Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Ekim 2013 Cuma

PULLU BALIK


Günlerim koşuşturma içinde ve yoğun geçiyor. Her şey iyi de, akşama ne pişirilecek sorusuna haftalık çözüm arıyorum. Çözümü kendi kendine pişen, vakit almayan yemeklerde buluyorum. Çok pratik, kolay ve lezzetli mi, lezzetli balık yapıyorum. Salatayı hazırlayıncaya kadar balıklarımız pişiyor ve zevkle yiyoruz.

 Hayatı kolaylaştıran tarifleri seven ve sağlığına özen gösteren sevgili kuzenim Sema Abla'ya bu tarifi için çok teşekkür ederim.


MALZEMELER

(Kişi başına 1 adet  levrek veya çupra)
  • 3 adet levrek veya çupra (550-600 gr.)
  • 3 adet defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • Zeytinyağı veya sıvıyağ
  • Deniz tuzu veya tuz


YAPILIŞI
  1. Balıkçınıza levrek veya çupraların pullunu temizletmeyin; sadece içini (karnını) temizletin.
  2. Fırınınızı 200 C'de ısıtın.
  3. Balıkları iyice yıkayın ve tuzlayın. Önce balıkları unlayın, sonra yağlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 
  4. Karın kısımlarına da birer adet defne yaprağı yerleştirin.
  5. Hazırladığınız balıkları fırında 45-50 dk. pişirin. 
  6. Fırından aldığınız balıkları sıcak halde bekletmeden sunun. 






14 yorum:

  1. Benim de çok kolayıma gidiyor balığı fırında pişirmek. Hızlı ve lezzetli bir çözüm oluyor. İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Satushcum, sana da :))

      Sil
  2. Çoğu yerde ızgarada da böyle pullu ve hafif unlayarak yaparlar. Çıtır çıtır çok da güzel olur. Ama o zaman derisini yiyemiyorsunuz benim de sevddiğim bir yeridir derisi. Ama balık olsun da nasıl olursa olsun. Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Balık görünce ağzımın suları akıyor. o kadar seviyorum yani.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık mis gibi görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Balığı böyle bütün görünce acımaya başlıyorum ama çıtırlığı belli eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık ben unlamadan fırınlıyorum ve pullarını temizletiyordum aslında mantıklı nasılsa yenmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticeciğim, bu balığı yaparken pulu dışında kaldığından, kuruma olmadan içi hafif sulu olacak pişiyor. Çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim.
      Ziyaretine teşekkürler:)

      Sil
  7. pırıl ablacım bu tarifinizi bugün denedim, çok ama çok pratik ve inanılmaz lezzetli, haftalık menüme aldım bu balığı, yediğim en güzel balıktı abartmıyorum, çok teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurselcim inanılmaz kolaylıkta ve lezzetli değil mi?
      Senin ve Tolga'nın beğenmesine sevindim.
      Üstelik mutfak da kirlenmiyor. Bundan böyle pratik tarifler vereceğim, kurtarıcımız olacak:))
      Ellerine sağlık, afiyet olsun.

      Sil
    2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım ellerine sağlık.sevgılerımı bırakıyorum...

      Sil
  8. kesinlikle çok ama çok pratik, tam bizlik :)) teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Seyhan Hanımcım; çalışıyor musunuz bilmiyorum ama öyle görünüyor.. Ben çalışırken haftanın dört günü için planlardım, beşinci yani Cuma gününe dört günün kalanlarından kombin yapardım :)) Yoksa bankacıysanız hele, akşam gelince yemek yapmak ölümdür.. Mümkün değil yani.. Elinize sağlık, siz benim içi dolu hamsi kuşumu duymamıştınız, ben de pullu balığı duymamışım.. Bakın ödeştik, gördünüz mü? :)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Hamsi kuşunu sizden öğrendim, siz de pullu balığı benden.
      Ziyaretinize ve yorumunuza teşekkürler ve iyi bayramlar, sevgiler:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...