Sebzeleri kızartmak yerine fırında veya tost makinesinde ızgara yapıyorum. Renklerine göre üst üste dizip, üzerine hazırladığım sosu döküyorum. Sosunda bekledikçe sebzelerin tadı sarımsakla bütünleşiyor.
Diyet yapıyorsanız, sosunu yağsız pişirebilir veya sosu olmadan yoğurtla lezzetlendirebilirsiniz.
Diyet yapıyorsanız, sosunu yağsız pişirebilir veya sosu olmadan yoğurtla lezzetlendirebilirsiniz.
Sebze sevenlerdenseniz deneyin.
MALZEMELER
MALZEMELER
- 3 adet kemer patlıcan
- 2 adet havuç
- 3 adet kabak
- 4 adet dolmalık kırmızı biber
- 4 adet dolmalık yeşil biber
- 2 adet acı yeşil biber
- 1 adet etli dolmalık sarı biber
- 12 adet maydanoz sapı
- Tuz
- Üzerine bir kaç sap taze biberiye
Sos İçin:
YAPILIŞI
Sos Yapılışı:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 kahve fincanı sıcak su
- Tuz
YAPILIŞI
- Havuçların ve kabakların kabuğunu alın. Halka doğrayın.
- Biberlerin sert kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyin. Büyüklüğüne göre 4-6 parçaya ayırın.
- Patlıcanları soymadan halkalar halinde doğrayın, acısını bırakması için biraz tuzlayıp 15 dk. bekletin. Bu süre içinde patlıcanlar acı suyunu verecektir. Patlıcanları bol suyla yıkayın ve beyaz kağıt havlu ile kurulayın.
- Tost makinasında hazırladığınız sebzeleri ızgara yapın.
- İsteğinize göre sebzeleri üst üste dizin ve maydanoz sapı ile bağlayın. Servis tabağına yerleştirin. Burada sebzelerin renkleri belirgin olması için patlıcan-kırmızı biber-patlıcan-kabak-havuç-kabak-yeşil biber-kırmızı biber-sarı biber sırası ile dizmeye çalıştım.
- Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün.
- Sebzeler sos içinde 3-4 saat kalınca daha lezzetli olurlar.
Sos Yapılışı:
- Domatesleri küçük doğrayın.
- Zeytinyağında domatesleri soteleyin.
- Domates salçası ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. (Tuzunu ve ekşisini zevkinize göre değiştirebilirsiniz).
- Baharatları, kalan malzemeleri ekleyip 3 dk. kadar ocakta pişirin.
- Sebzelerin üzerine sıcak sıcak dökün.
- En üstünü taze biberiye ile süsleyin.
offf.bayıldım görüntüye canım.nasılda cezbedici.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilharika olmuş ellerinizize sağlık, sunum muhteşeem...
YanıtlaSilHarika görünüyor sebzeler ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilA sua receita é um verdadeiro mimo...um beijo.
YanıtlaSilQuando e se poder faça uma visita na minha cozinha fico muito feliz:))
Çok güzel bir sunum olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHem sağlıklı hem de lezzetli olmuş görüntü ve sunum da nefis ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSunum süper...bayıldım.
YanıtlaSilBu harika yemeği yeme fırsatını yakaladığım için çok şanslıyım. Ellerinize sağlık Pırıl Abla. Sebzeler ancak bu kadar keyifle birarada yenebilirdi.
YanıtlaSilsevgiler,
mutfagabuyrun,
YanıtlaSilnurselcim,
Tarif Diyarı,
hanemdepisenler,
çeşnici Handan,
hlamurcum,
Ebrucum,
Zarif ziyaretlerinize ve yorumlarınızla beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.
Natércia,
Thank you for your visit and comment.