Vazgeçilmez tuzlular. Benim vazgeçilmezim tuzlu halka. Her şekle girebilir.
Temel bir hamur.
Sonbaharda yaprak, ilkbaharda çiçek, kelebek, zaman zaman çubuk,
kandillerde kesinlikle halka.
Üzeri keyfime göre değişir. Bugün susam, yarın haşhaş, haftaya ayçiçeği veya çörekotu olabilir.
Özgürüm yani !!!
- 250 gr. margarin veya tereyağ ( oda sıcaklığında )
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta ( sarısı hamura, beyazı dışına )
- 8 çay kaşığı tozşeker
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un ( yaklaşık 550 gr. )
- Susam ve çörekotu ( üzeri için )
YAPILIŞI
- Un dışındaki malzemeleri iyice karıştırın.
- Unu ekleyin, kulakmemesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Halka şekli verip önce yumurta akına sonra çörekotu ve susam karışımına batırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Yurt disinda ozellikle kuru pastalara hasret kaliyoruz. Turkiye'deki kuru pasta kulturu buralarda malesef yok. Hemen yapip deneyecegim.
YanıtlaSilSize gelince söz, mutlaka yapacağım:))
YanıtlaSil