Cheesecakete de inanılmaz oluyor.
Sadece deneyin diyorum yanılmayacaksınız.
24 cm.lik kelepçeli çember kalıp için
İÇİ
- 1,5 paket eti burçak (rondoda çekilmiş)
- 70 gr. kavrulmuş badem
- 130 gr. eritilmiş tereyağ
- Karıştırın, kalıba taban ve kenar yapın.
- Buzdolabına koyun.
İÇİ
- 500 gr. labne peynir ( oda sıcaklığında mikserle iyice aç )
- 3/4 su bardağı toz seker
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 4 adet yumurta
- 50 gr. krema
- 20 adet kabuksuz badem
- Birkaç parça turunç veya portakal reçeli
- Vanilya, portakal aroması veya 1 tatlı kaşığı cointreau
Süsleme için
- 6 parça kıvrılmış turunç kabuğu reçeli
- 20 adet badem
- 1/2 paket tart jöle
YAPILIŞI
- Krem peyniri mikserle açın, çırpın kabarsın.
- Toz şeker ve unu nişastayı ilave edip çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave edin az az çırpın.
- Vanilya ve aromaları kremayı da ilave edin çırpın.
- Buzdolabındaki tabanın üzerine dökün.
- Aralarına bademleri ve turunçları gömün.
- 200 C de 15 dk. sonra 110 C de 1 saat pişirin.
- Fırını söndürün, fırın kapağını biraz açık bırakın ve 1 saat fırının içinde kalsın.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun .
- Servis için en az 6-8 saat geçsin .
- Üzerini arzunuza göre süsleyin.
Süsleme Yapılışı
- Turunç kabuğu reçelinin her parçasını 3-4 parça halinde kesin. Cheesecake üzerine dizin.
- Üzerine bademleri yerleştirin.
- 1/2 paket tart jöleyi üzerindeki tarife göre yarısı portakal suyu ve yarısı su ile hazırlayın.
- Cheesecake üzerine reçel parçaları ve bademler kapanacak şekilde bir fırça veya tatlı kaşığıyla sürün.
Not :Kalıbı streçleyin ve aliminyum folyolayın,
sıcak su dolu bir tepsi içinde pişirin .Cheesecake üzeri çatlamaz.
Portakallara veda etmeye hazırlanırken yapılması gereken bir lezzet, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.