Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Şubat 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Doğanın bizlere sunduğu sebzelerin yaprağı, meyvesi, kökü, çekirdeği yenebiliyor. 
Kereviz kökü hafif, lezzetli ve faydalı. Yıllardır zeytinyağlı kerevizi havuç, patates, bezelye üçlüsüyle bilirim. 
Kerevizin pırasayla dansı nasıl olur? Kereviz temelde duruyor da, üzerindeki sebzeler değişmiş. İlk yediğimde bu nasıl bir lezzet dedim. Hani, pırasayı anladım da portakal suyu biraz tuhaf geldi açıkcası.  Birbirine bu kadar uyumlu lezzet..... inanmıyorum!!!  





 MALZEMELER
  • 4 adet orta boy kereviz
  • 500 gr. pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 yemekkaşığı toz şeker
  • 2 adet portakal suyu
  • 2 adet mandalina suyu
  • 3-4 yemekkaşığı zeytinyağı
  • İstenilen miktarda tuz
  • 1 limon (Kerevizleri ıslamak için)  

YAPILIŞI
  1. Kerevizleri soyup ikiye ayırın  (ortalarını az alın çanak olsun) limonlu suya ıslayın.
  2. Geniş bir tencereye zeytinyağ ve ince halka doğranmış havuçları koyup soteleyin .
  3. İnce halka doğranmış pırasaları üzerine ekleyin.
  4. Pırasalar soluncaya kadar iyice soteleyin.
  5. Üzerine kerevizleri kapatın. 
  6. Toz şeker, tuz, portakal suyu ve mandalina suyunu ekleyip pişirin.
  7. Soğuyunca servis tabağına önce kerevizleri alın.
  8. Kerevizlerin üzerlerine pırasaları doldurun.
  9. Pırasaların üzerine de havuçları yerleştirin.
  10. Kalan sosunu da aralarına yayıp servis yapın.

            **Kerevizleri limonlu suda bekletin, kararmaz.**


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...