Tatlı tutkum hiç değişmedi. Tatlı olsun da her türlüsü kabulümdür.
Eyvah, eyvah bahar geliyor.
Üzerimizden kabanlar, kazaklar çıkacak ve fazlalıklar ortaya çıkacak.
Fazlalıklardan kurtulmanın çaresi meyveli, sütlü tatlılar.
Bir bahar yemeğinde sevgili Fatoş Kremalı Elmalar yapmıştı. O lezzeti unutamıyorum.
Kremanın içinde saklanmış elmaların cevizle birlikteliği olağanüstü lezzetli oluyor.
Limon kabuğu aroması da bir başka lezzet ve hafiflik katıyor.
Tarifi aldım ve uyguladım. Üzerine de karamel kafesleri yaptım.
Bu arada elmaların sert ve iri olması gerekiyor. Cevizlerin de iri ve beyaz olması püf noktası.
MALZEMELER
Elmalar için
- 8 adet sarı golden elma (soyulmuş ortasının sert kısımları alınmış)
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un (tepeleme)
- 2,5 su bardağı süt
- 100 gr. margarin
- 1 paket vanilya
- 1 limon rendesi
Yapılışı
- Elmaları tozşekerle beraber bir miktar suda 7-8 dk. haşlayın.
- Elmaları bir tabağa alıp içini cevizle doldurun.
- Yumurta, şeker, un, süt ile krema pişirin.
- Margarin, vanilya ve limon rendesi ekleyip 15 dk. çırpın.
- Elmaların üzerine dökün. Ceviz ve karamel çubuklarıyla süsleyin.
**Limon kabuğu rendenin en ince tarafıyla rendelensin ki, kremayla bütünleşsin erisin**
PIRILCIGIM ELLERINE SAGLIK BLOGUN HARIKA OLMUS SEDA
YanıtlaSilPirilcim bloguna bayildim. Ellerine saglik. Kremali elmalari en kisa surede deneyecegim.
YanıtlaSilSevgili Seda, güzel görüşlerin için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilmuhteşem görüntü ve tadlar.. elinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Seçimcim.
YanıtlaSilVallahi öyle bir anlatış tarzınız varki insanı emencecik yapıp yiyesi geliyor. fatoşun mutfak günlüğü
YanıtlaSilSevgili Fatoş, kesinlikle tutan bir tarif tereddütsüz denemelisin ;sevgiler.
YanıtlaSilpırılcım yine harikalar yaratmışsın.fatoş güzel yapar ama asıl yuksel halam ve annemin yaptıklerı çocukluğumuzun vaz geçilmez tatlısıydı:)
YanıtlaSil