Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Şubat 2012 Çarşamba

TAVUKLU MANTARLI TART

Tavuk, mantar ve peynir. Üçünü birleştiren beşamel sos. Bir de lezzetine lezzet katan yağda sotelenmiş antibiyotik kaynağı soğanlar. 










MALZEMELER 


Hamuru
 
24 cm.lik kelepçeli kalıp için
  • 250-300 gr. un
  • 150 gr. tereyağ
  • 1/2 kahve fincanı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 30 gr. margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 tavuk butu
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 bardak taze mantar
  • 3-4 sap yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 200 gr. kaşer veya dil peyniri
YAPILIŞI
  1. Hamur için olan malzemeler karıştırılır. Yağlanmış kalıba taban ve kenar yapılır. Kenar biraz uzun tutulur. Buzdolabına konulur.
  2. İçi için un ve margarin bir tencerede pembeleştirilir. Üzerine süt dökülür.Birkaç taşım kaynatılır. Tuz ve karabiberin yarısı eklenir. Hazırlanan beşamel sos bir tarafta bekletilir.
  3. Tavuklar iyice yıkanır. Bir tencereye alınır. Ocakta kısık ateşte suyunu verir, çeker. 1 soğan eklenerek üzerini kapatacak kadar su konur ,iyice pişirilir. Suyundan çıkarılarak küçük parçalar halinde doğranır.
  4. Yine bir tencerede sıvıyağ ve küçük doğranmış 1 adet soğan sotelenir. Üzerine küçük doğranmış mantarlar da eklenir, mantarlar suyunu verip çekene kadar iyice sotelenir.
  5. Yeşil soğanlar ve tavuklar eklenir, sotelenir, karabiber ve tuz eklenir.
  6. Beşamel sosla hazırlanan tavuklar karıştırılır. Soğuyunca buzdolabından alınan hamurun üzerine dökülür.
  7. Kenardaki hamurlar tavukların üzerine doğru alınarak şekil verilir.
  8. Kaşer veya dil peyniri rendelenir.
  9. Pişmesinden 20 dk önce peynir tartın üzerine serpilir.
  10. 175 C'de 45-50 dk. da pişer. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...