Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Ocak 2015 Cuma

ÇİKOLATALI CUPCAKE VE 2015 'in İlk Yayını


Sevgili takipçilerim, ziyaretçilerim herkese merhabalar,
Dersler, ödevler, finaller derken yarı yıl tatili geldi. Tatile rastlayan dernek toplantımız için kocaman bir kek yerine birer kişilik cupcakeler yapmayı daha uygun gördüm. Bu şekilde hem dilimlemek işi olmayacak, hem de herkese birer adet kek düşücekti. Çikolata sevenler için içi kakaolu ve çikolatalı, havuç sevenler içinse havuçlu cevizli cupcakelerim masamızda yerini aldı. Cupcakelerimi beyaz çikolatalı ve bitter çikolatalı ganaj ile süsledim. Toplantımızda bulunanlardansanız tadını biliyorsunuz; değilseniz merak edenlerdensinizdir bundan kesinlikle eminim. O halde merak etmeyip hemen bu kolay, pratik, özel ve lezzetli tarifleri deneyin, biliyorum seveceksiniz ve asla vazgeçemeyeceksiniz.

Buradakiler de 2015 yılbaşı için yaptığım çikolatalı cupcakeler

İlk tarifim çikolata'ya aşık olanlara…
Dikkat dikkat bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve kuru malzemeler de kesinlikle elenmelidir, aklınızda olsun!!!

MALZEMELER
  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket  kakao (Dr. Oetker Gourmet Kakao 50 gr.)
  • 1 yemek kaşığı normal kakao
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr.)- Benmarier usulü eritilmiş-
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz (opsiyonel)


ÜZERİNİN GANAJ KREMASI
  • 2 paket bitter çikolata (herbiri 80 gr. yani toplam 160 gr.)
  • 1 kutu krema

-*-*-*-*-*
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1-1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya


YAPILIŞI
  1. Yumurta ve şekeri beyazlayıp koyu yogurt kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dk. mikser ile çırpın.
  2. Sırası ile sıvıyağ, süt, kakao, çikolatayı ekleyin. Düşük hızda mikser ile karıştırın.
  3. Nişasta, un, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. En son karbonatı ekleyin ve karbonatın üzerine sirkeyi döküp karbonatın köpüklenmesini sağlayın. Mikserle düşük hızda karıştırıp içine cupcake kağıtları dizilmiş kalıplara kek hamurunu 1 parmak kadar eksik doldurun.
  4. 170 C’ de 10 dk., sonra da 175 C’de 10-13 dk. kadar yani toplam 20-25 dk. kadar pişirip fırından alın.
  5. Fırından aldıktan 5-6 dk. sonar cupcakeleri kalıbından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  6. İyice soğuduktan sonra üzerini istediğiniz krema veya ganaj ile süsleyin.


Ganaj-Krema Yapılışı:
  1. Kremayı ocakta kısık ateşte ılıtın, içine bitter çikolatayı ekleyin.
  2. Devamlı karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın, ama kaynatmayın ve ocaktan alın. Buzdolabına alın. Arada karıştırarak soğumasını sağlayın. Bu şekilde ganaj yapmış oluyorsunuz. (İsterseniz iyice soğuyup katılaşınca cupcakelerin üzerinde kullanın.)
  3. Krema için olan malzemeleri ocakta karıştırıp katıca bir krema olacak şekilde pişirin. İçine hazırladığınız ganajı ekleyip mikserle iyice karıştırın. Katı olursa 2-3 yemek kaşığı krema veya süt ekleyebilirsiniz. İstediğiniz kıvamı alınca sıkma torbasına alın ve cupcakelerin üzerine sıkın.
  4. Cupcakeleri buzdolabında tutun. Servisten önce renkli şekerlemelerle sisleyip sunun.




*Buradaki ölçülerden yaklaşık 30 adet orta boy cupcake elde edersiniz. 






1 yorum:

  1. çok iştah açıcı kekler, elinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...