Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Şubat 2012 Çarşamba

TIRTIL KURABİYE

Bu sıralar günübirlik turlar düzenliyorum. İlgilenen arkadaşlarla Adana'ya yakın yerleri geziyoruz. Tarihi yerler, yapıtlar, müzeler, türbeler...Tarihi dokuyu görebilmek için uzun uzun yürüyoruz daha doğrusu yürümek zorunda kalıyoruz. Sonunda tatlı bir yorgunluk. Bir çay, kahve molası veriyoruz. Ah, bir de yanında atıştırmalık olsa derken tırtıllarım imdata yetişiyor.
Kıtır, lezzetli, uzun süre bayatlamayan bu tırtılları Aslı çok beğendi ve tarifini istedi.
Akşam alelacele yazdım. Ben de bu tırtıllarla bir yolculukta tanışmıştım. Kimbilir belki bir yolculukta da  siz denersiniz.




MALZEMELER

  • 250 gr. margarin
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendesi
  • Alabildiği kadar un
  • Tırtıl için huni şeklinde bir uç


YAPILIŞI

  1. Margarin, sıvıyağ, zeytinyağ, ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Yumurtalar eklenir. 
  2. Kabartma tozu eklenir, üzerine limon suyu dökülür kabartma tozu köpüklenir. 
  3. Vanilya, limon rendesi eklenir.
  4. Yeterince un da ilave edilerek yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  5. Hamur avuca alınarak huninin geniş tarafından baş parmakla itilerek oluşturulan tırtıllar yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  6. 175 C derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...