Kış mevsiminin demir deposu, Temel Reis'in güç kaynağı ıspanak.
Peki, ıspanakla neler yapılır?
Çorba, salata, börek, yemek, makarna, köfte ... daha neler, neler.
Çocukkluğumdan hatırlarım, ailemizin geleneksel ıspanak salatası vardır.
Şöyle sirkeli, acılı, sarımsaklı.
Lezzetine lezzet katan kuru börülce de cabası.
Et köftesi ve içli köftenin yanında birbirlerine çok yakışır.
MALZEMELER
- 4-5 bağ kuzu ıspanak
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı kuru börülce
- 2 diş sarımsak veya 2 sap taze sarımsak
- 2 tatlı kaşığı acı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemekkaşığı sirke
- 3-4 yemekkaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Ispanakların başlarını biraz saplarıyla birlikte kesin ve iyice yıkayın.
- Diri kalacak şekilde haşlayın.
- Börülceleri haşlayın.
- Kırmızı biberleri, domatesleri ve sarımsakları küçük doğrayıp bütün malzemelerle karıştırın.
- Salatayı bekletmeden servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder