Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Mayıs 2014 Cumartesi

MAYALI ÇİÇEK BÖREK


Çay sofranızda çok şık görünecek ve herkesi büyüleyecek bir börek sunmak istiyorsunuz. İşte çiçek börek çok pratik, poğaça tadında, üstelik tek tek uğraşmadan yapabilecek kolaylıkta. Sofranızda şıklık yaratmak için börek yaparken eğlenin.


 Ayçiçeği görünümde bir börek elde ediyorsunuz.

Ve yapılış aşamaları.....
MALZEMELER

Hamuru:

  • 1,5 su bardağı süt veya su
  • 1 kaşık toz şeker
  • 1 paket instant toz maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yaklaşık 400 gr. un
  • Tuz

İçi:

  • 2 bağ ıspanak
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 kase köy peyniri
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta
  • Ayçiçek tanesi, susam, çörekotu

YAPILIŞI

  1. Önce böreğin içini hazırlayın. 
  2. Ispanağı temizleyip iyice yıkayın. Üzerine sıcak su dökün ve fazla bekletmeden süzün. 
  3. Soğanı küçük doğrayıp sıvıyağda kavurun.
  4. Üzerine suyu sıklmış ıspanakları ekleyip biraz kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip ocaktan alın. İçine küçük doğranmış peyniri ekleyip bir kenarda bekletin.
  5. Hamuru için, 1 bardak ılık süt içine maya, şeker ve 1 kaşık un koyup karıştırın. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Birkaç dakika sonra maya kabarıp köpüklenecektir.
  6. Geniş bir hamur kabında köpüren karışımı ve geriye kalan sütü ve sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
  7. Üzerine tereyağını, tuzu ekleyin. Unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp ılık bir yerde veya 50 'C ısıtılmış fırında bekletip hamurun mayalanmasını sağlayın.
  8. Mayalanan hamuru ikiye ayırıp herbirini yaklaşık 35 cm. çapında açın. (Şekildeki gibi)
  9. Ispanaklı içi kenarlara ve ortasına yerleştirin.
  10. İkinci hamuru üzerine yerleştirin. Ortasına bir kase yerleştirip çatal ile hamura bastırıp kenar ve orta kısmını belirleyin.
  11. Üzerine yumurta sürüp ayçiçeği, susam ve çörekotu ekeleyin.
  12. Bir bıçak ile kenarları 1,5 parmak kalınlığında kesin. 
  13. Her bir parçayı içi görünecek şekilde aynı yöne çevirip yatırın.
  14. Kesilen kısımların yumurtasız hamurun üzerine biraz yumurta sürün.
  15. 10 dk. kadar mayalandıktan sonra 180 'C de ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  16. Fırından aldıktan sonra sıcak halde servis yapın. 

İçi için farklı malzemeler kullanabilirsiniz.






12 yorum:

  1. hem mıdeye hem goze hıtap edıyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba PiriLcim. Nefis gorunuyor. Boyle degisik sunumlara bayiliyorum. Ben de deneyecegim. Sevgilerimle canim

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglık kesinlikle denemek istiyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir fikir,cokta nefis görünüyor ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  5. pırıl ablacım uzun zamandır sizin tariflerinize hasret kalmıştık, dönüşünüz muhteşem olmuş, inanılmaz şık gerçekten, çok lezzetli olduğundan da eminim, en kısa zamanda deneyeceğim, ellerininize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nurselcim, sevgiler cnm:))

      Sil
  6. Bu şekli denemeyi ben de istiyorum. Çok leziz ve şık görünüyor.. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize emeginize sağlık çok güzel görünüyor selamlar çiçek

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...