Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Şubat 2012 Cuma

KESTANELİ CHEESECAKE


Cheesecake yapmak istiyordum ama elimde doğru düzgün bir tarif yoktu. İnternette
gezinirken  chestnut cheesecake tariflerini buldum. Aralarından verdiği tariflerle doğruluğuna  güvendiğim sayfa http://www.epicurious.com ' daki chestnut cheesecake tarifini uygulamaya karar verdim. 

Tarifi ilk okuduğumda pişirme yöntemine hayran kaldım. Pasta kalıbı tabanı önce streçe sarılıyor, sonra alüminyum folyoya. Amaç içinin su almaması. Çünkü cheesecake SU içinde pişiyor. Su içinde pişen cheesecake fırın içinde  buharlı ortamda pişiyor ve çatlamasın  bir
ölçüde engelliyor. Ayrıca fırın kapatılınca cheesecake pişmeye devam ediyor.

Bu arada tarifte yok ama cheesecake tabanına mutlaka kavrulmuş fındık koyuyorum. Tabanın lezzeti için tarifteki Graham kraker Türkiye'de olmadığından Eti Burçak kullanıyorum. Bence Eti Burçak cheesecake tabanına çok yakışıyor.



MALZEMELER

Tabanı İçin:
  • 1 paket Eti Burçak  (iyice dövülmüş)
  • 25 adet fındık (kavrulmuş iri çekilmiş)
  • 4 - 5 yemekkaşığı tereyağ  (eritilmiş)
  • 1 yemekkaşığı kestane püresi
Dolgusu için:
  • 500 gr. labne peynir
  • 3/4 su bardağı toz şeker 
  • 3 bütün yumurta  
  • 3 yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı  krema
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi 
  • 1-2 yemek kaşığı çikolata likörü
  • 1 su bardağı  kestane şekeri püresi
  • Dekor için 6 - 8 adet iri kestane şekeri
    *Bardaklar cup ölçüsüdür*

**Malzemeler oda sıcaklığında olmalı**

YAPILIŞI
  1. Fırını 175 dereceye ayarlayin.
  2. 24 cm.'lik kelepçeli kalıbı yağlayın, tabanından kenarlara kadar önce streçle sonra alüminyum folyo ile iyice sarın.
  3. Tabanı için olan malzemeleri karıştırın,  kalıbın tabanına yayın, buzdolabında bekletin.
  4. Labne peynirini pürüzsüz olana kadar mikserle karıştırın ve şekeri ekleyin.
  5. Yumurtaları ve yumurta sarılarını herbiri içinde kaybolana kadar bir bir  ekleyin.
  6. Krema, limon suyu, vanilya ekstresi ve likörü ekleyip karıştırın. En son kestane püresini karıştırın. Karışım homojen olmayacaktır, dert etmeyin kestane püresinden kaynaklanıyor.
  7. Kestane karışımını buzdolabından çıkarılan kalıba aktarın.
  8. Fırın tepsisine yerleştirin ve kenar folyoyu aşmayacak kadar kaynar suyu fırın tepsisine dökün. 
  9. İlk 20 dk. 175 derecede sonraki 40 dk. 110 derecede yaklaşık 1 saat pişirin.
  10. Piştikten sonra 20 dk kadar fırının kapağını yarı açın ve içinde bırakın. Sonra dışarı alın ve suyun içinden dikkatlice çıkarın. Alüminyum folyo ve streçi de çıkartın. Soğuyunca buzdolabına yerleştirin.
  11. Dekor için olan kestane şekerleriyle  süsleyip,  yaklaşık 8-10 saat sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Cheesecake kenarlı yapılacaksa taban malzemelerini iki katına çıkarıp, taban ve kenar yapın.









      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...