Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Şubat 2012 Cumartesi

KREM KARAMEL


Diyet tatlı krem karamel. Yağ, un yok. Süt, yumurta biraz da tadımlık şeker.  Tadını da arzunuza göre ayarlayın. İsterseniz limon kabuğu, badem aroması ekleyin. Keyfinize kalmış. Canım tatlı istediğinde vazgeçilmezim benim.


Malzemeler

Tabanı düz, fırına dayanıklı bir kalıp (cam veya metal olabilir). Kelepçeli kalıp kullanılmaz.
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 4 iri yumurta (5 orta boy)
  • 1 paket vanilya

Karamel için

  • 1/2 su bardağı tozşeker (karamel seviliyorsa fazlalaştıralabilir)

Yapılışı

  1. Toz şekeri kısık ateşte bir tavada eritin, dikkat edin yanmasın.
  2. Krem karamelin pişeceği kalıbın tabanına dökün ve hızlıca yayın. Vakit geçmesin aksi halde şeker yayılmaz.
  3. Sütü ılıtın, içine  şekeri karıştırın.
  4. Yumurtaları ve vanilyayı mikserde çırpın.
  5. Soğuyan karamelin üzerine dökün.
  6. Benmari usulü (içi su dolu tepsi içinde)
  7. 165 C derecede 1,5 saat pişer. 





2 yorum:

  1. Tadının da görüntüsü kadar harika olduğunu biliyorum..Şekerparenin, şam tatlının da tadı hala damağımızda..Ellerine emeğine sağlık canım, Alanya'dan sevgilerle..ayşe

    YanıtlaSil
  2. Ayşecim, tatlıları unutamadığına göre biraraya geldiğimizde size yine tatlılar yapılacak.
    Ziyaretine ve zarif yorumuna çok teşekkürler,
    sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...