Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Şubat 2012 Pazar

GÜL TATLISI


Gül Bahçesi....
Un helvası lezzetinde cevizli güller.
Biraz yaratıcılık katarsam yakında yapraklar ve dallar da olabilir.
Birkaç kez denedikten sonra bu ölçüleri buldum. 
Yaparken eğlenceli, pişirirken heyecenlı, şurubu dökerken inanılmaz renk değişimi.
Şuruplu tatlılarda en sevdiğim an, pişen hamurun şurubu içine çekmesi.
Sabırlı olup kıvama gelmesini uzun uzun beklemek.







Malzemeler

Hamuru
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tereyağ ( eritilmiş )
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 kahve fincanı  pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Alabildiği kadar un  kulakmemesi yumuşaklığında ( yaklaşık 3,5 bardak )
  • Güllerin ortası için ceviz parçaları

Şurubu
  • 5 çaybardağı şeker
  • 5 çay bardağı su
  • 2 kaşık limonsuyu

Yapılışı

  1. Şurup için olan malzemelerden şekeri ve suyu kaynatın .
  2. Kıvama gelince limonsuyunu ekleyip 2-3 dk. daha kaynatıp ocaktan alın.
  3. Soğusun.
  4. Hamur için olan malzemeleri  karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Merdaneyle açıp çaybardağıyla yuvarlaklar kesin.
  6. 3 yuvarlağı kenarları birbirinin ortasına gelecek şekilde kaydırarak üstüste dizin.
  7. Ortasına ceviz yerleştirip yuvarlayın.
  8. Ortasından ikiye kesin. Hamur bitinceye kadar bu işlemi yapın.
  9. Yağlanmış tepsiye dizin.
  10. Orta ısıda pişirin.
  11. Sıcakken soğumuş şurubu üzerine dökün.
  12. Şurubu çekinceye kadar bekleyin sonra servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...