Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Ekim 2013 Pazar

KABAKLI KEK


Yeşil sebzeler sağlıklı beslenme ile özdeşleşmiştir adeta. Yemyeşil ıspanak, kabak, pırasa, marul, maydanoz, nane....Daha saysam liste uzar gider. Bol bol salata olarak tükettiklerimin yanısıra zeytinyağlı veya sıcak sebze yemeği olarak da tükettiklerim var. Sebzeleri zaman zaman böreklerde çorbalarda da kullanıyorum. Peki, sebze kullanmayı KEK'te denediniz mi? Ben denemiştim ama o deneme tuzlu kekte idi.


Damak zevkine güvendiğim bir arkadaşımın tavsiyesine uyarak bildiğimiz dolmalık kabakları tatlı KEK için kullandım. ''Bu da nereden çıktı?'' demeyin sakın. Denemeyi sevdiğimden oldu işte. Fotoğraflarda gördüğünüz yumuşacık, içi nemli, lezzetli, pratik ve içinde yeşil fıstık olduğu hissi uyandıran bir kek elde ettim. 

MALZEMELER
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 2 su bardağı şeker (2 yemek kaşığı azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı iri rendelenmiş kabak
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

YAPILIŞI
  1. Fırını 175 C'de ısıtın.
  2. Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile beyazlaşıp kabarıncaya kadar çırpın. (Yaklaşık 5-6 dk.)
  3. Kabakları iri rendeleyip bekletmeden karışımın içine zeytinyağ ile beraber ekleyin. 2 dk. karıştırın. 
  4. Kalan malzemeleri sırası ile ekleyip spatula veya tahta kaşık yardımı ile katlar gibi karıştırın.
  5. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı dökün. 
  6. Fırında yaklaşık 50-60 dk. kadar pişirin. Kürdan testi yapıp fırından alın.
  7. İyice soğuduktan sonra kalıbından alın. 
  8. İsteğinize göre sade veya üzerine pudra şekeri sepip servis yapın.

Not: Kekinizin başarılı olması için bütün malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kuru malzemelerinizi mutlaka eleyin. Ununuzu eledikten sonra ölçüp kullanın.






10 yorum:

  1. merhabalar,bende denemistim kabakli kek,güzel olmustu,tarifi Lezzet dergisinde görmüstüm,artik herseyin keki yapiliyor dogrusu ben sasirmiyorum,denmeyenler mutlaka yapmali,hatta ben yarin evde tek kalmis kabagimla sizin tarifinizi deneyecegim,tesekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de elinize sağlık, kolay gelsin, sevgiler:))

      Sil
  2. Enteresan bir tadı olduğuna eminim. Deneyip fikir beyan etmek gerek. Açıkcası yemekli kabağın böreğini çok seviyoruz ailece, bunuda severiz gibime geldi. Ellerine sağlık canım. Tarifini aldım..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslacım demeneni tavsiye ediyorum.
      Lezzetli ve çok kolay bir kek. İçinde kabak olduğu anlaşılmıyor ve fıstık zannediliyor.
      Kolay gelsin, sevgiler:))

      Sil
  3. O kadar değişik tariflerle karşılaşıyoruz ki ben de şaşırmadım, kabaklı keke. Görünüşü de gayet güzel, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Vallahi hanımlar çok ileri gitti mi ne?Ispanağa zor alışıldı derken kabak hemde tatlı süper bir fikir.Ellerine sağlık deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Ispanakli kek olurda kabakli niye olmasin. Farkli lezzetleri her zaman denemek lazim..elinize saglik..afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ıspanaklı da yapılacaklar arasında...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...