy bitiridi beni...inci gibi dizilmişler tabağa..ellerine sağlık..şahanee
YanıtlaSilPırıl'cım ellerine sağlık tam benlik yoğun çikolatalı sevgiler...
YanıtlaSilellerine saglik hayatim,cok da guzel gorunuyor.cikolatali kekleri cok severim,deneyecegim mutlaka,sevgilerle.
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık mutlaka deneyeceğim :)
YanıtlaSilHarikaaaa görünüyor Gurme kakaoyu denememişitm hiç..daha mı güzel sence
YanıtlaSiltatlilar gülcandan,
YanıtlaSilmutfagabuyrun,
nursel ozbayrak,
fatosun mutfagından...,
Derya Sezgin,
u.aydin,
BOŞNAK KIZI,
Ziyaretlerinize ve yorumlarınıza teşekkür ederim.
www.mutfaktasihirvar.blogspot.com,
Dr. Oetker Gourmet Kakao çok lezzetli ve rengi koyu. Yaptığım kekte ve kremasında çok lezzetli oldu.
Denemeni tavsiye ederim.
pırıl ablacım sizde tatma şansı bulduğum bu müthiş keki geçen hafta denedim, yiyenler bayıldı, çok teşekkürler...
YanıtlaSilNurselcim, tarifimde her basamağı yazdım.
YanıtlaSilSen de uygulama konusunda oldukça başarılısın anlaşılan :) afiyet olsun.
bloğunu yeni keşfettim,resimler, yemekler,yazılar harika bundan sonra hep takipteyim :)
YanıtlaSilBu tarifi aldım ve kaçıyorum izninle:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, sormak istedigim benim fırınım mini ve alt üst ısıtmalı yok:( harcı hazırladıktan sonra ısıtılmıs fırına mı vermeliyim, yoksa direkt 170 dereceye kurup pişirmeli miyim?
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, sormak istedigim benim fırınım mini ve alt üst ısıtmalı yok:( harcı hazırladıktan sonra ısıtılmıs fırına mı vermeliyim, yoksa direkt 170 dereceye kurup pişirmeli miyim?
YanıtlaSilAyşecim merhabalar, hoşgeldin.
YanıtlaSilÇikolata soslu kakaolu keki hep normal fırında anlattığım gibi yaptım. Senin fırının mini fırın olunca sonucun ne olacağını bilemiyorum. Dikkat edersen kek karışımını soğuk fırına sürüyorum. Sen de fırınının ısısını ayarlayıp bir dene istersen. Sonucu yazarsan memnun olurum. Kolay gelsin ve sevgiler...
önceden ısıtılmıs 170 derece fırında yaptım, çok güzel oldu, teşekkür ediyorum, izninizle blogumda paylasmak isterim:)
YanıtlaSilnım ..nım..nım.... :))
YanıtlaSilGörüntü çooooook güzel ellerine sağlık...
YanıtlaSilbunu muffin kalıplarında yapsak kek kurur mu acaba
YanıtlaSilharika görünüyor süper
YanıtlaSilTeşekkür ederim çikolata soslu kek,
SilSevgiler...