Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Şubat 2012 Salı

İNCİRLİ KEK



Havalar hala soğuk ve yağışlı. Bu havalarda çay benim vazgeçilmezim. 
Tarçınlı, cevizli, kuruyemişli kekler de bana eşlik ediyor.  




 Malzemeler

  • 2 su bardağı  küçük doğranmış kuru incir
  • 2 su bardağı  sıcaksu
  • 2 su bardağı  şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 375 gr. margarin
  • 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Yapılışı

  1. İncir, 1 su bardağı şeker, tarçın ve margarini bir tencereye konur.
  2. Üzerine sıcak su dökülür, 20 dk. kapağı kapalı bekletilir.
  3. Yumurta ile şeker mikserle çırpılır. İncirli karışıma eklenir.
  4. Ahşap kaşıkla iyice karıştırılır.
  5. Un ve kabartma tozunu eklenir.
  6. Yağlanmış tepside 175 derecede yaklaşık 45 dk. pişirilir.



.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...