Sınavlarım bitti ama finaller için yaptığım kurabiyelerimi
yayınlamayı unutmuşum. Tatil bitmeden ve okullar açılmadan bu pratik kurabiyeyi
evde bulundurun kavanozlara doldurun.
MALZEMELER
- 1 adet tüm yumurta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri ( 2-3 yemek kaşığı azalttım)
- 250 gr. margarin oda sıcaklığında (Hüner yağ)
- 1 su bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
- 2 adet mandalina kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Üzeri İçin:
- 2 yumurta akı
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Margarin ve pudra şekerini beyazlayıncaya kadar elinizle karıştırın. Mandalina kabuklarını ekleyin.
- Yumurta ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvıyağı, hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya en son yeterince un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur meydana getirin.
- Hamurdan ceviz kadar parçacar alıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonar da hindistan cevizine batırıp yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin.
- 170 C’de 30-35 dk. kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tepsisinde soğutun.
- Servis tabağına veya kavanoza yerleştirip istediğiniz zaman sunun.
- Kapalı hava almayan kavanozda uzun sure dayanan bir kurabiyedir.
ellerinize sağlık fotoğrafta kurabiyeleriniz çok leziz görünüyor. canım çekti :) yapacağım bende.
YanıtlaSilMerhabalar yemek tarifleri,
SilÇok pratik bir kurabiye ve mis gibi mandalina kabuğu kokuyor.
Yaparken kolay gelsin. Ellerinize sağlık, sevgiler...
Sen ne yaparsan güzel olur ki canım arkadaşımmm
YanıtlaSilSüslü Mutfak arkadaşım Arzucum çok teşekkürler:))
SilSüslü Mutfak arkadaşım Arzucum çok teşekkürler:))
SilEllerinize sağlık Buradan uzanıp alınabilinse keşke :))) Sevgilerimle..
YanıtlaSilSevgili Sema Hanım hemen bir tabak yolluyorum.
SilŞimdi kargodan teslim almak üzeresiniz; afiyet olsun, sevgiler...
Sevgili Sema Hanım hemen bir tabak yolluyorum.
SilŞimdi kargodan teslim almak üzeresiniz; afiyet olsun, sevgiler...
çok güzel görünüyor , emeğinize sağlık...
YanıtlaSil