Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Mart 2014 Pazar

MAGMA KEK

Kremalı pastayı kim sevmez ki? Bizim evimizde çok sevilir. Pişirmesi, dekoru biraz oyalar tabi ki. Pandispanya ayrı pişer, krema ayrı... Sonra bunlar birleşir; krema sürülür; üzeri süslenir ve süslenir...Şimdi vereceğim tarif anlattığımın aksine çok pratik.


Tarifte kek, krema bir arada pişiyor. Üzerindeki çukurlara da sos dolduruluyor. Yani keki ve kreması bir arada pişen, üzeri meyve soslu hafif ve çok leziz bir pasta. Bir gün önceden pişirilmesi de çok kolaylık sağlıyor. Benim gibi vakit sıkıntısı çekiyorsanız hiç düşünmeyin sadece uygulayın...





















MALZEMELER


Keki İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 7-8 yemek kaşığı şeker (fazlalaştırabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr. labne peyniri
Meyveli Sos İçin:
  • 1,5 su bardağı frambuaz 
  • 1,5 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 5-6 yemek kaşığı şeker (fazlalaştırabilirsiniz)

YAPILIŞI
  1. Krema için olan malzemeleri peynir ve vanilya dışındakileri ocakta devamlı karıştırarak pişirin. 
  2. Soğuduktan sonra içine vanilya ve suyu süzülmüş labne peynirini ekleyip mikserle çırpın. Daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  3. Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sırasıyla malzemeleri ekleyin. 26 cm. lik kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın ve hamuru kalba dökün. Kek hamuru az gibi görünür korkmayın. Krema eklenince kalıbın ölçüsü tam gelir. 
  4. Hazırlanan kremayı göz göz olacak şekilde hamurun üzerine kaşıkla yerleştirin. Ortaya 1 göz kenarlara 4 göz iyi oluyor. 
  5. Önceden 175 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk. pişirin. Fırından aldıktan sonra ızgara üzerinde iyice soğumaya bırakın. Sonra buzdolabına kaldırın.
  6. Ertesi gün kremanın olduğu yerler yanardağ gibi içine çökmüş, kek kısımları daha yüksekte kalmış olacaktır.
  7. Meyveli sos için frambuazları püre yapıp nişasta, şeker ve su ile pişirin. Piştikten sonra devamlı karıştırarak soğumaya bırakın.  
  8. Çukur yerlere frambuazlı sos dökün. İsterseniz keki süsleyin ve servis yapın.
  9. Fazla sosu kekin yanında ayrıca servis yapın. 


* Frambuaz yerine çilek, vişne, böğürtlen gibi meyveleri de kullanabilirsiniz.









10 yorum:

  1. bayıldııım bu keke, çok güzel görünüyor, yapılışı da çok kolay görünüyor gerçekten, hemen denemeliyim, ellerinize sağlık :*

    YanıtlaSil
  2. yanardağ pastaya rakip bir pasta :) ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Pirilcim. Donusun muhtesem olmus. Harika bie kek. Masadakiler de muhtesem gorunuyor. Bu keki ben de deneyecegim. Bayiliyorum boyle suslu tarflere. Ellerine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık, denemek istiyorum. Labne peyniri ile tadı tiramisu kremasına benziyor sanırım, bayılırım :))
    Sevgiler, iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  5. BENDE YAPIYORUM GERÇEKTEN MUHTEŞEM BİR KEK BİR GECE DİNLENİNCE ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUYOR:) ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık nefis görünüyor,pratik olması da cabası...

    YanıtlaSil
  7. Harikaa tek sözle bayıldım.inşaallah bir gün denerim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Gercekten gunlerdir magma kekin tarifini ariyorum aradigimi bu siteden buldum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...