Kurabiyede tahini hiç denediniz mi? Ben yeni denedim ve çok sevdim. Un kurabiyesi gibi ağızda dağılan tahinli ve cevizli kurabiyeler yaptım. Mini mini, tek lokmalık ve dayanıklı kurabiyelerden bunlar. İçinde faydalı besin hücre yenileyen tahin kurabiyeye çok ayrı lezzet veriyor.
Okullar açıldı ve okuldan eve dönüşte vitamin dolu tahinli kurabiyeler çocuklarımızı karşılasın ne dersiniz?
- 150 gr. tereyağ veya margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 kahve fincanı sıvıyağ (fındık yağı)
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 veya 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 1 yumurta akı
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Tereyağ, sıvıyağ, tahin, pudra şekeri ve yumurta sarısını iyice karıştırın. İçine ceviz, vanilya, kabartmatozunu ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturun. Hamuru 15 dk. dinlendirin.
- Hamuru küçük toplar halinde yuvarlayın. Her bir parçayı önce yumurta akına sonra hindistancevizine batırıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- 170 C'de ısıtılmış fırında 15-18 dk. kadar pişirin. Kurabiyeler tepside soğuyuncaya kadar dokunmayın. İyice soğuduktan sonra tabağa alın.
pırıl ablacım muhteşem görünyor ellerinize sağlık, bu kurabiyenin ünü kulağıma geldi:), en kısa zamanda deneyeceğim,sevgiler ...
YanıtlaSilTahinli her şeyi çok severim,çok lezzetli gözüküyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilHarika ellerine sağlık.
YanıtlaSiltahinli kurabiye enfes oluyor. ben de severek yaparım. ama bu minik, lokmalık haline bayıldım. ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık şahane görünüyor.. Sevgilerimle.
YanıtlaSilDenemedim Ama deneyenlerin yaptıklarına bayılıyorum.
YanıtlaSilNe zaman alsam kavanozunda kuruyor. Düşün artık ne kadar bekliyorsa.
Ellerine sasğlık.
Hayırsız anne
pırıl ablacım öncelikle bana bu kurabiyelerden hediye ettiğiniz için çok teşekkürler, şimdi tadına baktım son zamanlarda yediğim en lezzetli kurabiye sizi tebrik ediyorum, tadını tahin helvasına benzettim, çok hafif , inanılmaz güzel olmuş , ellerinize sağlık ...
YanıtlaSil