Kıtır, lezzetli, uzun süre bayatlamayan bu tırtılları Aslı çok beğendi ve tarifini istedi.
Akşam alelacele yazdım. Ben de bu tırtıllarla bir yolculukta tanışmıştım. Kimbilir belki bir yolculukta da siz denersiniz.
MALZEMELER
YAPILIŞI
MALZEMELER
- 250 gr. margarin
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon rendesi
- Alabildiği kadar un
- Tırtıl için huni şeklinde bir uç
YAPILIŞI
- Margarin, sıvıyağ, zeytinyağ, ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Yumurtalar eklenir.
- Kabartma tozu eklenir, üzerine limon suyu dökülür kabartma tozu köpüklenir.
- Vanilya, limon rendesi eklenir.
- Yeterince un da ilave edilerek yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur avuca alınarak huninin geniş tarafından baş parmakla itilerek oluşturulan tırtıllar yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
- 175 C derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder